Griekenland en Italië verdienen €2,4 miljard bij Brussel vanwege immigranten

De immigranten die via de Middellandse Zee Italië en Griekenland bereiken, leveren de twee landen een forse EU-subsidie op.

Griekenland en Italië hebben al enkele maanden te kampen met grote stromen vluchtelingen. Die zijn inmiddels zo aangezwollen, dat de EU heeft besloten om in te grijpen. Brussel maakt maar liefst €2,4 miljard vrij om over te maken naar Rome en Athene. Die hebben dit geld naar verluid hard nodig om voor alle vluchtelingen onderdak en voedsel te verschaffen:

Italië krijgt de meeste steun met zo’n 560 miljoen euro; Griekenland ontvangt 473 miljoen. Beide landen kampen met vele migranten uit Afrikaanse landen en het Midden-Oosten. In de hoop op een beter bestaan in Europa, hebben nu al duizenden vluchtelingen de zee overgestoken in bootjes, op de vlucht voor de spanningen in eigen land.

Overigens hebben niet alleen deze twee landen te kampen met vluchtelingencrisis. Ook EU-lidstaat Malta wordt overspoeld. Bij de kanaaltunnelovergang in Calais, in Frankrijk, heerst ook al enkele maanden een situatie van wetteloosheid vanwege de vele vluchtelingen die zich daar ophouden.

Hoe lang de immigrantencrisis nog duurt, is onduidelijk. Op zustersite Jalta.nl verscheen vanochtend wel een oproep van adjunct-hoofdredactrice Esther Voet om leefomstandigheden in Afrika te verbeteren:

Maar alleen als de economische omstandigheden van vooral de Afrikaanse ‘middenklasse’ (die er nu vrijwel niet is) wordt verbeterd, zal de economische vluchtelingenstroom richting Europa afnemen. En die vluchtelingenstroom is niet alleen een probleem voor Europa, maar zeker ook voor Afrika zelf. Omdat de meest ondernemende en vaak redelijk tot goed opgeleide mensen, die zichzelf het bedrag tot 5000 euro kunnen veroorloven om de vlucht te betalen, nu wegtrekken uit landen waar ze juist zo veel zouden kunnen betekenen voor opbouw.

Wat er gaat gebeuren op de korte termijn, anders dan dat Griekenland en Italië tweeënhalf miljard euro overgemaakt krijgen, blijft echter onduidelijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Bromsnor

  Zolang de EU geen echte maatregelen neemt om de stroom immigranten te remmen (zoals b.v in Australië) zal de stroom immigranten uit voornamelijk moslim landen alleen maar toenemen.

  Immers, met weet precies wat er te halen is in Europa. Gratis woningen; uitkeringen; gratis gezondheidszorg; kinderbijslag,etc Dat trekt en vele zullen een poging wagen om in het “beloofde land” (Europa) te komen.

  Mensensmokkelaars prijzen opvang Nederland aan
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4108964/2015/07/28/Mensensmokkelaars-prijzen-opvang-Nederland-aan.dhtml

  De EU helpt de immigranten daarbij door ze met marineschepen naar Europa te brengen.

  En zo islamiseert Europa langzaam voort. Want de overwegende moslim immigranten nemen hun geloof en gewoonten mee en willen hier leven zoals ze ook hebben geleefd in de landen van herkomst.

  1. AnnieJansz

   Overigens zou de heer Bromsnor de geografische situatie van Australië even moeten bekijken en de politieke situaties van de “buurlanden”….

   Ik vermoed dat de Australische aanpak geen enkel effect heeft voor Nederland.

   1. Bromsnor

    Australië heeft in het verleden te kampen gehad met een massale invasie van bootvluchtelingen. Daarop het het asielbeleid grondig herzien

    De Australisch methode is consequent terug slepen en consequent uitzetten. En dat werkt. Sinds het terugslepen naar haven van herkomst is er geen illegale immigrant meer geland op Australische bodem.

    Maar wat doet de EU? Die helpt de immigrant met de oversteek naar Europa door schepen in te zetten die de immigranten uit de bootjes haalt en naar Europa brengt.

    Geen wonder dat het aantal immigranten met de maand toeneemt. Niet alleen dat. Europa (Nederland) pampert immigranten waar mogelijk, huis, kinderbijslag, huisraad, levenslange uitkering,etc

    Wie had dat nu gedacht?: Redding op zee lokt meer vluchtelingen de Middellandse Zee op
    https://ejbron.wordpress.com/2015/07/06/wie-had-dat-nu-gedacht-redding-op-zee-lokt-meer-vluchtelingen-de-middellandse-zee-op/

    Geen wonder dus dat steeds meer mensen in Afrika proberen naar Europa te komen.

 2. AnnieJansz

  Nou, laat al die immigranten dan toe in ons land, dikke business met al die miljarden….

  Dit probleem waar onfris rechts zich druk maakt in Europa is alleen op een Europese schaal op te lossen en niet door te isoleren van de rest van de wereld.

  1. Bromsnor

   De meeste immigranten belanden in de bijstand en zullen nooit werken. Die moeten worden onderhouden door de belastingbetaler. En met het staande Europese beleid ten aanzien van ‘gezinshereniging’ betekent dat de rest van de familie zich bij de immigranten voegt.
   http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2015/7/Bijstandsuitkering-voor-7-van-de-10-Somaliers-2664363W/

   Maar het is niet alleen een financiële kwestie. Naast het financiële aspect is er nog het sociale en religieuze aspect van de massale immigratie. De meeste immigranten zijn moslims en we weten dat islam en integratie niet samengaan.

   Nu al zijn er in Europa grote problemen met moslims die niet willen integreren en een soort parallelle samenleving willen opbouwen waarin ze volgens hun eigen islamitische regels kunnen leven.

   Dat betekend meer moslims scholen; meer moskeeën; meer antisemitisme; haat voor christenen, Sharia rechtbanken voor burgerlijke zaken zoals al in Engeland aanwezig , etc.

   Met de grote hoeveelheden immigranten die binnenkomen is dat een rampscenario voor de toekomst.

  2. halo1

   Je kan nog beter “”onfris rechts”” dan naief(=een vorm van domheid -links zijn….het zijn trouwens geen miljarden.. maar miljoenen… maar die linkse figuren kunnen meestal niet rekenen….

 3. carthago

  Het wordt steeds meer duidelijk dat de asielindustrie aan de wieg staat van deze miljarden business. Je levert vanuit de Eussr een gammele boot,stopt ze vol kokosnoten, vangt ze op aan de andere kant en voila, 100 nieuwe klanten.

 4. Wachteres

  Maakt dit niet duidelijk dat alles naar wens gaat voor de EU? De instroom kan doorgang vinden, met geld voor de EU=landen en met hulp aan de ‘vluchtelingen’.

  Een interessant artikel in ThePost.

  http://nieuws.tpo.nl/2015/08/10/calais-is-cynisch-dieptepunt-van-europese-vluchtelingenaanpak/

  ‘Calais is cynisch dieptepunt van Europese vluchtelingenaanpak’

  Waarom willen gelukszoekers zo graag naar Engeland?

  Niet de oorlog maar de wens tot een beter leven, de smokkelmaffia en het politiek activisme zijn de grootste gangmakers in het Franse Calais, waar de economische gelukzoekers een sprong naar het Verenigd Koninkrijk wagen.

  Door Arnold Karskens.

  ‘Met het ontsnappen aan oorlog en onderdrukking heeft die helletocht vanuit Calais niets te maken. Alleen een domme politicus denkt daar anders over’

  1. Wachteres

   ‘Met het ontsnappen aan oorlog en onderdrukking heeft die helletocht vanuit Calais niets te maken. Alleen een domme politicus denkt daar anders over’

   Een domme politicus? Sommige mensen hier op de site zijn misschien zo dom om dit te geloven, maar de politici weten wel beter.

   Die zijn kwaadaardig.

   Voor hen is alleen hun carrière van belang. En wil je die ook voor de toekomst veilig stellen, dan zul je de wensen van de EU moeten inwilligen.

 5. Wachteres

  http://nos.nl/artikel/2050607-asielzoekerscentra-slibben-dicht.html

  Asielzoekerscentra in Nederland zitten overvol door de aanhoudende instroom van nieuwe vluchtelingen. Tegelijkertijd stokt de doorstroom van mensen met een (tijdelijke) verblijfsvergunning vanuit de opvang naar een eigen huis.

  De afgelopen vijf jaar is het aantal vluchtelingen dat recht heeft op een woning meer dan verdubbeld van 5300 in 2010 tot ruim 12.000 op dit moment. Zij houden nu plekken in de opvang bezet, omdat er geen huizen voor hen zijn.

 6. Wachteres

  http://www.knack.be/nieuws/wereld/groot-brittannie-scherpt-harde-lijn-tegen-asielzoekers-nog-verder-aan/article-normal-592935.html?utm_source=Newsletter-10/08/2015&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBAVUKN&M_BT=4938490654704

  Groot-Brittannië scherpt harde lijn tegen asielzoekers nog verder aan

  10/08/15 om 13:18 – Bijgewerkt om 16:03

  De Britse minister van Migratie James Brokenshire is erg scherp voor asielzoekers én voor bedrijven die deze nieuwkomers werk geven.

  Tja, men moet wat doen als Ukip aanwezig is.

  1. skeeter

   @ wachteres,
   Het is te hopen dat GB de poot stijf houd en zo de problemen nog verder vergroot in Frankrijk en Benelux.
   Hoe sneller de problemen oplopen des te eerder er wat wakker worden. Wordt het probleem in kleine maatjes opgedient dan storen de meesten er zich niet aan. Mensen zijn nu eenmaal rare beesten.

 7. Wachteres

  Je hebt gelijk, @skeeter. Voor veel mensen is dit alles nog een ‘ver van mijn bed’ show.

  Het beroerde is, als zij de ellende zelf meemaken dan is het te laat voor ons allemaal.

  GB moet een keer voor zichzelf leren opkomen. Het is zo’n prachtig land, met schitterende oude dorpen en een mooi, heuvelachtig landschap.

  Maar wat wij zien, zien heel veel Britten niet meer, omdat ze teleurgesteld zijn in hun regering.

  De Engelsen met wie wij praten – en dat zijn er nogal wat – begrijpen niet waarom wij zo gek op dat land zijn.

  Ze beginnen een hekel aan hun eigen land te krijgen.

 8. Wachteres

  http://www.mmnews.de/index.php/politik/50706-300000-deutsche-ohne-wohnung-darunter-30000-kinder

  En ondertussen worden ook in Duitsland de autochtonen de dupe

  300.000 Deutsche ohne Wohnung, darunter 30.000 Kinder
  06.08.2015

  Immer mehr Menschen in Deutschland verlieren ihr eigenes Dach über dem Kopf. Derzeit sind rund 300.000 Deutsche obdachlos. Mehr als 30.000 Kinder sind betroffen. Die Situation könnte sich in den kommenden Jahren noch deutlich verschärfen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.