Dichteres wint 500.000 dollar. Wat zij daar vervolgens mee doet is ongelooflijk

Geen categorieaug 20 2015, 16:00
In plaats van het geld voor zichzelf te houden besluit deze dichteres om mensen die voor gehandicapten zorgen een steuntje in de rug te geven.
Enkele jaren geleden won Heather McHugh, een dichteres uit Canada, een enorm bedrag: ze kreeg 500.000 dollar op haar rekening gestort vanwege haar fantastische dichtwerk.
Toen ze het geld kreeg wist ze niet wat ze ermee wilde doen. Ze kon allemaal mooie dingen voor zichzelf kopen, maar had daar eigenlijk geen behoefte aan. Ze was tevreden met wat ze had. Ze legde toen uit:
"Niemand verdient een dergelijk groot bedrag. Ik denk dat er iets in mij was dat mij vertelde dat ik dit niet voor mezelf mocht gebruiken."
Vervolgens had haar peetzoon een kind. Hoewel dat natuurlijk geweldig mooi is had dit kind helaas zware handicaps. Heather zag hoe haar peetzoon en hun vrouw voor hun kind zorgden; het kostte ze bijzonder veel aandacht, tijd en geld, maar ze deden er alles aan om het leven van hun kind zo mooi mogelijk te maken.
"Het werd mij duidelijk dat als de baby geboren werd ze over een paar jaar een flinke vakantie nodig hadden."
Want ja, zorgen voor een kind met ernstige handicaps is zwaar werk.
Heather deed onderzoek en zag dat er veel meer van dat soort ouders waren (en kinderen die voor ouders zorgen, of broers en zussen voor elkaar, etc.). Ze ontdekte dat 70 procent van de mensen in die een dergelijke situatie leven depressief zijn; het is gewoon te uitputtend en emotioneel te zwaar.
Daarom gebruikte Heather de 500.000 dollar die ze had gewonnen om een organisatie op te zetten: Caregifted. Deze organisatie zet zich in om dit soort gezinnen (of ouders) de mogelijkheid te geven om bij te tanken. Ook zorgt Caregifted ervoor dat zij meer publiciteit en erkenning krijgen.
Hoe ze dat 'bijtanken' doen? Ze bieden deze mensen een fantastische mooie vakantie aan, in een schitterende omgeving. Trisha Elson is één zo'n moeder. Ze heeft niet één, maar twee gehandicapte kinderen. Door Caregifted - en dus door Heather! - was zij in staat om te genieten van een heerlijke vakantie. Ze had gevaren in een kano, kreeg een massage, en genoot van een heerlijke cruise waarbij ze iedere ochtend een fantastisch ontbijt kreeg. Ze legt uit wat dit voor haar betekent:
"Het was voor het eerst in jaren dat ik me alleen druk hoefde te maken om mezelf. Ik hoef me geen zorgen te maken over wie wanneer medicijnen moet hebben, en of iemand een agressieve aanval heeft, en ga zo maar door. Het was echt ongelooflijk."
Schitterend, natuurlijk, en dat allemaal doordat één dichteres besloot om het half miljoen dollar dat ze won te gebruiken om anderen te helpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten