Heldhaftig meisje van 10 wordt gebeten door een haai. Ze rent uit het water maar ziet dan dat haar vriendinnetje nog in het water is

Geen categorieaug 22 2015, 20:00
Wat ze dan doet verandert haar in een enorme held.
Kaley Szarmack was lekker aan het zwemmen bij het zogenaamde Jacksonville Beach in Florida. Niet zo gek, want Florida is een bijzonder hete staat - zeker in de zomer - met fantastisch mooie stranden. Niets mooier dus om op een warme middag naar het strand te gaan en van het leven te genieten - oh, en om af te koelen in de zee.
Helaas ging het niet helemaal zoals gewenst. Haar vader legt uit dat ze, voor ze wist wat er aan de hand was, ineens hard gebeten werd in haar been. De dader? Een haai.
"Ze werd gebeten in haar rechterbeen. Ze zegt dat ze het voelde en zich meteen omdraaide. Toen zag ze de haai; ze zag de haai zwemmen. Ze schreeuwde naar haar: 'Het is een haai! Ga uit het water!'"
Haar vriendinnetje luisterde natuurlijk meteen en rende naar haar moeder en die van Kaley. Kaley was in staat om zelf het water uit te strompelen. Eenmaal op de kant keek ze om en zag ze dat een 6-jarig meisje nog steeds in de oceaan was.
Wat ze toen deed veranderde haar onmiddellijk in een held:
"Ze draaide zich om, rende terug naar het 6-jarige meisje en haalde haar uit het water."
Pas daarna had ze aandacht voor haar eigen verwondingen. Kaley werd - hoe kan het ook anders - naar het ziekenhuis gebracht waar haar been gehecht werd (in totaal 90 hechtingen wat betekent dat ze werkelijk een flinke jaap in haar been had; twee wonden van 10-12.5 centimeter lang).
Wat een ongelooflijke moed. En dat van een meisje van tien jaar oud. Het bewijst maar weer eens dat zelfs de kleinsten onder ons de moed van een superheld kunnen hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten