Nederlanders willen graag van PowNed af

De roze omroep – opgericht door GeenStijl-werknemers – is niet bijzonder populair in ons land. De meesten willen er graag vanaf.

Nederlanders zien niets in de relatief jonge omroep PowNed, ooit opgericht door GeenStijl-werknemers. In de meest recente peiling van Maurice de Hond vroeg de peilbaas welke omroep Nederlanders wel zouden kunnen afschaffen. Fier bovenaan de lijst prijkt de omroep van Dominique Weesie en Rutger Castricum:

Clipboard01Alleen onder PVV-kiezers is er een minderheid, maar alle andere partijen willen in meerderheid af van de niet altijd even serieuze Hilversumse club. Ook HUMAN – de humanistische omroep – is niet geliefd. D66’ers zijn de grootste voorstanders van het blijven voortbestaan van de omroep, maar dat mag ook niet veel verbazing wekken aangezien hun europarlementariër Sophie in ’t Veld de voorzitter is van deze beweging.

HUMAN werd recentelijk een ledenomroep nadat het kabinet peen streep zette door de zogeheten ‘2.42-omroepen’. Dit zijn publieke omroepverenigingen die niet hoefden te voldoen aan ledeneisen, maar op basis van hun belang voor bepaalde levensbeschouwelijke stromingen in Nederland toch een uitzendvergunning kregen voor op de NPO. Naast boeddhisme, jodendom, islam en verschillende christelijke stromingen werd ook het humanisme erkend en kreeg een eigen omroep.

Maurice de Hond stelde deze vraag over omroepen, omdat de publieke omroep deze week weer uitgebreid in het nieuws was. Staatssecretaris Sander Dekker wil op termijn de amusementstaak van de NPO volledig schrappen. Iets waarmee Nederland het in meerderheid overigens oneens is, zo blijkt ook uit de peiling van deze week:

amuysnooi

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. halo1

  Slecht idee.. het zout moet in de pap blijven…het moet allemaal veel minder links..resp. links knalhard aanpakken.. en dat doen ze soms…

 2. Svetlana

  PowNed kan in twee woorden gedefinieerd worden:

  Rechtse riooljournalistiek. Hopelijk worden ze liever vandaag dan morgen afgeschaft. De journalisten mogen wat mij betreft opgesloten worden in een gekkenhuis

  1. _Mediaevist_

   Aha – omdat het toevallig in jouw kraam te pas komt draai je graag de rechten van een minderheid (Powned) de nek om. Russen weten wel wat totalitair betekent.

 3. Two Ravens Black Kettle

  De gehele Orwelliaanse Staats-Soviet-PO dient afgeschaft te worden

  Powned zonder Echte Jannen (werkelijk het enige programma wat sustantie had) is nu ook zinloos geworden.

  Overigens is de reactie van Svetlana (lelijke naam trouwens) typisch
  Ze is het niet eens met de boodschapper
  En dus moeten ze – Goelag-Style- opgesloten te worden in een krankzinnigen gesticht en wie weet daarna ook nog eens ‘weggemaakt’ zoals Fortuyn

  Geen idee waar Svetlana oorspronkelijk uitkomt -het zou zo maar kunnen dat ze hier is geboren, gehersenspoeld door de Media en Onderwijs- en daarom van mening is dat dissidenten moeten worden opgesloten of ‘uitgewist’
  maar stel dat ze een immigrant zou zijn dan zou het van een prachtige geste getuigen wanneer ze de grens wordt over gekicked
  Maken we er een leuke live-show van

  Kan ze daar een nabestaanden en slachtoffers van de Soviet uitleggen waarom ze mensen (journalisten) met een andere mening
  En ik citeer
  “wat mij betreft opgesloten moeten worden in een gekkenhuis”

  Wat een fijn mensch
  Die Svetlana
  (lelijke naam trouwens)

 4. Roel du Pree

  Persoonlijk vind ik het heel belangrijk dat ook de kant die door de politiek correcte media verzwegen wordt aan de kaak wordt gesteld. Laat PowNed maar fijn blijven, we worden al genoeg besodemieterd door de firma List & Bedrog (politiek en media).

 5. V.K.

  -Blijkt dat groot deel van D66 aanhang een hekel heeft aan de omroep welke elke ochtend begint met een geheugentrainer voor senioren.

 6. van Urk

  Geen peiling onder de SGP-ers? Ach, die vonden al die uitgezonden goddeloze gehersenspoelde onzin op de beeldbuis al jaren niks en missen dat dan ook niet .

 7. van Urk

  De kans is dus groot dat zij weggejorist en opgehoepeld gaan worden.

  1. Simon Brouwenstein

   Dat is te hopen, beste meneer van Urk.

 8. Nicky

  @Two Ravens, enz. Svetlana idd een lelijke naam – voor lelijkerds.
  Maar het betekent ‘Dochter van het Licht’.
  Je had ook Svetlana Hallelujewah, de dochter van Stalin (En Katarina, een Christin).

  De betekenis van haar naam was:
  Dochter van het Licht, Prijs God! Ze werd een dapper fel anticommunist, en ik denk ook een waardige naam voor iemand die die naam wel kon dragen.

 9. Ikora

  Geen kremlintrollen voederen graag.

  1. toetssteen

   @Ikora
   U bedoelt dat mensen alleen uw mening mogen hebben?

   1. _Mediaevist_

    Nee – hij bedoelt dat het niet verstandig is om te reageren op Svetlana omdat hij haar als een troll beschouwt die de boel alleen zit op te juinen en met wie een inhoudelijke discussie niet mogelijk is door oa de vele ad hominems, drogredeneringen en agitprop.

 10. liberta

  Eens met Svetlana

 11. Ni28

  Om je eigen mening te kunnen vormen of toetsen moet je alles kunnen lezen of horen. Niet dus de voorgekauwde stof zoals de VARA of NOS doet. Helaas hebben wij geen omroep die echt neutraal is en echt kritisch. En als je het bent krijg je geen subsidie. Waarheid is ongemakkelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.