Jonge vissers zitten rustig in hun boot te vissen. Dan komt er opeens een ongenode maar bijzonder welkome (en grote!) gast langs

Geen categorieaug 16 2015, 16:00
De gast had een beetje hulp nodig.
De Australische visser Ivan Iskenderian zat rustig met wat vrienden in een boot - te vissen - toen hij opeens iets bijzonders zag: een walvis kwam opeens boven water en keek hem recht in de ogen. Een unieke ervaring, dacht Ivan, maar de situatie werd nog wonderbaarlijker.
De walvis zwom namelijk naar de boos toe. Bij de boot kwam hij weer boven water. Het had er alle schijn van dat hij contact wilde maken met de vissers in de boot.
Ivan keek eens goed naar de walvis en zag dat hij een probleem had: er zat allemaal troep op zijn hoofd. Het ging om een plastic zak, een vislijn, een haak en meer rotzooi. Opeens drong het tot Ivan door dat de walvis waarschijnlijk wilde dat hij hem letterlijk een handje zou helpen door de troep te verwijderen.
De walvis kwam weer naast de boot zwemmen en Ivan greep in. Hij pakte de lijn en zak en wat onder rotzooi vast en trok het van de walvis.
Het gevolg? De walvis leek oprecht blij te zijn. Hij sloeg een paar keer met dolle vreugde met zijn vinnen op het water en zwom daarna weer heerlijk vrij rond. Ondertussen had Ivan de mooiste foto van zijn leven: een vriend maakte namelijk een selfie op het moment dat Ivan de walvis hielp. Die foto is nu de hele wereld overgegaan.
[video width="640" height="356" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/Good-Samaritan-Removes-Plastic-Bag-Fishing-Line-From-Whales-Mouth-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten