Machinist stopt trein nadat passagier conductrice bedreigt

Geen categorieaug 03 2015, 8:00
De trein van Amersfoort naar Hoofddorp is gisteren stilgezet op station Diemen.
De reden? Een agressieve passagier uitte een serieuze bedreiging aan het adres van de conductrice. Na het dreigement besloot de machinist om de trein te stoppen op het station en de autoriteiten in te schakelen.
De conductrice vroeg de man om zijn vervoersbewijs. Hij werd meteen ongemakkelijk; hij liep weg. Zoiets kan natuurlijk niet. Daarom liep de vrouw achter hem aan.
Vervolgens begon de man te vloeken en te schelden. Ook bedreigde hij de conductrice. Je zou denken dat het dit al erg genoeg was, maar hij deed er nog een schepje bovenop: hij wilde haar ook een klap verkopen. Gelukkig kon de conductrice die ontwijken.
Eenmaal aangekomen op station Diemen zette de machinist de trein daarom stil. Hij sloot de deuren zodat niemand er in of uit kon. Pas toen de politie arriveerde gingen de deuren weer open. De passagier werd vervolgens in de boeien geslagen en naar het politiebureau gebracht.
De afgelopen maanden is er veel aandacht geweest voor geweld in het Openbaar Vervoer. Hoewel de regering de opties zou bekijken om medewerkers van de NS enigszins te beschermen lijkt dat weinig effect te hebben; agressieve passagiers zijn er blijkbaar niet van onder de indruk dat er wat meer agenten rondlopen op grote stations.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten