De geheimen van een goed cv

Geen categorieaug 18 2015, 12:43
Je droombaan vinden? Dat begint met een goed cv. Wat zijn de geheimen achter van een goed curriculum vitae? Met deze tips maak je het perfecte cv.
Je droombaan vinden? Dat begint met een goed curriculum vitae (cv). Of je nu via een uitzendbureau of een high end headhunter solliciteert, je curriculum vitae geeft de eerste indruk van wie je bent. En die kan maar beter goed zijn, anders word je waarschijnlijk niet eens uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Wat zijn de geheimen achter van een goed cv? Met deze tips maak je het perfecte cv.
Houd je cv eenvoudig
Je cv is het eerste waar naar gekeken wordt. Zorg dat deze overzichtelijk is en gemakkelijk te scannen. Meer uitgebreide en persoonlijke informatie kan je in je sollicitatiebrief kwijt. Deze wordt echter niet gelezen als uit je cv niet snel je sterke kanten en ervaring naar voren komt.
Werk terug in de tijd
Je meest recente werkervaring wordt als het meest relevant ervaren. Begin dus met je huidige baan en werk terug in de tijd. Vermeld per baan je werkgever, de begin- en einddatum, je functie met omschrijving en wat je gepresteerd hebt.
Maak je cv passend voor het bedrijf waar je solliciteert
Benadruk zoveel mogelijk die elementen van je werkervaring en kwaliteiten, die belangrijk zijn voor de functie waar je op solliciteert. Ook de gewenste vorm van je cv kan verschillen per functie. De ene functie vraagt een meer zakelijke toon dan de andere.
Wees altijd eerlijk in je cv
Het is verleidelijk om de waarheid flink aan te dikken of misschien wel onwaarheden in je cv te zetten. Het lijkt misschien een goed idee, maar als je betrapt wordt, kan je naar je nieuwe baan fluiten.
Referenties
Vermeld alleen referenties als de vacature daarom vraagt. En wanneer je die vermeldt, leg dit dan eerst voor aan de betreffende referenten. Op die manier heb je invloed op het beeld dat die persoon van je schetst en voorkom je dat deze de verkeerde informatie geeft.
Let op je spelling en laat iemand meelezen
Een laatste belangrijke tip: let goed op spelfouten. Een cv vol spelfouten geeft een slechte eerste indruk en zijn funest voor je kansen op je droombaan. Omdat je gemakkelijk over je eigen fouten heen leest, is het handig om iemand mee te laten lezen. Deze persoon kan je ook gelijk feedback geven over je cv in zijn geheel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten