Ex-PVV'er Cor Bosman geeft judoles aan asielzoekers

Geen categorieaug 08 2015, 15:00
Van "een uitgekotst stuk halal-vlees" naar judoleraar voor asielzoekers.
Het kan verkeren in het leven. Zo word je berucht als het meest uitgesproken Statenlid van Nederland omdat je een bijzonder discriminerende opmerking maakt, en zo geef je les aan asielzoekers:
In 2012 noemde hij een collega-Statenlid nog een "uitgekotst stuk halalvlees". Tegenwoordig geeft de Limburgse ex-PVV'er Cor Bosman judoles aan jonge asielzoekers uit het azc in Baexem.
Volgens De Limburger is Bosman een judotrainer bij Judoclub Baexem. Hij hoorde van de sportbegeleidster van het lokale AZC dat asielkinderen zich deze zomer ontzettend zouden vervelen omdat er weinig activiteiten op het programma stonden. De judoclub gaf al training aan schoolkinderen en besloot om hetzelfde te doen voor asielkinderen. Het gevolg: Bosman traint ze nu.
Dat is bijzonder opmerkelijk omdat Bosman in 2012 uit de Statenfractie van de PVV werd gezet omdat hij PvdA-Statenlid Selçuk Öztür een "stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken" noemde. Het moge duidelijk zijn dat veel asielkinderen islamitisch zijn.
Critici van Bosman en van de PVV zullen dit ongetwijfeld gebruiken om hem en zijn oude partij te bekritiseren; hij zal in ieder geval beschuldigd worden van hypocrisie. Hoe kun je je zo negatief uitlaten over moslims en dan vervolgens islamitische asielkinderen leren hoe ze anderen fysiek kunnen bedwingen?
Daar staat tegenover dat Bosman en de PVV dit natuurlijk kunnen aangrijpen om te bewijzen dat ze geen hekel aan moslims in het algemeen hebben, maar aan moslims die zich misdragen en die de Radicale Islam aanhangen. Bosman zelf kan zijn imago op deze manier flink verbeteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten