Ex-topman Timo Huges eist 165.000 euro van NS

Geen categorieaug 05 2015, 9:00
Hij eist drie maanden salaris en vakantiegeld.
Timo Huges, die eerder dit jaar ontslagen werd bij de NS, sleept zijn ex-werkgever voor de rechter. De reden? Hij wil 165.000 euro ontvangen. Dat bedrag is samengesteld door drie maanden salaris te combineren met vakantiegeld.
Huges werd in juni ontslagen wegens betrokkenheid bij onregelmatigheden bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, namens de staat de enige aandeelhouder van de NS, wil Huges geen enkele vertrekvergoeding meegeven.
Aangezien hij betrokken was bij onregelmatigheden is dat natuurlijk niet zo gek. Helaas denkt Huges daar zelf heel anders over. Volgens hem en zijn advocaat is de ontslagprocedure onrechtmatig verlopen.
Het kort geding dat Huges heeft aangespannen dient op 12 augustus. De rechter zal dan dus bepalen of Huges recht heeft op een vertrekpremie of dat het terecht is dat de staat hem geen premie wilde toekennen.
Opmerkelijk genoeg wil Huges' advocaat, Mark Keuss, niet zeggen of er achter de schermen al dan niet onderhandeld wordt met de NS. Het kan dus niet worden uitgesloten dat de twee partijen alsnog een compromis met elkaar sluiten vóór de rechter ernaar kijkt.
We gaan de komende dagen dus ongetwijfeld horen of minister Dijsselbloem gelijk had toen hij Huges geen enkele premie wenste te betalen, of dat hij het contract met de ex-topman op onrechtmatige wijze naast zich neerlegde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten