Deze drie Londense meisjes zijn getrouwd met ISIS-strijders – die ze zelf mochten uitkiezen

Geen categorieaug 18 2015, 15:42
Ze mochten hun favoriete jihadstrijders uitkiezen in een catalogus.
Drie Britse meisjes die in februari naar Syrië zijn vertrokken uit hun Londense wijk, zijn inmiddels getrouwd met ISIS-jihadisten. Amira Abase, 15, Shamima Begum, 15, en Kadiza Sultana, 16, mochten naar verluidt zelf uitkiezen met welke strijder ze wilden trouwen.
[caption id="attachment_117577" align="aligncenter" width="306"]Screen Shot 2015-08-18 at 15.16.31 Kadiza (16) droomt er nog steeds van om arts te worden[/caption]
Kadiza en Shamina hebben gekozen voor een Canadese en een West-Europese jongen van onbekende komaf. Amira is zelfs getrouwd met een zeer beruchte Australische ISIS-commandant genaamd Abdullah Elmir, vanwege zijn rode haar ook wel bekend als de "Ginger Jihadi".
[caption id="attachment_117575" align="aligncenter" width="620"]Abase-Elmir_3372624b Almira (15) is getrouwd met de Australische "Ginger Jihadi"[/caption]
Het vertrek van de jonge meisjes kwam voor hun ouders als een complete verrassing. Eerst woonden de drie in een speciaal ISIS-hostel in Raqqa, maar nu zijn ze bij hun kersverse echtgenoten ingetrokken.
Volgens de New York Times runt ISIS een speciaal huwelijksbureau dat zich richt op jonge vrouwen in Westerse landen. Vooral de Al Khanssaa Brigade, een ISIS-afdeling die volledig uit vrouwen bestaat, probeert meisjes uit Europa te rekruteren.
Sasha Havlicek, directeur van het Instituut voor Strategische Dialoog, meent dat ISIS een verwrongen vorm van feminisme inzet om jonge meisjes in het Westen te bereiken:
"Voor de meisjes is het aansluiten bij ISIS een manier om zichzelf te emanciperen van hun ouders en zich af te zetten tegen de Westerse maatschappij. En voor ISIS is het fantastisch voor hun moraal, want de strijders willen graag Westerse vrouwen. En in hun propaganda kunnen ze wijzen op deze meisjes en zeggen: Kijk, zij verkiezen het kalifaat boven het Westen"
Eerst spraken de meisjes nog veel met hun familie in Londen en schepten ze op over de luxe die zij kennelijk genoten in het kalifaat. Ook waren ze actief op sociale media. De laatste tijd schrijven de meisjes eigenlijk nauwelijks meer over hun persoonlijke belevenissen en lijkt het erop dat zij alleen nog maar ISIS-propaganda verspreiden. Of dit komt door een verandering bij henzelf, of dat zij hiertoe worden gedwongen, is niet bekend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten