Hij werd gepest en geslagen door een ander jongetje. Toen besloot een superheld om in te grijpen

Geen categorieaug 22 2015, 16:00
Dit jongetje deed niemand kwaad, maar werd desalniettemin gepest en zelfs in elkaar geslagen door een ander. Dieptriest... maar toen schoot iemand hem te hulp.
Bestaan superhelden echt? Ja, natuurlijk. Ze zijn wellicht niet gebeten door een vleermuis of een spin, maar ze hebben wel degelijk speciale krachten. Hun belangrijkste karakteristieken? Moed en compassie.
Dat bewijst dit verhaal.
De 8-jarige Jacob is een prima jongen. Hij doet zijn best op school en probeert zijn ouders zo goed en kwaad als het gaat te gehoorzamen. Natuurlijk is hij geen heilige, maar ja, dat geldt voor ons allemaal.
Daarom was het nogal schrikken voor hem toen hij opeens gepest werd door een leeftijdgenootje die hem voor de goede orde ook af en toe een hard pak slaag gaf. Jacob had geen idee waarom hij de pineut was, maar wist wel dat hij dit waardeloos vond.
Er moest iets gebeuren.
Maar wat?
Jacob dacht erover na en besloot toen om te doen wat ieder jongetje van zijn leeftijd doet: een superheld inschakelen. In zijn regio was ene Leonard Robinson actief; een lid van het zogenaamde Batman Leger. Dat zijn volwassenen die de waarden van stripheld Batman in het echte leven proberen te vertegenwoordigen en kleine kinderen op die manier moed willen inspreken.
Screen Shot 2015-08-22 at 13.41.28
Jacob nam contact op met Leonard aka Batman en vertelde zijn verhaal. Leonard werd daar bijzonder door geraakt. Hij beloofde Jacob dat hij hem zou helpen. Hij zou er altijd zijn voor Jacob en zou hem altijd steunen. Vervolgens pakte hij Jacob bij de hand en confronteerde de pestkop samen met het slachtoffer. Hij vertelde de pestkop dat dit soort gedrag onacceptabel was. Op die manier begroeven de twee jongetjes de strijdbijl.
Op dezelfde dag dat hij die belofte deed was Leonard helaas betrokken bij een auto-ongeluk. Hij overleefde het niet.
Een groot drama natuurlijk - zowel voor Leonards als nabestaanden als voor de arme Jacob, wiens superheld opeens verdwenen was.
Toen gebeurde er iets waar Jacob niet op had gerekend: een ander lid van het Batman Leger was op de hoogte van het gesprek tussen Jacob en Leonard en kwam in actie. Hij nam contact op met Jacob en kwam hem te hulp. Hoe? Door Jacob te bezoeken op zijn school en daar het gesprek aan te gaan met andere kinderen over pesten. Batman John Buckland legde uit dat pesten in strijd is met de waarden van Batman en alles waar hij voor staat en dat kinderen die hem bewonderen zich nooit en te nimmer zo mogen gedragen.
Voor volwassenen komt het misschien een beetje vreemd over dat een Batman wordt ingeschakeld om dit te doen, maar voor kinderen is dit natuurlijk een schitterende en bijzonder effectieve gebeurtenis. Zij kijken namelijk wél op tegen superhelden en zien hen als grote voorbeelden. Als kind speelde ik zelf regelmatig Batman, en ik zie nu neefjes net doen alsof ze Spiderman zijn. Strips en films zijn voor hen feitelijk lesmateriaal; ze leren hoe ze zich moeten gedragen. Als iemand zich verkleed als Batman uitlegt wat wel en niet goed is heeft dat ongetwijfeld een grote impact op kinderen, en zeker op kleine jongens (die over het algemeen eerder bereid zijn om anderen te pesten dan meisjes).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten