Peiling: PVV blijft grootste partij, maar Buma is de populairste fractievoorzitter

De PVV blijft de nieuwste peiling van Maurice de Hond aanvoeren. Maar ook CDA-fractievoorzitter Buma mag zich deze week de winnaar van een peiling noemen.

Deze week zijn er in de zetelpeiling van Maurice de Hond geen veranderingen. Als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden plaatsvinden, zou de PVV de grootste partij van Nederland zijn, op de voet gevolgd door het CDA en de SP. De VVD zou eindigen als de vierde partij van Nederland:

cdapeillZo’n beetje alle andere partijen winnen zetels (in meer of mindere mate) vanwege het enorm grote verlies van de regeringspartijen VVD en PvdA. Eerstgenoemde was zich al een tijdlang aan het herstellen, maar sinds Rutte en Dijsselbloem akkoord gingen met een nieuw steunpakket voor Griekenland en de libere regeringspartij daarmee een verkiezingsbelofte brak zijn veel kiezers hun toch al broze vertrouwen in de VVD weer kwijtgeraakt. Vooral de PVV profiteert van de weglopende kiezers.

Maar ondanks dat de PVV redelijk populair is, kan hetzelfde niet gezegd worden voor voorman Geert Wilders. Praktisch alleen de kiezers van zijn eigen partij zien hem zitten. Als Nederlanders gevraagd wordt hem een rapportcijfer te geven, eindigt de PVV-leider met een 3,5 vrijwel onderaan de lijst met fractievoorzitters. Net zo slecht als Diederik Samsom, maar net iets beter dan Henk Krol.

CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma wordt echter over een bredere linie gewaardeerd, en mag zichzelf de populairste politicus van de Tweede Kamer noemen:

bumawint

Wilders krijgt van alle fractievoorzitters dan wel weer het hoogste cijfer van zijn eigen achterban: een 8,0. Achter hem volgen Pechtold (7,2) en Roemer (7,0). De fractievoorzitters die het slechts worden beoordeeld door hun eigen achterban zijn de coalitie-voorgangers Zijlstra (5,0) en Samsom (4,5).


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

130 reacties

 1. Bromsnor

  De PVV blijft stabiel in de peilingen.

  Een goede prestatie van Geert Wilders gezien alle pogingen van de media en het politiek establisment om de PVV onderuit te halen.

  1. poldi

   Hoe is dat nu mogelijk Bromsnor terwijl Mark Rutte had beloofd om de PVV te decimeren.
   En een kleine correctie de PVV blijft stabiel en stijgt.

   1. Gielah

    Rutte belooft wel méér, hè?

  2. loritta

   Ja, een cordon sanitair helpt wel, HELAAS!!!

 2. Eminem2

  Nog een feitje dat niet onvermeld mag blijven: de door velen gedroomde (en ook door velen verafschuwde) combinatie CDA-VVD-D66 blijft steken op slechts 62 zetels: 14 te weinig voor de meest krappe meerderheid.
  (Extreem-)Links staat samen op slechts 43 zetels. En PVV-CDA-VVD op 68 zetels. De vraag wordt dus steeds belangrijker op welke manier de kleinere partijen (muv de PvdA, die tegenwoordig ook onder die noemer valt) kleur gaan bekennen. Willen de CU, 50PLus en de Partij van de Dieren centrum-rechts steunen? Of willen de SGP en de Partij van de Dieren een re-boot van Rutte-1 aan een meerderheid helpen? Daar zou wel eens wat meer journalistieke aandacht op gericht mogen worden.

  1. AnnieJansz

   Tsja, een regering met de PVV zal er idd nooit komen, de meerderheid in de land is nog wijs genoeg.

   1. Gielah

    Nee…. dit land is niet democrátisch genoeg!
    Een cordon sanitair heeft geen donder met democratie en het serieus nemen van álle burgers te maken.

    Dát is pas verontrustend.

    Al wat nu gebeurt… alle ellende die over ons heen komt, is enkel en alleen door meneer Wilders voorzegd.
    De rest maakte vergoeilijkende en troostende geluidjes: het zou allemaal bést meevallen… door de EU werden we welvarend en alle moslims zouden, zodra ze Nederlandse bodem betraden en ze regelmatig naar de VARA luisterden en keken spontaan van hun ideologie afvallen.

    Maar mooi niet, hè?

    Wilders kreeg gelijk en hij zal nog veel meer gelijk gáán krijgen… en dat is erg genoeg, want wat hij zag, gaf weinig reden tot feestvreugde.

    Daarom is de PVV nu de grootste partij.
    De groei van de PVV betekent dat de rest niet deugt… en verkeerde wegen koos… en in feite NIET democratisch is.

    Daarom is de vreugde over 24 PVV-zetels een zeer gemengde vreugde.
    In de eerste plaats omdat het er nog lang niet genóeg zijn.
    In de tweede plaats omdat ze in feite het faillissement van de rest van de politiek betekenen.

    1. loritta

     Ja, een cordon sanitair helpt wel om de PVV “uit te schakelen, HELAAS!!!
     Laten wij hopen dat er nog meer memsen wakker wordem en op de PVV gaan stemmen.

     1. AnnieJansz

      De mensen zijn al wakker, en slimmer dan u had gehoopt.

      Gaat u wel stemmen of is uw inbreng per PC voldoende om uw punt te maken?

     2. Niek Verheyen

      Nee AnnieJansz, de mensen zijn nog lang niet wakker. Dat gaat pas gebeuren als de eerste koppen letterlijk door de straten rollen of als er een echt grote aanslag in Nederland plaats vindt.

      Geert Wilders zal het verschrikkelijk vinden om naar aanleiding van zo’n voorvallen zijn gelijk te moeten halen maar het zal onvermijdelijk zijn.

      De instelling van mensen zoals jou draagt alleen maar bij aan het onvermijdelijke.

   2. Eminem2

    Ach, hoe harder allerlei politici dat roepen, hoe duidelijker het is dat ze er wel degelijk sterk rekening mee houden. Zo riep Mark Rutte tijdens de campagne voor de TK-verkiezingen van 2010 nog: “Een stem op de PVV is een stem op de prullenbak!”. En vervolgens vormde hij gewoon een gedoogcoalitie met de PVV.

    Inmiddels zijn de electorale verhoudingen volgens de peilingen (en in de EK al voor een deel in werkelijkheid) zodanig dat noch centrum-rechts, noch (extreem-)links een enigszins haalbare meerderheid kan vormen. Terwijl een coalitie met de PVV veel makkelijker aan een meerderheid komt. En die “makkelijke meerderheid” was in 2012 ook de belangrijkste motivatie voor de vorming van het huidige kabinet. “De kiezer heeft het zo gewild”, luidt het dan opeens.

   3. nick

    Correctie AJ, Niet wijs genoeg!

 3. Wim

  Goede zaak van de PVV, maar de bevolking is nog niet wijs genoeg schijnbaar en staat nog steeds op hun eigen toekomstig graf te dansen. Want met Bruma veranderd er totaal niets, de deuren blijven open en het geld blijft wegstromen naar Brussel.
  Ik denk dat links het probleem voor hun de PVV en Wilders met een schot weer gaan oplossen. Want het wordt alleen maar gekker in dit land met Afrikaanse(Islamitische) instroom en geld uitstroom richten Brussel. Mag spoedig ook de kreet in dit land door de straten loeien .Wij zijn het volk.

  1. AnnieJansz

   “Wij zijn het volk” en nee ik verdenk u niet van nationaal socialistische ideeën hoor…

   1. Wim

    Ik verdenk u ook niet van linkse moordpartijen.

    1. AnnieJansz

     En ik u niet van rechtse moordpartijen…

   2. Lost Paradise

    Vertel eens Annie, wat is er mis met de roep “Wij zijn het volk”.

    Er wordt toch niet geroepen “Juden rausch” of “Heil Alexander” of andere ophitsende kreten?

    Er wordt alleen geroepen om meer democratie, meer inspraak, meer gehoor voor de miskende noden van de burgers. Wat is daar verkeerd aan?

    En kom niet aan met het gezwets dat daar het stemhokje voor is. Eens in de 4 jaar een onvoorwaardelijk mandaat geven aan politici ongeacht wat ze tussentijds uitvreten, dat is geen democratie.

    Er zal toch echt een mogelijkheid moeten zijn of komen (b.v. referenda) om volstrekt ongewenste ontwikkelingen tussentijds te corrigeren.

    Die mogelijkheid is er niet. Dus protesteren mensen en roepen ze een volstrekt oirbare slogan, zoals: “Wij zijn het volk”.

    Helemaal politiek correct, toch?

    1. AnnieJansz

     U verwart de vrijheid van meningsuiting met onze inrichting van de democratIe.

     Om op de democratie terug te komen, u zult of een revolutie moeten ontketenen, wat dan niet zo democratisch is of middels de stembusgang op een partij stemmen die in meerderheid kan bogen op de introductie van een (correctief) referendum.

     En laten we aub wel voorstellen dat een referendum pas geldig is als minimaal 30% de moeite neemt om dat via diezelfde stembus te laten weten.

     1. Two Ravens Black Kettle

      Democratie
      Wow
      Janszie gelooft nog dat wij in een democratie existeren

      Vertel me dan eens Annie
      Wat is er zo democratisch aan Nederland
      behalve het feit dat (welke regering dan ook) precies het tegenovergestelde doet dan de bevolking wil
      EUSSR
      Massa-Immigratie
      Irak
      Betuwelijn
      Import Islam
      Knuffelen zware criminelen
      Huis, gratis geld en ‘wijf’ voor jihadisten
      BTW verhoging
      You name it

      Hoe definieert U democratie ?

     2. Wachteres

      Annie is links en heeft dus geen besef wat democratie inhoudt.

 4. Two Ravens Black Kettle

  24 zetels in de peilingen

  Ach al wordt binnenkort je kind uiteen geblazen of (wat we van Goebelliaanse dagbladen als ‘ikhoorniksikweetniksikzieniksikzegniks’ Trouw, ‘wat zijn wij toch verschrikkelijk, verschrikkelijk, verschrikkelijk goed (nietwaar)’ NRC, de ‘ik ben zo super voor de EU, islam en massa-immigratie maar niet in mijn wijkje en een ieder die protesteert is erger dan Himmler, ik een goedkoop poetsertje en verbouwing, jij naar de klote’ Volkskrant en andere Staatsmedia niet mogen weten; lees Rotherham, Oslo etc) serie-verkracht dan nog zal de Kaaskop -ik vermoed de meest destructieve en egoïstische (superheld)freak van thaaa universe !!!!- blijven stemmen op een clique die de goedkeuring kan wegdragen van de vrinden en buren.

  Goedkeuring van je mede robotten is namelijk belangrijker dan het lot van je kids en kleinkidddds4everyoung nietwaar ?
  En daar mag best een kind of twee voor geofferd worden
  Op het altaar van politieke correctheid
  Stuitend laf is het wel
  Maar die instelling is sinds de jaren ’60 helemaal te waaaaaaauuuuww
  Lafheid als deugd nummero uno
  En o wee als je niet laf bent
  Dan krijg je een Fortuyn behandeling
  Goedgekeurd door de dienstdoende D’66 rechter + voltallige media

  Of zoals GL doet, demonstreren met een burka om te laten zien dat meisjes in hun islamistische heilstaten kapot verkracht en gestenigd mogen worden omdat ze er van af willen
  Dat noemen we in linkse en Charlie Hebdo D/Islam’66-grafpissers sociaal, humaan en progressief

  Nederland kent dus 24 zetels die hun kinderen willen beschermen
  Wat een ongelofelijk kutland zijn wij
  Geen wonder dat ik al jaren misantroop ben
  Ik hoop wel dat andere landen
  Zoals Australia en later O-Europa een hek zullen oprichten
  Zodat geen kut Nederlander kan ontsnappen aan zijn en haar eigen zelfdestructie om die landen te verzieken met hun … nee het is niet langer onnozelheid..die tijd is geweest.
  Dit is bewust
  Het leven van je kinderen en kleinkinderen op het spel zetten om jezelf ‘beter te voelen’
  Never rock the boat
  Stel je toch eens voor
  Niet voor niets zijn nergens zoveel Joden weggehaald als hier
  Kut volk

  1. halo1

   Fijn dat u zich even heeft afgereageerd…interessant inderdaad of Australie en Oost-Europa standvastig blijven..ze hebben natuurlijk niet zo!n grote decadente links-naieve maffia als wij. Die landen hebben nog veel met originaliteit en nationalisme..

   1. AnnieJansz

    Helemaal gelijk, duidelijk iemand die zich even moet afreageren.

    Gelukkig kunnen we onze duistere gedachten altijd kwijt op DDS

    1. Wim

     Maar vertel een uw duistere linkse gedachte over de uitverkoop van dit land..

     1. AnnieJansz

      Ik weet wel alles over de rechtse uitverkoop…

      De instroom van goedkope arbeid die er voor moet zorgen dat de Europese economie kan concurreren met Pakistan en China.

      Bankiers en hedge-fondsen die met belastinggeld onze wereld keer op keer in een crisis dompelen voor eigen gewon.

      Zo min mogelijk overheidsregulering zodat de financiële sector vrij spel heeft en de schuldigen nooit bestraft worden.

      Alleen in IJsland hadden ze het door, de schuldigen zitten nu nog in de cel.

   2. AnnieJansz

    Ach..niet zolang geleden ontvingen we de Hongaren met open armen na de Russische inval

    De Hongeren moeten zich diep schamen dat ze zelf ook massaal asielzoeker zijn geweest.

    1. halo1

     @Anniejansz..die goedkope onzin van die “”slechte banken”” en “goedkope arbeidskrachten”” is maar gedeeltelijk het hele verhaal hoor.. en valt trouwens in het niet bij de linkse wandaden : aanzuigende werking, verloedering, kostenexplosies

     1. AnnieJansz

      Linkse wandaden en een aantal stoute woordjes er aan toe voegen….

      Goh, doe eens beter uw best.

    2. nick

     Dwaallicht! (AJ bedoel ik dus)

  2. AnnieJansz

   stel dat ik ook alles even op een hoop gooi en alle PVV-stemmers net zo denken als u, dan zie ik nog een veel groter gevaar.
   En dan mag ik net als u, alle PVV-stemmers enorme kut-mensen vinden.

   Beetje verward betoog meneer….

 5. Simon Brouwenstein

  Als de peilingen voor Geert Wilders een beetje meevallen blijkt de kritiek op Maurice de Hond hier direct te verstommen.
  Geestig.

  1. AnnieJansz

   welnee joh, de hond peilt de PVV “maar” op 24 zetels.

   Bij mij in de buurt stemt iedereen PVV en iedereen die ik ken stemt ook PVV, dus ik geloof er niets van.

   Het is vast een (s)linkse MSM-truc om de PVV klein te houden.

   Op naar de verkiezingen, dan komen al die klagers achter hun PC vandaan en gaan stemmen…..

  2. poldi

   Nee simon ik blijf kritiek leveren want zo kennen we onze rode Manipulator De Hond weer.

   Vanaf afgelopen zondag heb ik van zijn actuele thermometer de kolommen `Laatste 24 uur` en `Laatste 7 dagen` gevolgd en bijgehouden.

   Daarbij verloor de VVD 3 zetels en wint de PVV er 2 zetels. Maar zie de PVV blijft net als vorige week op 24 zetels staan terwijl het minimaal 26 zetels moeten zijn.

   Over manipulatie gesproken.

   Wanneer ik alle reacties in de media volg en luister naar mijn “zeer laag opgeleide” tokkie-omgeving wonend is achterbuurten en onder bruggen dat de PVV veel hoger in de peilingen staat.

   1. Simon Brouwenstein

    In de tokkie-omgeving zal dat zeer zeker kloppen, beste poldi.

    1. poldi

     Ken je eigenlijk de betekenis van ironie wel ?

     1. Simon Brouwenstein

      Jawel, mijn reactie was ironisch bedoeld.

    2. AnnieJansz

     de heer Poldi kent zijn eigen achterban nog niet zo goed.
     Die zit liever op verkiezingsdag bier te zuipen voor de sociale huurwoning en te klagen over al die buitenlanders.

     Even de moeite nemen om een hokje rood te kleuren echter, is toch teveel moeite.

     1. Simon Brouwenstein

      Dat is het prettige van de mensen die bij de Hond verklaren Geert Wilders te steunen: bij echte verkiezingen zijn ze lamlendig om de wandeling naar het stemkantoor te maken.

     2. AnnieJansz

      Wilt u beweren dat virtuele PVV-stemmers een beetje lui en werkschuw zijn?

      Dat brengt mij op een interessante gedachte, welk percentage van werkend Nederland eigenlijk op de PVV stemt en dus afhankelijk is van onze voortreffelijke voorzieningen, veelal door links bevochten.

     3. van Urk

      Dat klinkt beter uit de mond. Inderdaad, de meest ontevreden mensen laten hun genoegen uiteenvallen in de kroeg en stemmen gewoon niet omdat de politiek voor hen toch niks wil betekenen en dat daarom stemmen weinig zin heeft.

   2. nick

    Toevallig ook gezien Poldi, of de boel op zijn thermometer wordt vast gezet zodat men niet kan zien wat er gebeurd. Manipulatie!

 6. Two Ravens Black Kettle

  https://www.youtube.com/watch?v=-70kBWhxO2I

  Een Kaaskop laat liever zijn eigen kind verkrachten dan verkeerd aangekeken te worden door de zelfingenomen policor vrindenclub

  D’66 style !!

  The Brave New World van Pechtold en co.

  1. AnnieJansz

   Verraden door de PC lafaards….

   Wat een mooie titel voor al die mensen die hier de PVV een warm hart toedragen.

   Geen demonstraties, te beroerd om even een hokje in te kleuren, geen georganiseerde acties, geen reclame, helemaal niets….behalve dan de ene naar de andere weblog volschrijven en vreemde linkjes plaatsen.

   Een mooie omschrijving voor de PVV-aanhang….
   “PC lafaards”

   1. Two Ravens Black Kettle

    Beste Annie

    In zekere zin hebt u gelijk

    Ik maak me ook geen illusies
    Ik vermoed dat ik bij de eerste lichting zal zijn
    U ben een uitmuntende krokodil-voerder
    Iknie
    U zult oud en grijs worden
    Iknie
    En wellicht bent u daarom een beter mensch
    Zou zomaar kunnen

    Om het af te leren
    U favo ideologie
    https://www.youtube.com/watch?v=_8P90SAROKA

    1. AnnieJansz

     U kent me niet en had u me gekend dan wist u dat ik niets met een opgelegde ideologie te maken wil hebben.

     1. Two Ravens Black Kettle

      Hou toch op Annie
      Ik ken niemand die zo door en door geïndoctrineerd is als U
      Nooit eens iets stouts gedacht
      Altijd braaf achter de policor colonne marcherend
      Nimmer zichzelf betrapt op een oorspronkelijke gedachten
      Braaf de Orwelliaanse Staatsmedia na snaterend

      U hebt het echter niet door vrees ik
      Wat zegt dat over Uw intelligentie ?

     2. AnnieJansz

      U kent me dus echt niet….en toch denkt u het te weten…

      Tsja wat is intelligentie waard?

 7. Wachteres

  http://www.express.co.uk/news/uk/65628/Secret-plot-to-let-50million-African-workers-into-EU

  Precies wat Lubbers ook al zei in de jaren ’90.

  En dan klopt helemaal wat ik beweerde: dat de ‘vluchtelingencrisis’ een geschenk van Allah is voor de plannen ven de EU.

  Zij kan nu in een paar jaar haar smerig wanbeleid voltooien.

  Vraag? Waarom perse en alleen arbeiders uit Afrika?

  Heeft dat te maken met de afspraken die er gemaakt zijn met die landen?

  ONGETWIJFELD!

  Over de EUSSR kan niet slecht genoeg worden gedacht.

  1. AnnieJansz

   Mevrouw Wachters natuurlijk niet…die staat overal vooraan als er iets georganiseerd moet worden.

   1. Wachteres

    ???????

  2. Wachteres

   Joseph Roux 1725-1793

   Het kwaad zegeviert vaak, het overwint nooit.

   Laten we ons daar maar aan vasthouden!

 8. The Fox

  Sinds geruime tijd laten alle peilingen zien dat de coalitie geen meerderheid heeft. Beide partijen verliezen en dus als de ene partij de andere partij dumpt, zullen er 2 verliezers zijn. Kortom het doorzetten van de huidige coalitie is voor beide partijen een win-win. Bedenk dat rond de 40 zetels in de TK, je hebt macht, prestige en vermogen om geldstromen in de door jouw gewenste richting te verschuiven.

  Voor Rutte, Samson, Dijsselbloem, en in mindere mate Asscher betekent deze situatie dat ze moeten werken in de richting van een volgende baan, waar de kiezer niet het laatste woord heeft. Zij kunnen claimen dat ze bijna 5 jaar hebben uitgediend in een verdeeld Nederland en gaan voor een baan bij een internationale organisatie (EU, VN, IMF) of NGO. Kortom ze zijn nu bezig met een andere baan en het Nederlands belang is gezien alle maatregelen secundair geworden. Triest maar waar en voorlopig heeft de kiezer geen mogelijkheid om zich uit te spreken.

  De ” slachtoffers” na dit kabinet zijn de partijen VVD en PvdA en vele bewindslieden die beleid hebben uitgevoerd, welke niet binnen hun profiel past. Denk aan Blok, Klijnsma, Kamp. Gelukkig hebben ze wachtgeld en een pensioen, anders zou je nog medelijden met ze moeten hebben.

  De joker is natuurlijk de samenstelling van de EK, maar de steun is iets minder belangrijk nu de meeste maatregelen wet zijn geworden en er geen grote agenda meer is. Tenslotte zijn de lasten verhoogd met 20 miljard en kun je dus een klein deel teruggeven en iedereen is ” gelukkig” .

  Dus helaas dit kabinet gaat de rit (bijna) uitzitten en er gaat nog veel meer geld naar Griekenland, EU enz. En binnen ons politiek bestel is dit democratisch en dus niets aan te doen.

  1. AnnieJansz

   Met deze uiteenzetting zult u ongetwijfeld niet heel ver naast zitten.

   Je hebt nu eenmaal een mandaat van de kiezer voor 4 jaar….het zou pas erg zijn als bewindslieden aftreden om een peiling van de Hond.

 9. Two Ravens Black Kettle

  https://www.youtube.com/watch?v=vz4PjxSmtoI

  Op 24 zetels na
  De meest vunzige is natuurlijk Pechtold
  Maar laten we elkaar niet voor de gek houden
  Rutte is van hetzelfde laken een pak
  Hij zegt het niet
  Zoals de antidemocraat Pechtold
  Maar ook hij verkoopt ons land
  Een onversneden landverrader
  Nee knikken
  En vervolgens wijzen waar de ze zitten
  Dat is Rutte
  Een schoft die de alle Waarden van de Verlichting op offert
  Het land uitlevert aan de EUSSR
  Iemand die kruipt voor Saoedi Arabië
  Terwijl in het stadion koppen worden afgehakt van verkrachtte Nepaleze meisjes
  Spreekt Rutte niet over
  Nee
  Stel je toch eens voor
  Erdogan en de kopafhakkers zijn onze bondgenoten

  Wat deze volstrekte malloot maar niet lijkt te begrijpen is het feit dat hij binnenkort ook geen piano mag spelen, geen Bach, geen Mozart, geen Satie, geen
  geen, niks, niets, geen, geen, rien, niets, niks
  Maar who gives a fuck
  Nietwaar Mark
  Gewoon die grenzen open
  Schengen hoezé
  Liever kruipen voor de policor en de islam dan Bach verdedigen !!
  Zolang ik nog maar kan genieten
  Na mij de zondvloed

  Ik ben minister president
  Ik haat de Verlichting

 10. Simon Brouwenstein

  Beste The Fox,

  De afgelopen decennia lieten altijd zien dat tussentijdse peilingen niets voorspelden over de verkiezingsuitslag. Tussentijdse peilingen melden hoogstens de politieke gevoelstemperatuur van de dag en op de wat langere termijn trends kn kiezersgunst. Het blijkt in dit mediatijdperk echter ook altijd weer dat de dynamiek van de verkiezingscampagne onmogelijk is te voorspellen. Er zijn wel algemene ‘wetten’ , zoals de premierbonus, het al pf niet uitzitten van de dit door een Kabinet en de stand van de economie in het verkiezingsjaar. Op grond van die wetten moet het wel vreemd lopen als Rutte het niet heel goed gaat doen in de verkiezingen. Voorts is bepalend wie zijn belangrijkste uitdager wordt. Als dat Asscher of een andere lijsttrekker van de PvdA wordt is zal de PvdA spectaculair kunnen herstellen, als dat Pechtold of Buma wordt zal dat de partij zijn die heel groot kan worden.
  Wilders zal geen schijn van kans maken en in het beste geval uitkomen op een procent of 10, zoveel boze losers telt dit land wel.

  1. Wim

   Ik denk dat je gelijk hebt en dat stemmen corrupte dit beeld gaat geven. Geen kogel meer, dan maar deze weg.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Dit is de staat van de media
  Dit is wat de antidemocraat en islamofiel Pechtold wil
  De man die zal dansen als pierlala als de laatste criticasters is ‘weggemaakt’

  Of zoals A’dam doet
  In navolging van de ayatholla’s
  Islamofobie verbieden
  Oppakken, folteren, verkrachten en afmaken
  Dat deed Khomeinie
  Toen hij die term muntte
  Islamofobie
  En A’dam
  VVD
  VVD
  VVD, VVD, VVD, VVD
  steunt het
  U weet wel
  Die zelf-islamisatie club
  Jonge meisjes
  Die zich willen ontworstelen aan het juk van de islam-nazi’s
  krijgen de middelvinger
  Éen hele grote middelvinger
  Van Rutte en co.
  Sterker nog
  Ze staan pal achter de ayatolla’s
  ISLAMOFOBIE !!
  Martel, folter, verkracht, moord, hang ze aan hijskranen
  VVD staat achter U

  En natuurlijk de eeuwige antidemocraten van D’66

  Wat doet Boris van der Ham in atheistischnaam nog bij die totalitaire islamistische haatclub ??

  Voor Bosis
  Grow some balls
  De enige die ik nog een mm. vertrouw binnen die fascistische club
  Or be 4ever tainted by the Armenian Genocide denier Alex
  https://www.youtube.com/watch?v=TA3OzSCdCUk

  1. AnnieJansz

   U bent het zonnetje in huis

   1. Two Ravens Black Kettle

    U bent de halve maan in Huis

    U weet wel
    Die lui die we nu in hordes toelaten
    Knokkend met Eritreeërs (die hier ook niks te zoeken hebben) omdat ze biertjes slempen
    Vluchten
    Niet naar Qatar
    Niet naar Saoedi Arabia
    In levensgevaar, in levensgevaar, in levensgevaar
    Niet naar Koeweit
    Niet naar Oman
    In levensgevaar, in levensgevaar, in levensgevaar
    Niet naar Griekenland
    Niet naar Macedonia
    In levensgevaar, in levensgevaar, in levensgevaar

    Maar naar het vrijwel islamistische Zweden, het argeloze UK, de totalitaire staat van Angela ‘open grenzen en iedereen die protesteert = nazi’ Merkel en de schijndemos van NL

    In levensgevaar, in levensgevaar, in levensgevaar

    1. van Urk

     Je hebt van die politici die eindelijk wakker geschud begonnen te worden of tot hun conclusie waren gekomen dat het op die manier niet goed gaat, maar toch stronteigenwijs kunnen zijn vanwege hun imago tegenover andere leiders ; http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2010/10/Merkel-Multiculturele-samenleving-is-volkomen-mislukt-ELSEVIER278719W/

    2. emptyk

     @TRBK
     hhhh halve maan vs zonnetje in huis……..leuk gevonden!!
     Maar ff serieus………U gaat toch niet binnenkort een aanslag plegen? Zo komt u n.m. wel op mij over.
     Ik vindt D66 overigens wel oke. lk ben het lang niet altijd met ze eens maar dat geldt (wat mij betreft) voor alle partijen.

     1. Two Ravens Black Kettle

      Beste EmptyK

      Dus U bent ook van mening
      Dat na de slachtpartij op het kantoor van Charlie Hebdo
      Na de slachtpartij op Joodse mensen die aan het winkelen waren

      Dat het allerergste
      Het aller, het aller, het aller, het aller ergste
      van die dag
      Was
      Dat
      “De Islam in een Kwaad daglicht werd gesteld”

      1 uur na de moordpartij

      Dat waren de woorden van Pechtold
      Terwijl cartoonisten, echte journalisten en Joodse mensen lagen leeg te bloeden
      Pechtold
      De Humanist
      Komt wekelijks voorbij bij spotjes inzake het Humanistish verbond
      bent u
      net als Alexander Pechtold
      Humanist
      Van mening dat het allerergste was
      Van het bloedbad
      Dat de islam
      In
      Een Kwaad
      Daglicht
      Werd
      Gesteld ?

      Ik wanhoop
      Ik ken inmiddels niemand meer die D’66 stemt
      Geluld als Brugman
      En Nee ze stappen niet over naar Wilders
      (wel een paar maar dat zijn uitzonderingen)
      maar wel naar andere partijen (voornamelijk PvdD)
      Of stemmen niet meer
      Ook goed
      Alles beter dan de islam fascist Pechtold en zijn kroonjuwelen begravende Erdogan-geile lakei Boris ‘mijn leider zegt dat Armeense genocide ontkenners welkom zijn en dus hou ik -dapper, policor en humanist als ik ben- braaf mijn snaveltje’ te steunen

      Ik kan oprecht zeggen dat ik niet naast een D’66 stemmer kan zitten op ’n feestje.
      Is dat onverdraagzaam ?
      Ongetwijfeld
      Maar het is een feestje !!
      En op een feestje hoef ik geen zelfingenomen schijnheilig gesnater aan te horen.
      Althans dat heb ik voor me zelf besloten een jaar geleden
      En het voelt goed
      Moet je ook eens proberen mon frère
      Je wordt er in ieder geval niet dommer van
      En scheelt ongetwijfeld jaren

      Ik kan met trots zeggen dat niemand in mijn vriend(innen)enkring
      Ruwweg een man/vrouw of honderd
      Meer op de soevereiniteitsverkopers stemt

     2. emptyk

      @TRBK
      U denkt dat ik een D66 stemmer ben?
      Misschien kent U in uw omgeving niemand die D66 stemt maar volgens peilingen schijnen er toch nog wel wat mensen die neiging te hebben………en tja het zijn maar peilingen. Ik denk dat wanneer het verkiezingstijd is dat er een stuk minder mensen op deze partij zullen stemmen, dat denk ik overigens ook over de pvv.
      En nee ik schrik niet zo van zo’n uitspraak (ken em overigens niet) van net na de aanslag op Hebdo. Politiek is nu eenmaal vies en oportunistisch……get used to it!

    3. nick

     In een keer dan maar . Dank voor al je comments raaf, ik onderschrijf ze stuk voor stuk. Fijn dat je er weer bent om even de harde waarheid te vertellen.
     En AJ is een meewaaiend dwaallicht, niet op reageren lijkt mij. Alleen als je het kan gebruiken om je verhaal te positioneren.

 12. Two Ravens Black Kettle

  De wereld van Alexander P., zijn pathetische antidemocratische islam lakei Boris ‘never rock the boat want stel je toch eens voor dat je de kroonjuwelen van de partij wil redden, dan zie ik -net als Alex- nog liever een homo aan de hijskraan bengelen, kruipen naar Mohammed’ van der Ham, Annie Jansz en kornuiten

  https://www.youtube.com/watch?v=3yyt23dNHDc

 13. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2015/08/29/massale-immigratie-en-de-ondergang-van-europa-een-comment-van-henk-v/

  In de eerste regel staat een link naar het originele [vertaalde] artikel.

  Het is maar goed dat Wilders en zijn PVV er zijn.

  Alle andere partijen leiden ons WILLENS EN WETENS naar de ondergang.

  Weg met onze cultuur, dus weg met onze vrijheid en terug naar de voor middeleeuwen, met het gruwelijk geweld en de onderdrukking die we nu zien in het Midden-Oosten.

  Trouwens, zo ver hoeven we niet te kijken. De kranten staan dagelijks vol van geweld uit een bepaalde richting.

  Volgens liberaal/links moeten we daar blij mee zijn: een verrijking van onze cultuur.

  Tja, het communisme was en is ook niet vies van geweld.

  Soort zoekt soort.

  1. AnnieJansz

   Ter overdenking…

   Nooit nagedacht of de instroom van asielzoekers de opmaat is naar de import van spotgoedkope arbeid om de concurrentie aan te gaan met India en China?

   Dit scenario lijkt me meer realistisch dan dat de Islam zo’n groot gevaar voor het westen zou zijn…

   Geert heeft een eenzijdige kijk op de wereld..

   1. thaithai

    Beste mevrouw Jansz
    dat denkt u toch niet echt? Denkt u werkelijk dat dit ooit nog zou kunnen, zonder afschaffing van het minimumloon en andere verworven kostbare rechten?
    wat zeggen uw vakbonden daarvan?
    wat zouden we moeten produceren?

 14. Gielah

  @Two Ravens.

  Goed zo!
  Keep kicking ass.

  Er zal daardoor onder sommigen grote wrevel onstaan… want die beginnen doorgaans bij elk partikeltje waarheid, dat zich aan hen vertoont, spontaan te schuimbekken en links en rechts beledigingen in het rond te strooien.

  Mág niet!
  De waarheid mág niet en wee je gebeente als je daarvan getuigt, want dan ben je meteen
  a. te oud
  b. knettergek
  c. extreem-rechts
  d. vol haat
  e. racistisch
  enzovoort, enzovoort.
  Ja… het spul zit góed in de bijvoeglijke naamwoorden… en dat zijn bij hen nóóit positíeve bijvoeglijke naamwoorden.
  (Desondanks wordt van ú verwacht dat u schaterlachend en buitelend van oppervlakkige leut door het leven gaat!)

  De waarheid dient, zo menen zij…. metéén gemuilkorfd te worden en verdacht gemaakt ( niet voor niets zijn mensen 24 uur per dag met pogingen tot muilkorven actief op internet) en de bronnen, waarlangs wij de waarheid opdoen en vervolgens doorgeven…die déugen zogenaamd géén van allen… o jee… o nee…. stel je voor.
  Maar ga lekker door.
  Goed voor mijn bloeddruk.

  1. AnnieJansz

   Zo sprak mevrouw Gielah wijs vanachter haar PC.

   1. poldi

    En terecht en op feiten gebaseerd.

    1. AnnieJansz

     Welke feiten?

     Allemaal gedachtenspinsels van een mevrouw met teveel vrije tijd, die ze ook in de lokale gemeenschap had kunnen stoppen.

     Nare mensen, die alleen roepen vanachter hun PC

     1. poldi

      Ach vwb feiten heeft u de laatste tijd hoogst waarschijnlijk onder een zeer zware roze steen geleefd.

   2. Simon Brouwenstein

    Als er iemand op dit blog is die zich niet anders dan schuimbekkend kunnen uiten is het wel mevrouw Gielah, een boze jihadiste.

    1. Gielah

     Als een smerige leugenaar iemand ander ‘jihadist(e)’ noemt… dan weet men meteen dat men, als door de *** in kwestie aldus omschrevene… goed zit!

     Maar houd u vast!
     Er komt nog véél meer.

     1. AnnieJansz

      Rare mevrouw, geplet tussen meest extremistische variant van de christelijke leer en de meest extremistische politieke variant…

      Gielah zoekt graag de obscure randjes op in onze samenleving.

   3. Two Ravens Black Kettle

    @ Gielah

    Er zijn mensen die pal staan voor de waarden van de Verlichting
    Waaronder ik (ondermeer) schaar;
    Vrijheid van meningsuiting, gelijkheid man/vrouw, homo/hetero, vrij van het patriarchaat, vrije partnerkeuze, scheiding kerk/staat, genieten van de schoonheid van het leven etc..

    Dat vond ik vroeger ook
    Toen heette ik extreem links te zijn
    Nu ben ik een nazi
    Kennelijk
    Terwijl de kernwaarden niet zijn veranderd
    Sherlock zou gaan deduceren
    &
    Aldus moet de conclusie luiden
    Dat ik niet zoveel veranderd ben (wel wat minder naïef maar ‘wat er in zit zat er in’)
    Maar dat de figuren (zoals de bespottelijke EUSSR apparatsjiks Alex P, Rutte en de kleine kroonjuwelenbegravende lakei Boris van der Ham) die zich links liberaal noemen
    Niets
    Maar dan ook niets
    He-Le-Maal niets
    Te maken hebben met liberalisme
    Dat ze urineren tegen alle waarden van humaniteit
    De Verlichting
    Echte progressie (= dus niet de democratie om zeep helpen, de karmozijnen loper uitleggen voor de pedofiele oorlogsmisdadiger Mohammed en elke criticaster de mond snoeren)
    Common basale decency

    Ik weet dat U gelooft
    U weet dat ik een atheïst ben
    Hardcore
    Christopher Hitchens
    Maar dat belet me niet
    Om de myriade pareltjes van wijsheid van zijn broer Peter tot me te nemen

    Tip
    https://www.youtube.com/watch?v=1XHv7IQCg-w

    Debat
    gewoon een simpel debat
    Voorstanders, tegenstanders maar er neutraal ingaan
    Als luisteraar
    Als vragensteller
    Of gewoon genieten
    Laven aan Intelligentie
    Al ben je er niet mee eens
    Dat is nog nooit gebeurd in Nederland
    Omdat we een Orwelliaanse Staatsmedia hebben
    Volledig gelijkgeschakeld
    1 gedachte
    1 richting
    1 robot
    1 machine
    In Nederland zullen we dus nooit een debat mogen beluisteren
    Zie ondermeer casus Arabische lente waar we alleen nitwits als Petra Stienen, palestijnensjaaltje Hendrixx en buikdanseresje Moinque Samuel voorgeschoteld kregen
    Maar boven geen Hans Janssen’Want stel je toch eens voor dat iemand een tegendraads geluid laat horen
    En Hans had gelijk
    Zoals honderdduizenden comments op allerlei sites gelijk hadden
    Zelfs in een intellectueel fascistisch islam-vod als Trouw
    Maar de waarheid mag niet verkondigd worden
    Al decennia niet
    En de grootste schoft in deze zijn het CDA en VVD
    I don’t blame PvdA
    Wel CDA en VVD
    Want die hebben duizenden kansen gehad om dit Soviet medium kallt zu stellen
    Echter zij kozen ervoor om de dissidenten kallt zu stellen
    Zij kozen ervoor om de PO in stand te houden
    Vet te mesten
    De mensen te indoctrineren met -op zijn allerbest- quatsch en leugens
    Agitprop.
    Dat is een keuze
    enfin, ik wijt uit

    Tenslotte
    Ik ben zeer, zeer, zeer, zeer, zeer somber
    Nul vertrouwen in 95% van de Kaaskoppen

    Echter in Amerika is zelfs Bill Maher an het nadenken geslagen
    Liberal Left par excellence
    (maar dat was ik ook)
    Dus een mini zonnestraaltje door het gitzwart wolkendek

    https://www.youtube.com/watch?v=Xj58TavOIqg

   4. nick

    Idd AJ, daar kan jij nog heel wat van leren!

 15. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2015/08/29/video-nigel-farage-de-immigratiecijfers-zijn-bedrog/

  VIDEO Nigel Farage: De immigratiecijfers zijn BEDROG
  Geplaatst op 29 augustus 2015

  Weer zo’n held van onze tijd!

  1. van Urk

   Met daarop volgend; xandernieuws.punt.nl/content/2015/08/Speciale-adviseur-Britse-oud-premier-Brown-waarschuwt-voor-totale-instorting-maatschappij

  2. Simon Brouwenstein

   E.J. Bron is een trieste leugenaar. mensen die zich op hem baseren kiezen bewust voor manipulatie en bedrog.

   1. van Urk

    Dat is Rutte alias Pinokkio ook. En toch gelooft een groot deel van het volk in hem. U wilt toch niet beweren Simon dat u vind dat er totaal geen vuil luchtje aan chaos en problemen boven Europa komt te gaan hangen?

   2. Stanly2000

    Alleen uw bronnen zijn betrouwbaar.

   3. Wachteres

    Gaaaaap ….

   4. Wachteres

    Gaaaaaaaaap

    Dan liegt Nigel Farage in commissie, want over hem ging het.

  3. AnnieJansz

   Held op sokken en een leugenaar…

   Afgemaakt bij de verkiezingen en de belofte breien dat ie het stokje over zou dragen…

   Bij de UKIP hebben ze gelijk aan de PVV in Nederland geen enkele vervanger voorhanden.

 16. Wim

  Je kunt toch niet anders concluderen dat PVDA,D66,VVD,CDA en GL niet anders denken en handelen als Hitler . Haat tegen Joden en dit bevorderen door een Islamitisch instroom. Politieke tegenstanders uit de weg ruimen en monddood proberen te maken .Linkse media die het zelfde niveau met hetze heeft als Der_Stürme. Het streven naar een Groot rijk en het Barbarossa gevoel om Rusland een lesje te leren. Men verwacht de totale opoffering (financieel en behuizing)van hun eigen volk om dit doel te bereiken. Ook Hitler had in eerst instanties de steun van USA tot de USA het doel had bereikt de totale oorlog in Europa en de Wereld en zelf mooi met hun land buiten schot blijven.

  1. Simon Brouwenstein

   “Je kunt toch niet anders concluderen dat PVDA,D66,VVD,CDA en GL niet anders denken en handelen als Hitler”

   Het staat er echt en op DDS mag dit soort waanzin vrijelijk worden opgeschreven.

   We leven in een vrij land met ruimte tot expressie van wijzen en dwazen.

   1. AnnieJansz

    Tsja, en dan vragen ze met droge ogen of je argumenten wilt aandragen, waarom EJ Bron geen gelijk zou hebben.

    De man is een profeet ofzo, onfeilbaar en de verkondiger van de absolute waarheid.

    1. Simon Brouwenstein

     De leugens van E.J. Bron zijn door anderen nauwgezet gedocumenteerd:

     http://nl.hoax.wikia.com/wiki/E.J._Bron

     Het is kwalijk dat mensen die deze feiten kennen hem met droge ogen als gezaghebbende bron blijven opvoeren. Dat is een vorm van bewust liegen.

     1. Wachteres

      Gaaaaap

   2. Wim

    Natuurlijke mag dat gezien jouw vele onzin hier. En vertel eens wat klopt er niet in deze vergelijking. Wat is er fout aan deze overeenkomsten.

    1. AnnieJansz

     Ik ga geen geveinsde bewijslast ontkrachten.

  2. AnnieJansz

   Tjonge…het staat er echt.

   hitler had de steun van de USA…

   U bent een briljant historicus, verklaar u nader, dit is schokkend nieuws…

   1. van Urk

    Vele Amerikaanse bedrijven en hoogbekleders hebben steun verleend aan nazi-Duitsland; Rockefeller,Charles Lindbergh,Henry Ford,Burton Wheeler, Jacob Thorkelson, Fritz Kuhn, Gerald Nye, Father Charles Coughlin, Gerald Smith, Christian Front, General motors, IBM etc. Daarnaast was er in Amerika nog de in 1933 opgerichte Germain American bund met 25000 leden dat de machtigste,actiefste en rijkste nazi organisatie was in Amerika.

 17. Gielah

  He… meneer van Urk…. nu komt u weer met de wáárheid.
  Dát was nu óók weer de bedoeling niet,
  toen “de steun en toeverlaat van zijn lokale gemeenschap” u toebeet: “Verklaar u nader..”.

  Hij komt om ú monddood te maken, hoor!
  Niet om zelf schaakmat gezet te worden.

  1. AnnieJansz

   In tegenstelling tot uw persoontje is de heer van Urk een licht in de duisternis hier.

 18. Two Ravens Black Kettle

  Here we go again

  “bericht wacht op moderatie”

  iemand hier meer last van ?

  En is het überhaupt te lezen ?

  Vorige keer werden drie forse stukken simpelweg niet geplaatst

  ach ja
  Zoals mijn Portugees nichtje van vier jaar oud onlangs zei
  “Dannie”

  1. Terzo

   Als er meer als èèn link staat gebeurt dit.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Thanx Terzo ga ik het opnieuw proberen
    Knippen

    (vroeger was dit overigens nooit een probleem maar gelukkig blijft DDS ‘vernieuwen’ en ‘verbeteren’

    (wat zal Kardashian c.s. morgen weer dragen ?)

  2. Niek Verheyen

   Two Ravens, ze willen ons gewoon weghebben hier op DDS; de conclusie kan niet anders zijn. Het permanente ‘gefuck’ van Brouwenstein en AJ is niet anders bedoeld dan om discussies te ontregelen. Het is toch belachelijk dat de helft van de vele, vele reacties op dit artikel van deze twee figuren zijn.

   Het beste zou zijn om met z’n allen, degenen die dus een serieuze gedachtenwisseling wensen, niet meer te reageren op reacties van deze gasten.

 19. Gielah

  @Two Ravens.
  Blijf proberen.
  En anders: zet een en ander op Uitingsvrij of op DVC neer.
  Ik breng het dan wel hierheen over.

  1. AnnieJansz

   Mevrouw Gielah is inmiddels zelfverklaard eigenaar en auteur hier…

   1. Two Ravens Black Kettle

    Beste Annie

    Het is als een berg versus een molshoop
    De molshoop is jaloers op de berg
    De aloude fabel van de goudvis en de vinvis,
    De pinda en de kokosnoot

    U steekt schril af
    Ongetwijfeld niet bij uw vrinden
    De mede robotten
    Allemaal gelijkgeschakeld
    De ‘dappere’ ja en amen-knikkers
    Maar in de echte (weliswaar virtuele) wereld
    wordt snotteren, zuigen, zeuren en rondwentelen in zelfbeklag en niet altijd op waarde geschat.
    Spijtmu

    Argumentatie
    Bronnen
    Overtuiging
    Ziel
    Dat zou substantie geven

    Maar trollen
    Mwahh zelfs een zuigeling heeft meer decorum

  2. Simon Brouwenstein

   De bijdragen van Two Tavens zijn op Uitingsvrij te vinden in de rubriek “Mooie, grappige of ontroerende plaatjes met dieren deel II”

 20. Two Ravens Black Kettle

  Hoi emptyk

  (kan momenteel niet regulier reageren op Uw stuk dus probeer ik op deze wijze”

  U schreef:
  “30 augustus 2015 at 13:07
  @TRBK
  U denkt dat ik een D66 stemmer ben?
  Misschien kent U in uw omgeving niemand die D66 stemt maar volgens peilingen schijnen er toch nog wel wat mensen die neiging te hebben………en tja het zijn maar peilingen. Ik denk dat wanneer het verkiezingstijd is dat er een stuk minder mensen op deze partij zullen stemmen, dat denk ik overigens ook over de pvv.
  En nee ik schrik niet zo van zo’n uitspraak (ken em overigens niet) van net na de aanslag op Hebdo. Politiek is nu eenmaal vies en oportunistisch……get used to it!”

  Nope
  Ik zal tot ik in mijn graf rol of als as de ether wordt in geslingerd me eraan blijven storen.
  Natuurlijk is politiek vunzig
  Het meest vunzige Farizeeër-ventje en Hans van Mierlo grafpisser van Den Haag Alex ‘schaf referenda af’ Pechtold sprak die gedenkwaardige woorden zelfs uit.
  Natuurlijk de hypocrisie spoot uit alle poriën maar toch.

  En natuurlijk staat deze weerzinwekkende partij hoog in de peilingen
  Ik had iets anders verwacht van de wezel-goudvis-schaap-lemming-chimaera genaamd kaaskop

  Maar heb ik ooit beweerd dat ik de weerbaarheid, IQ, overlevingsinstinct, natuurlijke charme van de gemiddelde Kaaskop hoog inschat ?
  Dat zal toch niet ?
  Misantropie and all that
  Zwijgen wanneer kaaskoppen komen langs gesnaterd op vakantie and all that
  Decennia lange zelfdestructie in ogenschouw nemend and all that
  Haat jegens eigen nageslacht and all that
  Ongebreideld egoïsme en gemakzuchtig policor hoger op de schaal pluggend dan belang kinderen en kleinkinderen and all that

  Zal toch niet ?
  Heb ik echt ooit de intelligentie en zelf preservatie van de Kaaskop bewierrookt ?
  Gaarne bronnen mon frère

  Ik heb meer respect voor een kip zonder kop die verbijsterd en amechtig in cirkeltjes hoeba-hopt dan 95% van de Kaaskoppen
  Maar toch hou ik van ze
  Roots
  En dus ben ik soms boos
  Omdat ik van mening ben (naughty me) dat ze wel eens iets minder rap naar de kliffen zouden kunnen spurten

  1. emptyk

   @TRBK
   Ik wist voor dat ik DDS las (gelukkig)weinig over Kardashian, dat is helaas veranderd…….wat een inzun nieuws zeg pffff.
   U hoort mij niet zeggen dat u de weerbaarheid, IQ, overlevingsintstinct, etc. van de NLer hoog hebt zitten, ik eerlijk gezegd ook niet.
   Begrijp ik goed dat u buiten NL woont? (portugal) Bent u een gelukszoeker?

   1. Two Ravens Black Kettle

    @EmptyK

    Tweeluik.

    Luik 1.
    Inderdaad vreselijk dat onzin nieuws
    Nog eens niet zo lang geleden was elk artikel van DDS raak
    Je kon er mee eens zijn
    Of niet
    Maar het gaf minimaal een aanzet tot discussie
    Dat is ruwweg weg
    Ze zijn dan ook gigantisch gekelderd in Alexa (= aantal lezers)
    De weinige artikelen met substantie (cq. aanzet daartoe) worden dan ook grif gelezen en becommentarieerd
    De rest ?
    Vulling is een te groot woord

    Vroeger voelde ik me slimmer wanneer ik DDS las
    Nu dommer
    Isniegoe

    Tweeluik 2.
    Papie ging naar Portugal
    Nu woont broertje met Portugese vrouw daar
    1 paspoort
    Kinderen volledig Portugees
    En ga er altijd met plezier heen
    Nul islam uniformen
    Zoooo fijn
    De laatste tijd is het iets minder fijn voor de inboorlingen vanwege de tactiek van de verschroeide aarde opgedrongen door de EUSSR (de natte droom van Alexander P.)
    Armoede begint weer toe te nemen
    Maar gelukkig heeft Guy Verhofstadt en Frans Timmermans een goedkoop poetsertje

    Joepieeee

 21. Two Ravens Black Kettle

  @ Gielah

  Er zijn mensen die pal staan voor de waarden van de Verlichting
  Waaronder ik (ondermeer) schaar;
  Vrijheid van meningsuiting, gelijkheid man/vrouw, homo/hetero, vrij van het patriarchaat, vrije partnerkeuze, scheiding kerk/staat, genieten van de schoonheid van het leven etc..

  Dat vond ik vroeger ook
  Toen heette ik extreem links te zijn
  Nu ben ik een nazi
  Kennelijk
  Terwijl de kernwaarden niet zijn veranderd
  Sherlock zou gaan deduceren
  &
  Aldus moet de conclusie luiden
  Dat ik niet zoveel veranderd ben (wel wat minder naïef maar ‘wat er in zit zat er in’)
  Maar dat de figuren (zoals de bespottelijke EUSSR apparatsjiks Alex P, Rutte en de kleine kroonjuwelenbegravende lakei Boris van der Ham) die zich links liberaal noemen
  Niets
  Maar dan ook niets
  He-Le-Maal niets
  Te maken hebben met liberalisme
  Dat ze urineren tegen alle waarden van humaniteit
  De Verlichting
  Echte progressie (= dus niet de democratie om zeep helpen, de karmozijnen loper uitleggen voor de pedofiele oorlogsmisdadiger Mohammed en elke criticaster de mond snoeren)
  Common basale decency

 22. Two Ravens Black Kettle

  Ik weet dat U gelooft
  U weet dat ik een atheïst ben
  Hardcore
  Christopher Hitchens
  Maar dat belet me niet
  Om de myriade pareltjes van wijsheid van zijn broer Peter tot me te nemen

  Tip
  https://www.youtube.com/watch?v=1XHv7IQCg-w

  Debat
  gewoon een simpel debat
  Voorstanders, tegenstanders maar er neutraal ingaan
  Als luisteraar
  Als vragensteller
  Of gewoon genieten
  Laven aan Intelligentie
  Al ben je er niet mee eens
  Dat is nog nooit gebeurd in Nederland
  Omdat we een Orwelliaanse Staatsmedia hebben
  Volledig gelijkgeschakeld
  1 gedachte
  1 richting
  1 robot
  1 machine
  In Nederland zullen we dus nooit een debat mogen beluisteren
  Zie ondermeer casus Arabische lente waar we alleen nitwits als Petra Stienen, palestijnensjaaltje Hendrixx en buikdanseresje Moinque Samuel voorgeschoteld kregen
  Maar boven geen Hans Janssen’Want stel je toch eens voor dat iemand een tegendraads geluid laat horen
  En Hans had gelijk
  Zoals honderdduizenden comments op allerlei sites gelijk hadden
  Zelfs in een intellectueel fascistisch islam-vod als Trouw
  Maar de waarheid mag niet verkondigd worden
  Al decennia niet
  En de grootste schoft in deze zijn het CDA en VVD
  I don’t blame PvdA
  Wel CDA en VVD
  Want die hebben duizenden kansen gehad om dit Soviet medium kallt zu stellen
  Echter zij kozen ervoor om de dissidenten kallt zu stellen
  Zij kozen ervoor om de PO in stand te houden
  Vet te mesten
  De mensen te indoctrineren met -op zijn allerbest- quatsch en leugens
  Agitprop.
  Dat is een keuze
  enfin, ik wijt uit

  Tenslotte
  Ik ben zeer, zeer, zeer, zeer, zeer somber
  Nul vertrouwen in 95% van de Kaaskoppen

  Echter in Amerika is zelfs Bill Maher an het nadenken geslagen
  Liberal Left par excellence
  (maar dat was ik ook)
  Dus een mini zonnestraaltje door het gitzwart wolkendek

  https://www.youtube.com/watch?v=Xj58TavOIqg

 23. Two Ravens Black Kettle

  ewoon een simpel debat
  Voorstanders, tegenstanders maar er neutraal ingaan
  Als luisteraar
  Als vragensteller
  Of gewoon genieten
  Laven aan Intelligentie
  Al ben je er niet mee eens
  Dat is nog nooit gebeurd in Nederland
  Omdat we een Orwelliaanse Staatsmedia hebben
  Volledig gelijkgeschakeld
  1 gedachte
  1 richting
  1 robot
  1 machine
  In Nederland zullen we dus nooit een debat mogen beluisteren
  Zie ondermeer casus Arabische lente waar we alleen nitwits als Petra Stienen, palestijnensjaaltje Hendrixx en buikdanseresje Moinque Samuel voorgeschoteld kregen
  Maar boven geen Hans Janssen’Want stel je toch eens voor dat iemand een tegendraads geluid laat horen
  En Hans had gelijk
  Zoals honderdduizenden comments op allerlei sites gelijk hadden
  Zelfs in een intellectueel fascistisch islam-vod als Trouw
  Maar de waarheid mag niet verkondigd worden
  Al decennia niet
  En de grootste schoft in deze zijn het CDA en VVD
  I don’t blame PvdA
  Wel CDA en VVD
  Want die hebben duizenden kansen gehad om dit Soviet medium kallt zu stellen
  Echter zij kozen ervoor om de dissidenten kallt zu stellen
  Zij kozen ervoor om de PO in stand te houden
  Vet te mesten
  De mensen te indoctrineren met -op zijn allerbest- quatsch en leugens
  Agitprop.
  Dat is een keuze
  enfin, ik wijt uit

  Tenslotte
  Ik ben zeer, zeer, zeer, zeer, zeer somber
  Nul vertrouwen in 95% van de Kaaskoppen

  Echter in Amerika is zelfs Bill Maher an het nadenken geslagen
  Liberal Left par excellence
  (maar dat was ik ook)
  Dus een mini zonnestraaltje door het gitzwart wolkendek

  https://www.youtube.com/watch?v=Xj58TavOIqg

 24. Gielah

  Dank.
  Ik ga het bekijken.

  Wat dat atheist en gelovige betreft: zolang beiden de waarheid zoeken (en proclameren) en het recht nastreven… ( en dat houdt ook in de leugen en het onrecht bestrijden waar ze maar kunnen),
  maakt dat helemaal niets uit…. en kun je samen door een deur.

  Mijn man geloofde ook niet in God.
  Nu ( hij stierf in september j.l.) waarschijnlijk wel… want in de dimensie van licht en waarheid, waar hij zich nu bevindt, hoeft hij niet meer te gelóven….
  maar daar erváárt hij God.

  Intussen heb ik van hem politiek geleerd.
  Ik heb hier bakken met dossiers en artikelen…. met feiten, feiten en nog eens feiten…waar een mens inderdaad niet vrolijk van wordt.
  Er is meer kwaad in de wereld en in de mensen dan ik het grootste deel van mijn leven geloofde.
  Mijn ogen zijn opengegaan.

  Mijn man was altijd erg bezorgd, dat ik dat kwaad niet zou herkennen, als het op mijn weg kwam.
  Hij vond me veel te naïef en veel te aardig en goedgelovig.
  Die mening hadden mijn vele leerlingen trouwens ook.
  Maar goed… van hem heb ik de juiste voelhorens gekregen… én de feiten… én het inzicht in wat er aan het gebeuren is.
  Bovendien had mijn man… die geen paranormale draad aan het lijf had… desondanks op politiek gebied het soort van voorgevoelens, die helaas áltijd uitkwamen.
  Wat nu gebeurt wist hij bijvoorbeeld al járen geleden te voorspellen.

  Dat wij hier onder de shar’ia zouden komen te leven… dat stond voor hem als een paal boven water.
  Dat onze eigen overheid ons daaraan zou overleveren … dat ook.
  Karakterloze en waardeloze figuren… immers?

  Dat de plannen om de democratie door een dictatuur te gaan vervangen al láng geleden gesmeed waren… dat wist hij ook.

  En waar vond hij medestanders?
  Onder de orthodoxe christenen!
  Die wisten dezelfde dingen… maar zij wisten ze uit de Bijbel en van de profeten.
  Hij plaatste, met toestemming van de redactie, artikelen van Het Zoeklicht en “Profetisch Perspectief” op zijn eigen website, hij was erg onder de indruk van de ( katholieke) zoon van dr. Joseph Luns…. een oud Marine-collega van hem… Hubert Luns… een zeer wijs en erudiet mens…. en van Jan van Barneveld en van Franklin ter Horst , allemaal kanjers in het geloof en met een groot begrip van de geschiedenis en de politiek.
  Mijn man begon mee te demonstreren voor Israël …dus tegen het antisemitisme…. en vóór de vervolgde christenen.

  Men kan dus langs diverse wegen tot dezelfde conclusies komen.

  Waar mensen beiden een behoorlijk niveau hebben ( ik heb het nu over zielsniveau), daar vinden ze elkaar.

  En wat ze ook altijd zullen vinden… is tegenstand van al wat ónder dat niveau ligt.
  Daar is niets aan te doen.
  ‘Jaloezie”, zei mijn man dan met een zucht, “Bijna alle slechtheid in mensen is te verklaren door ordinaire jaloezie”.

  1. nick

   Zoveel respect voor jou en ook je man Gielah! Ik begrijp je en bewonder je moed en doorzettings vermogen.
   Mensen als SB zijn het kwaad, jij weet het, ik weet het.

   Begrijp ook je rouw en gemis. Je bent een goed mens met een zeer goed verstand!

 25. Simon Brouwenstein

  “Hij vond me veel te naïef en veel te aardig en goedgelovig”

  Als u de leugens van bron en Wilders voor zoete koek slikt, beste mevrouw Gielah, dan vrees ik dat u nog steeds naïef en goedgelovig bent. Ik vind wel dat er goed in slaagt niet aardig te zijn, dat moet ik u nageven.

  1. Terzo

   De pathetische leugenaar Wim Hutten(stein) heeft het lef anderen van leugens te beschuldigen, dit is toch wel kras.

   1. Simon Brouwenstein

    Deze leugen zal ik niet voor de zoveelste keer aan de kaak stellen. Mensen die graag iets geloven houden niet zo van de feiten.

    1. Gielah

     Hou nou toch eens op constant iedereen te beschuldigen van datgene, wat uzelf bent …en wilt …en doet.
     Het werkt niet.
     Niemand trapt erin.

     Ik ben geen psychiater.
     Ik kan u DUS niet verder helpen.

     Natuurlijk hebt u een probleem.
     Ik ben niet zo naïef dat ik dat niet zie.
     Ik heb gisteren nog een tijdje zitten lezen in een stapel inzendingen van u in andere rollen… precies dezelfde flauwekul als hier door u wordt neergezet… soms letterlijk…. precies dezelfde forumproblemen als die u hier veroorzaakt.

     http://uitmedelijden.forumer.com/topic/1242606/Van-politiekdebatnl-verbannen-Hierheen-quotgevluchtquot?page=4#.VT5t1mccSvF

     Ik kan die problemen niet voor u oplossen.
     Het zit kennelijk allemaal nogal diep.

     Maar doe ons allen een lol en ga niet andere mensen beschuldigen van úw tekorten en afwijkingen.

     1. Simon Brouwenstein

      Ik hoorde van Annie dat u op het internet een spoor van verbanningen hebt getrokken. U bent dus niet in de positie anderen op dat punt te veroordelen.

     2. Lost Paradise

      Allo, allo Herr Brouwenstein. U bent uitgeluld. Ik herhaal: u bent volledig uitgeluld.

      Alo, alo: u heeft geen (zinnig) weerwoord meer. Bent in de hoek gezet. Als een klein kind. Murw gebeukt. Met feiten en argumenten neergesabeld. U bent niet tegen Gielah, Ravens, Terzo en vele andere opgewassen. U komt te kort, heeft geen munitie meer.

      Allo, allo: u bent uitgeluld.
      Over en sluiten

     3. Simon Brouwenstein

      Allo, allo, heer Paradise, u heeft nu al veel teveel gedronken. Nadat u uw roes hebt uitgeslapen bent u weer van harte welkom op dit debatblog.

    2. van Urk

     Toch zou ik graag van u verlangen een willekeurige artikel op te zoeken waarvan u kan bewijzen of verklaren waarom Bron of andere “onbetrouwbare” sites leugens lopen te vertellen. Het zijn juist de Sites van Bron zelf die de leugens van onze politici,over islam,immigratie aan de kaak willen gaan stellen omdat het totaalplaatje gewoon helemaal niet klopt. Theoretisch via berekeningen en statieken klopt het allemaal volgens de regering maar in de praktijk klopt er gewoon nooit geen zak van. Wat dat betreft bent u zelf te goedgelovig om vertrouwen te hebben op de correctheid en de theoretische kant van de overheid terwijl diezelfde overheid de chaos in de praktijkuitvoering niet eens kunnen of durven op te lossen want dat moet het volk zelf maar gaan uitzoeken.

     1. Wachteres

      Helaas is Simon niet in staat zelf een mening te vormen, van Urk.

      Daarom komt hij voortdurend met hetzelfde linkje aanzetten.

     2. Simon Brouwenstein

      Ik heb in het verleden al meerdere keren de leugens van E.J. Bron besproken. met name viel hij pijnlijk door de mand met zijn artikelen over de massale verkrachtingen in Zweden die moslims zouden hebben uitgevoerd. Hij brengt islamofobe berichten altijd met grote stelligheid als zouden ze vertalingen zijn van betrouwbare bronnen maar als je die bronnen natrekt blijken het altijd weer islamofobe sites die liegen en bedriegen.
      Ik verwijs u voorts naar de link waarin gedocumenteerd en grondig wordt beschreven hoe Bron de zaak manipuleert en oplicht.

     3. Wachteres

      Gaaaaap

      En ik werk al jaren samen met de heer Bron en daarom weet ik dat jij een grote zwetser bent.

 26. nick

  Genieten, eindelijk weer een echt hard debat hier bij de restanten van DDS, vaag ze weg Raaf, die SB,AJ en consorten.

  Hear, Hear… om het zo maar weer eens uit te drukken.

 27. Gielah

  Die link van u… die stinkt…. Brouwenstein.
  Kappen met dat voortdurend daarmee aan komen zetten.
  Niemand leest die.

  Zodra u iets aanbeveelt wéten wij namelijk dat het niet deugt.
  Dat hebt u ons tenslotte, na maanden en maanden geëmmer hier, duidelijk genoeg geleerd!

  U hebt zichzelf onbetrouwbaar betoond…. dat hebt ú gedaan…. en niemand anders.
  Oogst nu netjes wat u gezaaid hebt.

  U kunt mensen móeilijk verwijten dat ze u te góed gevolgd en gelezen en begrepen hebben.
  Had uzelf dan wat MINDER hinderlijk tussen al onze discussies in gewurmd!
  Was dan wat minder opvallend en wat minder hautain TE aanwezig geweest.

  Nu zeg ik echter… het maakt allemaal niet meer uit… u kunt hier geen kwaad meer doen.
  Nu hoop ik dat u elke minuut ergens zo’n leugenverhaaltje neerzet.
  Maak uzelf vooral móe.
  Put uzelf uit.
  Wees dag en nacht overál, bij elk topic, aanwezig.
  Datzelfde geldt voor die rare helpers van u.
  Laat maar spuien, liegen en schelden.
  Het ene oor in en het andere oor uit.

 28. Julius

  Knorretje Gielah toch…

  “Ik verwijs u voorts naar de link waarin gedocumenteerd en grondig wordt beschreven hoe Bron de zaak manipuleert en oplicht”

  En dan schrijf jij dat het je ene oor in gaat en het andere weer uit. Dat lijkt me in jouw geval een vrij logische conclusie. Dat hoofd van jou bevat geen enkel levend hersencelletje meer dus zal ook niks nieuws meer opslaan. Dan is het vertrouwde gelul in de ruimte van EJ Bron en consorten natuurlijk vast gaan zitten in je dode brein.

  Geinig knor…

 29. Gielah

  Ga lekker met Simon en Arie en de rest van het spul redekavelen, dombo.
  Veel plezier samen, hè?
  Grote jongen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.