Openbaar Ministerie: motorclub Bandidos is een criminele organisatie

Geen categorieaug 28 2015, 21:00
Leden zouden onder andere verdacht zijn van bedreiging en afpersing.
Het Openbaar Ministerie zegt dat de Bandidos - een bekende motorclub die hevig bekritiseerd wordt omdat diens leden betrokken zijn bij bijzonder gewelddadige delicten - een criminele organisaties vormen. Zij zouden hun motorclub gebruiken als 'cover'.
Uit stukken die in handen zijn van het OM blijkt dat de Bandidos betrokken zijn bij drugshandel, bedreigingen en openlijk geweld jegens derden. Ook zou de club verantwoordelijk zijn voor de afpersing van aspirant lid in Alkmaar. Andere afgeperste personen zouden in Helmond, Eindhoven en Den Bosch wonen.
Het OM beweerde dat vandaag tijdens een zitting met zestien verdachte bij de rechtbank van Maastricht. Dat bericht Nu.nl:
De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld. Vrijdag bleek ook dat de Bosnische justitie onderzoek doet naar internationale wapenhandel, waarbij ook Limburgse Bandidos betrokken zijn.
Enkele Bandidos zouden een aspirantlid in Alkmaar hebben bedreigd en afgeperst om een schuld van 6000 euro.
De advocaten van de verdachten zijn het daar niet mee eens. Volgens hen is er geen enkel hard bewijs tegen hun cliënten. De Bandidos zou dan ook een 'gewone' motorclub zijn.
Advocaat Ludo Hameleers beschuldigde het OM er vandaag van een olifant van een muis te maken. Of beter gezegd: van kruimels een broodje.
"OM, u kunt van een boterham kruimels maken, maar van kruimels geen boterham."
Het OM zegt dat alle leden samen een criminele organisatie vormen. Deze organisatie zou het geweld niet schuwen. Als voorbeeld wordt de aanval van Bandidos op de Red Devils in Sittard genoemd. Die aanval vond plaats in mei. Bandidos-baas Harrie Ramakers schreeuwde de leden van die aan de Hells Angels gelieerde club toen toe: "Limburg is van ons."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten