Echtpaar adopteert zoontje. Vervolgens adopteren ze zijn broertje. En dan...

Geen categorieaug 09 2015, 20:00
Het is belangrijk dat dit soort kinderen bij elkaar kunnen blijven. Dat vinden Melissa en Scott Groves ook.
Toen Scott en Melissa Groves er maar niet in slaagden om zwanger te worden besloten ze om een kind te adopteren. Wat ze niet wisten is dat ze niet veel later niet twee, maar negen kinderen zouden hebben.
Voor Scott en Melissa bij elkaar kwamen had de laatste al een dochter uit een andere relatie. De naam van die dochter is Autumn, oftewel Herfst. Toen ze dolverliefd op elkaar werden wilden de twee echter ook kinderen met elkaar hebben. Helaas lukt dat niet.
Op een gegeven moment kregen ze te horen van jeugdzorg dat er twee kleine jongetjes waren - broertjes - die onmiddellijk hulp nodig hadden. Het ging om Noah (3 jaar oud) en Chase (22 maanden oud). Scott en Melissa namen de twee broertjes op in hun gezin. Al snel vormde er zich een ijzeren band tussen de kinderen en de twee volwassenen. Het duurde dan ook niet lang voordat Scott en Melissa de twee officieel adopteerden.
Toen had het echtpaar dus opeens drie kinderen. Met hen erbij bestond het gezin uit vijf mensen; lekker groot, maar nog wel te doen.
Dat veranderde in de loop van de jaren echter. Niet lang nadat Chase en Noah geadopteerd werden kregen Melissa en Scott te horen dat de moeder van de twee weer een zoontje op de wereld had gezet. En ja, ook hij moest geadopteerd worden omdat zijn moeder niet voor hem kon zorgen.
Zo gezegd, zo gedaan: Melissa en Scott hadden nu drie geadopteerde zoons.
Elf maanden later kregen ze opnieuw een telefoontje van Jeugdzorg: de broertjes hadden er nóg een broertje bij. Ook hij ging naar Melissa en Scott... en dus naar zijn biologische broers. Melissa:
"Hoe zou ik de broertjes van elkaar kunnen scheiden?"
En dus werd het gezin steeds groter.
Dit ging een tijdlang door. Zolang zelfs dat Scott en Melissa nu maar liefst acht broertjes geadopteerd hebben. Eén van de broertjes is helaas niet gezond; zijn moeder was zwaar aan de drugs toen ze zwanger van hem was, wat een impact heeft gehad op zijn gezondheid. Ook is heeft hij het Syndroom van Down, wat het normaal gesproken erg lastig maakt om hem geadopteerd te krijgen.
Zo niet in dit geval. Melissa en Scott adopteerden Zayn ook. Melissa legt uit:
"We wisten meteen dat we hem ook zouden nemen; daar hoefden we niet eens over na te denken."
Daardoor telt hun gezin nu elf leden, waarvan negen kinderen. De moeder van het gezin:
"In het begin was adoptie een manier voor ons om ons gezin compleet te maken omdat we zelf geen kinderen konden krijgen. Maar het is veel meer geworden dan dat. Het heeft onze ogen geopend, onze levens verrijkt en ons ontzettend veel geluk en liefde gegeven."
Oh, en wat de drukte betreft zegt Melissa het volgende:
"Laat ik het zo zeggen: er gebeurt altijd wat."
Dat wil ik wel geloven ja.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten