Japanse visser raakte door tsunami alles kwijt. Vier jaar later wordt hij aan de andere kant van de wereld herenigd met zijn boot

Geen categorieaug 26 2015, 14:00
Wonderbaarlijk: op de één of andere manier vaarde de boot - onbemand - helemaal naar Canada.
Een visser die alles verloor door de aardbeving en tsunami in Japan arriveerde afgelopen maandag in Vancouver, Canada, zodat hij herenigd kon worden met zijn meest begeerde bezit: zijn boot.
Kou Sasaki's boot werd in 2011 van het strand geveegd in Ofunato, Japan. Het was, zoals je zult begrijpen, een enorme klap voor de visser. Zijn boot was hem behoorlijk dierbaar en hij verdiende er zijn brood mee. Nu de boot weg was moest hij zijn leven helemaal opnieuw opbouwen.
Ongelooflijk genoeg werd de boot niet alleen niet vernietigd door de tsunami; de acht meter lange sloep vaarde op eigen houtje ook nog eens naar Canada. De twee worden deze week herenigd door het harde werk van Yoshi Karasawa, een Japans-Canadese vrouw die erin slaagde om de eigenaar van de boot te identificeren en vervolgens te contacteren.
Screen Shot 2015-08-26 at 13.28.57
Karasawa legt uit dat Sasaki het gevoel heeft dat de boot een familielid is; hij heeft er zo ontzettend veel mee gevaren en is er zo lang, zo afhankelijk van geweest. Hij vindt het dan ook geweldig dat de sloep gevonden is. "Het enige wat hij wil doen is de boot een goede knuffel geven."
De boot werd gevonden door een lokale duiker. Die nam contact op met een lokale ondernemer, de eigenaar van een herberg (of jachthuis) genaamd de Spirit Bear Lodge. Eigenaar Tim McGrady eigende zich de boot vervolgens toe maar vond het fantastisch dat Karasawa aanbood om de échte eigenaar te zoeken.
Na een zoektocht kwam ze uiteindelijk uit bij Sasaki. Die kon zijn oren nauwelijks geloven; zeker niet toen hem verteld werd dat McGrady zijn overtocht zou betalen als hij herenigd wilde worden met zijn schip. Dat wilde hij natuurlijk maar wat graag, en zo kwam hij deze week dan eindelijk terecht in Canada.
Een schitterend verhaal, natuurlijk, ook al omdat Sasaki in de tussenliggende periode een nieuwe boot heeft gekocht en McGrady heeft verteld dat hij de boot kan houden. De boot wordt nu namelijk gebruikt om natuur-liefhebbers zo dicht mogelijk bij in het wild levende beren te krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten