Pakistan in rep en roer door grootschalig misbruik van kinderen

Geen categorieaug 10 2015, 12:00
Een groep mannen is aangehouden omdat ze kinderen seksueel misbruikten, het misbruik filmden, en de video's vervolgens te koop aanboden.
Dat bericht De Volkskrant, waarbij het zich baseert op een bericht in de New York Times:
Minstens zeven mannen zijn in de provincie Pakistaanse provincie Punjab, in het oosten van het land, aangehouden omdat ze jonge kinderen seksueel zouden misbruikt hebben en videobeelden van dat misbruik te koop aanboden, aldusThe New York Times.
Het misbruik werd op ontzettend grote schaal gepleegd. In totaal zouden er meer dan 300 slachtoffertjes zijn. Sommigen van hen waren slechts 7 jaar oud. De Pakistaanse krant The Nation voegt daar aan toe dat tien andere mannen nog gezocht worden en dat de verdachten niet alleen video's maakten van de verkrachtingen, maar de familie van de slachtoffers vervolgens ook nog eens chanteerden met de beelden.
De meeste slachtoffertjes zouden tieners zijn geweest, maar jonge kinderen werden ook misbruikt. Het misbruik vond plaats in drie dorpjes in de buurt van de stad Kasur, in de oostelijke provincie Punjab.
Deze zaak is de grootste kindermisbruikzaak in de geschiedenis van Pakistan. Natuurlijk betekent dit niet dat er in het verleden geen systematisch misbruik werd gepleegd, maar toch.
Deze zaak doet denken aan de Nederlandse zaak rond Robert Mikelsons. Deze zaak zette enkele jaren geleden Nederland op zijn kop. Toch is die zaak veel kleiner dan deze zaak: toen ging het om 30 tot 50 slachtoffers (met mogelijk zoveel als 83), nu om 300. Een ongelooflijk aantal... en het is opvallend te noemen dat de verdachten er zo lang mee zijn weggekomen. De New York Times bericht dan ook dat familieleden van de slachtoffers ervan overtuigd zijn dat deze zaak bewust lange tijd onder het tafelkleed is geveegd:
The accusations of abuse started trickling out last month as victims began to report it to the police, and last Tuesday, hundreds of residents staged a protest, accusing the police and local politicians of protecting the gang members and ignoring the accusations. Some of the protesters clashed with the police, and dozens of people were injured, including several police officers.
Het goede nieuws? Hoewel ze dit soort zaken blijkbaar vaak laten liggen in Pakistan is de kans groot dat de verdachten uiteindelijk heel hard gestraft zullen worden. Aangezien mensenrechtenorganisaties zeggen dat er veel meer kindermisbruik plaatsvindt in Pakistan valt dat te hopen; misschien dat het land deze strijd nu eindelijk serieus neemt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten