Elf jaar lang zat hij in een rolstoel. Zie hoe hij dankzij een robotskelet zijn eerste stapjes weer zet

Geen categorieaug 18 2015, 20:17
Het is bijna een wonder.
Iemand die elf jaar lang in een rolstoel zit, en dan opeens weer kan lopen. Het klinkt als een wonder. Toch is dat precies wat Chris meemaakte. Hij woont in Engeland en zit al elf jaar in een rolstoel nadat hij een dwarslaesie kreeg bij een ongeluk.
Chris had nooit gedacht dat hij ooit nog zou kunnen lopen, en had zich neergelegd bij zijn leven als gehandicapte. Maar dankzij een nieuwe techniek heeft hij onlangs zijn eerste stappen in meer dan een decennium gezet. Een speciale techniek, een zogeheten exoskelet, helpt hem om zijn benen te bewegen. Dit is een soort robotapparaat dat als ondersteuning fungeert bij het lopen.
Het gaat stap voor stap, en er moeten twee fysiotherapeuten bij staan. Ook is deze techniek nog erg duur. Maar Chris laat wel zien wat voor fantastische resultaten zo'n exoskelet kan bereiken. De verwachting is dat op termijn deze techniek veel en veel goedkoper zal worden, waardoor veel meer mensen er gebruik van kunnen maken.
[video width="202" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/First-time-walking-for-11-years-in-EKSO-suit-360p.mp4"][/video]
Denk je eens in wat dat betekent voor mensen die door een ongeluk in een rolstoel belanden, of voor oudere mensen die slecht ter been zijn! Zien we in de toekomst robotskeletten in plaats van rolstoelen en rollators?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten