Hond van man wordt aangevallen door krokodil. Dan tilt hij zijn beste vriend letterlijk twee dagen lang door de wildernis

Geen categorieaug 12 2015, 10:00
Een jager tilde zijn gewonde hond maar liefst twee dagen lang door de wildernis nadat het beestje aangevallen was door een krokodil.
Dit is nog eens echte dierenliefde: een Australische jager heeft zijn beste vriend - zijn hond - maar liefst twee dagen door de bush gedragen omdat het arme beestje verwond was door een aanval van een krokodil.
In plaats van zijn hond op te geven - wellicht door hem zelf een genadeschot te geven - besloot Wayne Best er alles aan te doen om zijn hond te redden. Hij droeg de hond uiteindelijk maar liefst twee dagen lang in zijn armen, naast een rivier (waar krokodillen in waren).
Het Australische NTNews legt uit:
The 3½-year-old dog had chased a feral pig close to the river, and cornered it against the bank, when a large saltwater crocodile lunged out of the waterway and grabbed the solid canine by its rear.
“It went for the dog and just got him by the arse end, picked him up and just shook him and then went under water,’’ Mr Best said.
Hij gaat verder: "Dat is alles wat ik van hem zag. Twee minuten later kwam Coco [red.: de hond] opeens bovendrijven. Hij begon naar de kant te zwemmen."
Screen Shot 2015-08-12 at 11.23.47
"Ik haalde hem uit het water en legde hem op de wal. Ik nam hem terug naar onze kampeerplek. Daar spalkte ik zijn been en hechte ik enkele diepe wonden in zijn buik en elders.
Aangezien ze op een bijzonder onbereikbare plek waren had Wayne maar twee opties: hij kon zijn hond zelf een genadeschot geven op hem optillen en aan een enorme wandeling beginnen (de meest dichtbij zijnde stad was 100 kilometer verder). Als het hem te zwaar werd gaf Wayne Coco af en toe een paar pijnstillers zodat de hond een paar kilometer naast hem kon waggelen - het lopen ging hem moeilijk af.
Toen het stel maar liefst 60 kilometer had gewandeld, waarvan Wayne zijn hond een groot deel had getild, kwamen ze iemand tegen op een motor. Die bracht ze naar een dorpje.
Helaas was er daar ook niemand te vinden die hen kon helpen. Wayne pakte Coco weer op en liep nog eens 20 kilometer naar het stadje Dimbulah. Daar zag een automobilist het stel wandelen. Hij bracht Wayne en Coco vervolgens naar die stad waar Wayne en Coco eindelijk terecht konden bij een dierenarts.
Eenmaal bij de dierenarts werd al snel duidelijk dat Coco een gebroken poot had. Hij moest onmiddellijk geopereerd worden; die operatie duurde langer dan normaal omdat de wonden bijzonder serieus waren. De arts, Ethan Maloney, legt uit:
"Deze hond heeft heel veel mazzel gehad. Zijn grootste geluk was dat Wayne meteen naar mij kwam toen hij in de stad was. Coco zal veel tijd nodig hebben om te herstellen, maar voor nu leeft het arme beestje nog."
Screen Shot 2015-08-12 at 11.29.44
Toen Wayne gevraagd werd waarom hij zoveel moeite deed om Coco te redden was zijn antwoord zowel eenvoudig als hartverwarmend:
"Hij is mijn beste vriend in de hele wereld. Geld betekent niets voor me, ik wil alleen dat hij beter wordt. Ik heb bijzonder veel kilometers voor hem gewandeld, maar ik was bereid om een miljoen kilometer te lopen."
De krokodil die Coco aanviel was meer dan zes meter lang. Wayne is ervan overtuigd dat, als Coco er niet was geweest, de krokodil hém vrijwel zeker had gepakt. "En dan had niemand geweten wat er met me gebeurd was. Dan was ik gewoon van de ene op de andere dag verdwenen."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten