Hakje van ADO-doelman Hansen gaat de hele wereld over

Geen categorieaug 12 2015, 13:00
Zlatan Ibrahimovic heet eigenlijk Martin Hansen, en hij speelt voor ADO Den Haag.
Iets anders kun je niet concluderen uit het ongelooflijke doelpunt dat hij gisteravond scoorde waardoor zijn club, ADO Den Haag, uiteindelijk gelijk speelde tegen PSV, de landskampioen van vorig seizoen en de uitgesproken favoriet om dat kunstje dit seizoen te herhalen.
Het hakje waarmee hij scoorde was bijzonder indrukwekkend. Hansen stond maar net in het strafschopgebied van PSV toen de bal naar hem toe kwam. Het is natuurlijk het mooist als de bal een beetje voor je komt zodat je 'm lekker kunt inschieten. Dat gebeurde nu niet; de bal kwam een beetje achter hem terecht.
Zonder erover na te denken sprong Hansen in de lucht en gaf hij de bal een duw met zijn hak. Vervolgens vloog de bal, zonder aangeraakt te worden, op schitterende wijze in het doel van de tegenstander. PSV-keeper Jeroen Zoet kon er niets meer aan doen.
Zoiets zie je bijna nooit. Zeker niet omdat Martin Hansen geen spits is, maar een keeper. De doelverdediger was in de laatste minuut (de 95e!) van de wedstrijd mee naar voren gekomen omdat zijn team maar één doelpunt achterstond. Hij en zijn teammaten speelden dus alles of niets: het zou gelijk worden of ze zouden mogelijk een derde doelpunt te verwerken krijgen. Dat laatste had weinig uitgemaakt omdat ze, als ze nú niet scoorden ook verloren hadden.
Fox Sports heeft de video van het ongelooflijke doelpunt op YouTube gezet. Daar is het een enorme hit geworden; veel buitenlandse websites en kranten hebben de video overgenomen en prijzen Hansen voor zijn actie. Op Twitter wordt hij onder andere 'Zlatan Ibrahimovic' genoemd; de superspits van Paris Saint Germain die ook altijd wonderbaarlijke doelpunten maakt.
Ook wordt Hansen - in Zuid-Amerika - vergeleken met René Higuita en Luis Chilavert, twee andere keepers die erom bekend staan dat ze soms (op schitterende wijze) scoren. De Spaanse krant Marca kopt vandaag: "Martin Hansen, held voor een dag." De Volkskrant voegt daar aan toe dat de keeper ook geprezen wordt door de Franse sportkrant l'Equipe en het Italiaanse La Gazzetta dello Sport. Beide kranten hebben de video van zijn doelpunt online gezet, waar het filmpje gezien wordt door miljoenen voetbalfans.
Hier is Hansens magistrale doelpunt. Met dank aan Fox Sports (en YouTube, waar het filmpje op het moment van schrijven 140.000 keer bekeken is) voor de video:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten