Arme schoolkinderen hebben tijdens de zomer geen geld voor lunch. Dan doet deze geweldige oma dit

Geen categorieaug 16 2015, 20:00
Ze is 73 jaar oud en al enkele jaren gepensioneerd, maar deze dame heeft het in de zomermaanden nog nooit zo druk gehad.
Phyllis Shaughnessy is een oma uit het Amerikaanse Washington (de staat, niet de stad Washington D.C.). Nou ja, dat is niet helemaal volledig: ze is niet alleen een grootmoeder, maar zelfs een overgrootmoeder. Ze is dan ook al 73 jaar oud en al jaren gepensioneerd.
Ongelooflijk genoeg heeft Phyllis het tegenwoordig echter drukker dan ooit, zeker in de zomermaanden. En dat nog op vrijwillige basis ook!
Phyllis hoorde namelijk dat haar lokale scholen hun beleid moesten veranderen inzake lunch voor kinderen uit arme gezinnen. Tijdens het schooljaar worden dat soort kinderen geholpen zodat ze op school gewoon kunnen eten. Voorheen werden ze ook geholpen in de zomermaanden... maar nu niet meer.
De kwieke overgrootmoeder vond dat vreselijk om te horen en besloot om er iets aan te doen. In plaats van machteloos toe te kijken hoe die arme kinderen hongerig de zomer door moesten regelde ze zélf een maaltijd voor ze. Het Amerikaanse de Huffington Post legt uit:
Monday through Friday, she and a group of volunteers gather at the Green Lantern Pub -- a local restaurant that has offered their kitchen for the team to assemble the lunches. The organization, called Green Lantern Lunches, puts together more than 200 lunches a day, People.com reported, totalling nearly 7,000 total meals this summer alone.
De kinderen zijn Phyllis en haar collega's bijzonder dankbaar voor alles wat ze doen. Een moeder van vijf kids die geholpen worden door de overgrootmoeder laat weten: "De kinderen zijn altijd blij als Phyllis eraan komt." Niet alleen omdat ze hen eten geeft, maar ook omdat het de kinderen duidelijk is dat Phyllis echt van ze houdt.
Wat een fantastische dame die bewijst dat niemand te oud is om de wereld een beetje mooier te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten