Noord-Korea dreigt met aanval op VS

Geen categorieaug 17 2015, 12:57
Het stalinistische land is niet blij met de militaire oefeningen van Amerika met Zuid-Korea.
Noord-Korea heeft de VS gedreigd met een grote aanval als het land niet af zou zien van gezamenlijke militaire oefeningen met Zuid-Korea. Toch is Amerika vanochtend gewoon begonnen aan de exercities.
Het democratische Zuid-Korea wordt door de communistische regering van Noord-Korea als aartsvijand beschouwd, en deze week laaiden de spanningen tussen de twee landen weer op. Eerder deze week stapten twee Zuid-Koreaanse soldaten op een landmijn die vermoedelijk was geplaatst door Noord-Korea in de zogeheten gedemilitariseerde zone (DMZ). In dit gebied mogen volgens de wapenstilstandsafspraken geen mijnen worden gelegd.
Als reactie op het landmijn-incident besloot Zuid-Korea om voor het eerst in een decennium de luidsprekers aan de grens weer aan te zetten. Met deze enorme geluidsinstallatie zendt Zuid-Korea pro-Westerse teksten uit om de moraal van de Noord-Koreaanse grenswachten te verzwakken. Noord-Korea reageerde woedend en dreigde de geluidsinstallaties te bombarderen.
[caption id="attachment_117480" align="aligncenter" width="640"]Dit Amerikaanse vliegdekschip zal meedoen aan de oefeningen Dit Amerikaanse vliegdekschip zal meedoen aan de oefeningen[/caption]
Maar wat Noord-Korea en haar leider Kim Jong Un al helemaal kwaad maakte, waren de geplande militaire oefeningen van Zuid-Korea, de VS, Australië, Canada, Colombia, Denemarken, Frankrijk, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. Het land dreigde onder meer om de Verenigde Staten binnen te vallen:
"Het leger en het volk van de Democratische Volksrepubliek Korea zijn niet meer wat ze vroeger waren toen ze de nucleaire raketten van de VS moesten bestrijden met geweren. Noord Korea is een onkwetsbare supermacht met de laatste aanvals- en verdedigingsmiddelen, die nog onbekend zijn in de rest van de wereld"
Ondanks de bedreigingen lijken andere landen zich er weinig van aan te trekken. Volgens een generaal b.d. in de VS die in het verleden de militaire oefeningen heeft geleid, doet Kim Jong Un dit vooral om aandacht te trekken nu de internationale gemeenschap zich vooral focust op ISIS en Iran. De militaire oefeningen zijn vandaag van start gegaan en zullen duren tot 28 augustus.
De Amerika-haat van de communistische dictatuur neemt vaak groteske vormen aan. In deze video is te zien hoe Kim Jong Un vrolijk toekijkt terwijl in een parade de Amerikaanse vlag wordt vertrapt.
[video width="480" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/Kim-Jong-Un-Enjoys-Soldiers-Trampling-U.S.-Flag-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten