Peilingen: VVD gaat hard onderuit, en PVV is nu de grootste partij van Nederland

De VVD zakt een flink eind weg na een desastreus Griekenlanddebat.

In de nieuwe peilingen van deze week maakt de VVD een duikeling. De liberalen waren vorige week nog de grootste partij van Nederland. Deze week verliezen ze echter drie zetels en moeten ze de koppositie afgeven aan de PVV:

peilingen23-8Voor VVD-leider Mark Rutte ziet het er persoonlijk ook niet zo best uit:

Ten slotte is de vraag gesteld of men na de volgende Tweede Kamerverkiezingen Mark Rutte weer als premier wil.  Daar zegt slechts 18% van de kiezers “ja” op. Bij de VVD-kiezers is dat 43%, bij de andere partijen ligt dat percentage tussen 2% (PVV en SP) en 13% (CDA).  Van alle ministers behoort zijn vertrouwensscore tot de onderste helft, ver achter Dijsselbloem en Asscher.

De Hond voorspelt daarmee niet veel goeds voor de kansen voor Rutte:

Bij alle verkiezingen sinds juni 2010 is Mark Rutte een goede campaigner gebleken. Steeds weer zagen we tijdens de campagne een stijging van de VVD in de peilingen. Bij de TK2010 en TK2012 was dat zelfs een forse stijging.

De grote vraag is of wat er rondom de laatste steun aan Griekenland is gebeurd Rutte zal achtervolgen, mocht hij nog een keer als lijsttrekker van de VVD aan de Tweede Kamerverkiezingen meedoen (TK2017 of TK2016). Een derde keer het goed doen als premier bij Tweede Kamerverkiezingen is in de laatste 50 jaar in Nederland niet voorgekomen. En het expliciet erkennen van het breken van verkiezingsbeloften op zo’n gevoelig dossier als Griekenland, is een extra hindernis voor bij die campagne.

Overigens klopt dit commentaar niet: CDA’er Ruud Lubbers wist in de jaren ’80 drie keer verkiezingen te winnen, en is premier geweest van 1982 tot 1994.

Of de PVV lang virtueel gezien de grootste partij van Nederland kan blijven valt te bezien. In de vorm van Dion Graus dienden zich gisteren al weer problemen aan in de vorm van afbrokkelende fractiediscipline.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

90 reacties

 1. Simon Brouwenstein

  Het is opmerkelijk hoe gevoelig de peilingen van de Hond op de waan van de dag reageren.

  1. poldi

   Ja Simon, de druiven smaken zeer zuur en die zullen in de nabije toekomst voor jou nog zuurder smaken.
   MDH blijft voor mij Manipulator De Hond want als ik mijn rerdelijk opgeleide “tokkie”-omgeving beluister en zijn wekelijkse thermometer bekijk dan had de PVV niet 2 maar minstens 4 zetels extra moeten behalen.
   En dat geldt ook voor TNS-NIPO.

  2. zomaar

   Simon ,opmerkelijk is dat er maar een verenging is , die wakker is en blijft !!.

   http://www.telegraaf.nl/binnenland/24405143/__PVV__Kamer_terug_voor_debat__.html

   de rest blijft ondanks het (mogelijk) naderend gevaar liever op reces , en doen of het nieuws betreffende de aanslag(aanslagen), hen niet deert , en een soort ver van mijn bed show is .

   dagelijks loopt iedere burger in Europa en in Nederland, kans om door een aanslag van moslims , om te komen .

   let op !!, ik schrijf nu niet dat die aanslagen dagelijks gebeuren , toch elke dag is er kans op !!!!.

   dat kan onze welvaart ten gronde richten , en wie betaald dan al deze uitvreters .

  3. Anna

   Brouwenstein. Als je van mening bent dat er iets MOET worden gedaan aan de uitbreiding van de islam en massa-immigratie uit niet westerse landen, EU en euro moet je absoluut stemmen op de PVV.
   Al de andere partijen zijn de slaven van de Trojka (EU,IMF en ECB. Misschien gaan de kiezers eens echt zien wat er zich werkelijk afspeelt en waartoe het zal leiden (lijden).

  4. Gielah

   En dat zegt een minkukel, die de godganse dag tettert dat de PVV alleen maar verliest….!
   U zou op zijn minst nu uw onbetrouwbare smoel kunnen houden.

   1. AnnieJansz

    Het siert u niet dat u uw frustraties zo de vrije loop laat…

    1. carthago

     @anniegans. Alles is beter gezegd dan wat de vrije uitloopkip griezelstein kakelt.

    2. Gielah

     Grapjas.

   2. carthago

    @gielah.Super!

  5. nick

   Nee SB de mensen worden wakker, ze zien er ervaren opeens zelf wat er gaande is, letten meer op, althans dat hoop ik, hoop dat ze hun hersencel activeren, hun roze brilletje afzetten en de bananen uit hun oren halen.

   Peilingen zijn bedrog en vooral manipulaties maar De Hond( e.a.) kan niet achter blijven anders zou hij totaal ongeloofwaardig worden. Ook deze zzg peiling hoort er bij.

   Feit is dat men lachende Rutte met zijn leugens en arrogante gedrag meer dan zat is. Om dat feit kan men niet meer heen. Ik hoop zeer dat zijn fractie in opstand komt, hun geloofwaardigheid is ook totaal afgebrand, dat gaat ze misschien wel hun zeteltje kosten. Paniek!

   Dit kabinet moet echt zo snel mogelijk weg, ze breken ons land steeds harder af en hebben plannen om vooral te blijven zitten tot het eind, kostte wat kost, om misselijk van te worden. Ze trekken de fake stijging van de economie naar zich toe terwijl ze daarmee niets van doen hebben, deze is slechts een stilte voor de storm.

   We wachten het af, de mensen zullen echt een keer zelf gaan ervaren wat er gaande is en dat moment is heel dichtbij, zoal niet daar.

  6. carthago

   @grzstn. Naarmate de tsunami van kokosnoten en kalifaatgangers groter wordt en de euromythe verder in elkaar stort gaat equivalent de Pvv als enige zinnige duidelijke partij de hoogte in qua zetels. Daar is geen redenering voor nodig, dat is een natuurwet.

  7. CJD

   Simon gelooft alleen in de peilingen wanneer ze overeenkomen met zijn voorkeuren

 2. Terzo

  Hahaha Hutten(stein), daar ga je dan met je prognoses………

 3. halo1

  Logisch dat de PVV met die aanslag en die “”vluchtelingen””‘-ellende en dreigende put-4-Griekenland-problematiek weer in de lift zit..nu de kinderziekten er verder uithalen.. en zich opmaken voor een ontlinkst Europa 2017-2020

 4. The Fox

  Zijn derde termijn zou voor de gefuseerde partij van VVD en PvdA kunnen zijn. Nog steeds een groot verlies maar niet zo groot als nu dreigt.

  Terwijl dit (beste) kabinet (sinds WO2) al weer aan het potverteren is (net als in 2001 en 2008) hebben we nu de volgende recessie en deze keer kun je de rente niet verder verlagen. Kortom we zullen zien “of we sterker uit de crisis komen” en of er werkelijk hervormd (= belastingverhogingen). We zijn er helemaal niet uit en de volgende crisis dient zich aan en daarnaast zullen we nog decennia gegijzeld worden door Griekenland (minder dan 2% van de EU en elk jaar nieuwe verkiezingen).

 5. Wim

  Maar laten we eerlijk zijn de PVV is toch de partij met het meeste realisme. De mensen beginnen steeds meer de gevolgen te voelen van gelukzoekende vluchtende invoer uit het zuiden en de onverzadigbare uitvoer van geld naar Brussel en corrupte landen.

 6. Simon Brouwenstein

  Het is wel geestig dat ineens niemand meer de betrouwbaarheid van de peilingen van de Hond ter discussie stelt.

  1. Terzo

   Het is wel geestig dat al jouw voorspellingen betreffende “het beste kabinet ooit” , Rutte en de PVV keer op keer worden ontkracht…….

  2. poldi

   Niet waar Simon, kijk maar naar mijn reactie op jouw eerste met druivenzuur overgoten gefrustreerde reactie.

  3. Wim

   Ik wel volgens mij is de PVV veel groter.

  4. nick

   Nog geestiger dat dat niet waar is, sterker weer een leugen! Wij weten heel goed hoe de hazen lopen SB!

  5. Simon Brouwenstein

   “Voor mij is 1 Marokkaan al 1 teveel in mijn vaderland,en zing het lied uit volle borst,wie Neerlandsbloed door de aderen stroomt, van alle smetten vrij.”

   Racisten houd je altijd, beste Henkie. Ook jij mag in dit prachtige land wonen.

   1. carthago

    @griezelstein:”ook jij mag in dit prachtige land wonen”.Het lijkt erop dat we dus als nederiglander geduld worden.Een typische links extremistische kim oen uitspraak. We moeten dus eigenlijk blij zijn dat de lantaarnpalen nog branden na de stroomrekening betaald te hebben. Je ziet een kalifaat fata morgana en projecteert dat zomaar op een blog met nette mensen grzstn, dat is onnederlands en kalifaat marokkanen eigen.

    1. Simon Brouwenstein

     Wie is Griezelstein ?

 7. C.oitus

  Ik vraag mij af wanneer ene J van Riessen alle PVV ers laat deporteren, want die moeten weg, die passen niet meer in deze samenleving die wij nu aan het opbouwen zijn. Zonder al deze tokkies is er weer genoeg plaats vrij voor pareltjes uit het MO. Maar gelukkig staat dat smerige partijtje van hem op 9 zetels, kijk daar wordt ik nou helemaal blij van.

 8. Wim

  O ja, voor ik het vergeet de linkse Gestapo voelde al nattigheid en is al begonnen met de hetze deze week met Dion Graus.

  1. Simon Brouwenstein

   Ik dacht dat Graus uit zichzelf tegen het AD ging praten, maar ik begrijp dat u denkt dat hij dat onder druk van de Linkse Gestapo deed?

   1. Stanly2000

    Heeft u het artikel goed gelezen, dan ziet u ook hoe goed de democratie in Nederland werkt. Ook van uw partij Voor Vrijheid en DEMOCRATIE.

 9. Ikora

  Rutte kan toch geen campagnme meer voeren? Hij heeft keer op keer bewezen dat hij geen enkele belofte waar kan maken, hij liegt de mensen voor en blijft maar achter vlinders aanhollen.

  Ik denk niet dat de VVD Mark met een blauwe blazer met de verkeerde knopen en een oranje stropdas de straat op durft te sturen.

 10. Geah

  Als er dan toch iets moet gebeuren…dan maar een paar dagen voor de 2’e kamerverkiezingen….zo blijft de PVV sterk…en de andere partijen kunnen dan niet meer om de PVV heen als zij de democratie hoog in het vaandel hebben staan….

 11. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2015/08/23/naar-aanleiding-van-de-mislukte-aanslag-in-de-sneltrein-amsterdam-parijs/

  Naar aanleiding van de mislukte aanslag in de sneltrein Amsterdam-Parijs

  “Schuldig zijn de Europese regeringen, die de islam naar Europa gebracht hebben – evenals de linkse media, die iedere kritiek op deze veroveringsideologie criminaliseren.

  Wat er eergisteren in de sneltrein Amsterdam-Parijs gebeurde, heeft niets met “islamisme” te maken. Het is de naakte islam, wiens tronie we weer eens gezien hebben. Feit is: We bevinden ons inmiddels in fase drie van de islamitische Jihad. Met deze fase begint de bloedige, de genadeloze veroveringsveldtocht van de moslims tegen de “ongelovigen”, in wier landen zij – eerst vreedzaam (fase 1 bij tot 5% moslimaandeel), dan met steeds meer politieke eisen (fase 2 bij ongeveer 15% moslimaandeel) – binnendringen, terwijl ze constant hun frase van de zogenaame vredelievende islam herhalen. Totdat ze zich sterk genoeg voelen om de gewapende strijd tegen de niet-islamitische meerderheidssamenleving op te nemen”. Michael Mannheimer

  Mijn voorspelling wat de EU betreft: grote chaos veroorzaken, dat kan niet uit blijven.

  Dan de macht van de individuele landen overnemen, onder het mom van: “Er moeten nu belangrijke beslissingen worden genomen”.

  En dan de EU gedachte volledig doorzetten; een multiculturele – lees islamitische – samenleving.

  Het geld daarvoor wordt uit onze pensioenen e.d. gehaald.

  Niemand die dan nog iets tegen de instroom en tegen de EU diefstal kan doen.

  Mark my words!

 12. Bromsnor

  Terecht. Geert Wilders heeft op zoveel punten gelijk gekregen.

  Wilders heeft gelijk maar krijgt het niet
  http://www.nrc.nl/opinie/2015/01/26/wilders-heeft-gelijk-maar-krijgt-het-niet/

  Ondanks vele pogingen van de media en het politiek establisment om de PVV kapot te maken staat de PVV nog stevig overeind.

  1. _Mediaevist_

   Het establishment heeft altijd nog grote wapens om de PVV buitenspel te zetten, waarvan er momenteel 1 wordt ingezet.

   – cordon sanitaire
   – Geert in de nor
   – PVV verbieden
   – Geert af laten schieten

   1. Bromsnor

    Het laatste is helaas gebeurt met Pim Fortuyn.

    Tegen Fortuyn is een media hetze gevoerd totdat uiteindelijk een linkse activist Pim Fortuyn heeft doodgeschoten. Opgehitst door de media en het politiek establisment heeft de linkse activist Pim door het hoofd geschoten.

    Pim Fortuyn: “Als mij iets gebeurt, ….”
    https://www.youtube.com/watch?v=vbcuyUVb-nY

    1. Wim

     Maar komen we niet in fase dat rechts ook kan gaan schieten. Want je zo steeds af laten slachten door links houd ook een keer op

     1. Terzo

      Laten we hopen dat er nog Nederlanders bestaan die eventueel niet te laf zijn om de wapens op te nemen…

     2. _Mediaevist_

      Ja klopt, dat kan. De meest verstandige strategie is dan om niet direct tegen de moslims te gaan vechten maar policor-kopstukken om zeep te helpen. Immers, je kunt het een krokodil niet kwalijk nemen dat ie je gaat bijten. Je kunt het de bewaker die het hek opengooit wel kwalijk maken. Tevens is het discriminatie roepen niet meer van toepassing als je bv na een terroristische aanslag mensen als Pechtold overhoop schiet.

     3. AnnieJansz

      3 idioten die dromen van een burgeroorlog in Nederland., te beginnen om politieke tegenstanders kalt zu stellen.

      En niemand die deze oorloghitsers eventjes aanspreekt…

   2. Simon Brouwenstein

    Dat is nergens voor nodig, beste Mediaevist, Geert lijkt heel goed in staat zichzelf af te branden.

    1. Gielah

     Al WINNEND brandt de leider van de grootste partij van Nederland zich af…..!
     Tuurlijk, joh!

     Daas nog een tijdje door.
     We nemen u nog steeds allemaal héél serieus.
     Maar niet heus.

     1. AnnieJansz

      Niet Geurt, maar zijn fractieleden zullen de PVV affakkelen.

      Onbetrouwbare fractieleden en een op termijn wel zekere richtingslijn tussen de PVV- liberale tak en de PVV-sociale tak.

     2. Simon Brouwenstein

      Mevrouw Gielah noemt een goede uitslag in een tussentijdse peiling een groei van de partij. Theologen hebben een groot vermogen virtuele fenomenen voor werkelijk te verklaren.

     3. Julius

      Verrek Knor,

      Al winnend? Zijn er weer verkiezingen geweest? Of staat hij alleen virtueel op winst en laat de realiteit ons zien dat Geert keer op keer verliest, niet alleen zijn achterban maar ook zijn fractieleden.

      Ach, gelukkig heeft de Hond een welgevallige peiling gehouden.

      Een dementerende hand is snel gevuld…

    2. JanKorneeldeWit

     Yeah Brewenstain you piece of dogshit….it’s better to burn out than to fade away!!

  2. AnnieJansz

   Als ik roep dat asielzoekers een last zijn voor ons land, dan heb ik ongetwijfeld gelijk. Geert dus ook en dat is niet zo moeilijk te zeggen.

   Maar heeft hij gelijk om al die asielzoekers maar aan hun lot over te laten. Wat gebeurt er met die mensen die niet meer kunnen vluchten voor hun leven?

   Heeft Geert dan nog gelijk?

   1. Simon Brouwenstein

    Het probleem met Geert is niet dat hij het vluchtelingenprobleem en de immigratie een probleem noemt maar dat hij geen idee heeft van een oplossing dan wel met oplossingen komt die ons van de regen in de stortbui voeren.

    1. JanKorneeldeWit

     Volgens mij staat de boel nu al flink onder water en dat is niet dankzij GW, maar op het conto van de politiek correcte meute en EU-meeloperts. Het is helemaal niet zo zeker dat andere oplossingen, zoals die van GW en mij, op niets uitlopen. Of heb jij soms een kristallen bol Brouwenmeuk? Liever vandaag nog uit de EU/Euro dan morgen, liever vandaag een stop op alle moslim-broeder import dan morgen. Liever vandaag nog allemaal op de bus terug naar huus dan morgen. Ja dat is mijn oordeel en daar mag u ’t mee doen! En mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeker!

    2. Stanly2000

     De oplossing van Wilders is de Australisch variant. Schijnt heel succesvol te zijn.
     Vandaag onze minister Ploemen gezien, alleen veel gepraat maar totaal geen oplossing. En onze wijsneuzen in Brussel zwijgen als het graf.

 13. emptyk

  Tja peilingen, dagkoersen
  Wanneer er verkiezingen worden gehouden denk ik dat het er toch weer anders bijligt. En ook al wordt de pvv de grootste partij (ik denk overigens van niet) dan zal het ze waarschijnlijk niet lukken om een coalitie te vormen……..en please kom nou niet met je cordon sanitair……..dan moet je je maar aanpassen, zo werkt dat.
  Hé en misschien wel verkiezingen zonder Dion Graus, misschien dat ik dan…….

  1. Simon Brouwenstein

   De peilingen van de Hond zijn inderdaad dagkoersen, ze weerspiegelen echter wel gevoelig de trends en wanen in de publieke opinie die met de media meefladdert.
   Rutte kan er van leren dat zijn optreden in het Griekenlanddebat door het rechtse deel van zijn aanhang niet erg positief werd gewaardeerd en vaststellen dat dit volk dan subiet dreigt naar Geurt over te lopen. Dat ze dat bij verkiezingen ook gaan doen is gelet op wat ze bij afgelopen verkiezingen constant deden niet waarschijnlijk.
   De PVV wordt bij de Hond altijd hoog gepeild maar bij verkiezingen blijkt het danig tegen te vallen: zoals bekend verloor Wilders vier verkiezingen op rij terwijl hij altijd hemelhoog scoorde bij de Hond.

   De PVV zal de volgende verkiezingen weer verliezen, daar ben ik nagenoeg zeker van.

   1. Terzo

    Houd de moed er maar in Hutten(stein)….

    We staan nog maar aan het begin van de werkelijke moslimellende die verder over ons neer gaat dalen, de PVV gaat slechts groeien, of jouw zogenoemde “fatsoenlijke politieke partijen” moeten hun beleid drastisch gaan veranderen, maar dit lijkt mij vooralsnog sterk, daar zij hun en onze zaligheid hebben verkocht aan de islam en de fascistische EU.

   2. Anna

    Brouwemstein. Gezien de gruwelen van de islam, de massa-immigratie van islamieten, de Trojka en de euro is een partij als de PVV zeer hard nodig. Al de andere partijen zijn angstige meelopers en vooral de VVD.
    CDA en de VVD hadden zo wijs moeten zijn om met de PVV samen te werken. Dan hadden ze wel wat kunnen bewerkstelligen.

   3. Anna

    Brouwenstein. Hoe meer mensen uit niet westerse landen hoe meer islam ellende. Onze toekomstige jeugd kan het allemaal opknappen. Politici zijn dan vertrokken

   4. emptyk

    @ SB
    mee eens

   5. nick

    Dacht het dus niet, SB. de mensen begrijpen zijn woorden steeds beter en horen helderder wat hij zegt.

    “Minder” klinkt opeens heel logisch en noodzakelijk.
    Dat zijn de feiten van vandaag. De Tahlys maakte dat deze week ernstig duidelijk.

    En de leugens van Rutte, daar kon men deze week ook niet meer omheen, je maakt jezelf volkomen belachelijk indien je daar intrapt en dit totaal bedrog probeerd te verdedigen.

    Ik verwacht een kentering en die kan niet snel genoeg gaan want we hangen diep over de afgrond. We moeten zo snel mogelijk tegenwicht geven en de andere kant op leunen, anders vallen we gegarandeerd te pletter.

    1. Niek Verheyen

     Zo is dat, Nick.

   6. JanKorneeldeWit

    Een welgemeend advies aan die Brouwensteen, ga toch weg van dit forum, mensen moeten je niet en zullen je stompzinnige geleuter altijd op waarde weten te schatten. Wat bezielt je eigenlijk om op dit forum te komen treiteren? Heb je geen leven of zo? If so y’d better get one you dump f***!

    1. Gielah

     Als hij hier al niet voor betaald wordt… (met opdrachtgevers die nog te stom zijn om zijn totale ineffectiviteit op dit forum in te kunnen schatten),
     is hier sprake van zoiets als een onversneden narcistische verslaafdheid aan zijn eigen schrijfseltjes.. waarvan hij koppig BLIJFT denken dat mensen die serieus nemen.

     De man zit godganse dagen hijgend achter zijn pc quasi-belangrijk te wezen.

     Als hij ook maar een flintertje sympathiek zóu zijn…. (niet dus….),
     dan zou ik medelijden gekregen hebben….. en in het kader daarvan wellicht invullingen voor een wél zinvol bestaan hebben aangedragen.

     Nu denk ik alleen nog maar: zo snel mogelijk oprotten… lage levensvorm… en u daarna nooit meer onder normale, fatsoenlijke, vaderlandsgetrouwe Nederlanders begeven.
     U mist daar namelijk elke aanleg vóór en elke overéénkomst mee.

     1. AnnieJansz

      ach eenzame mevrouw.

      Heeft u het eindelijk, door dat hoe idioter u reageert u meer aandacht krijgt van uw mede-reaguurdertjes?

      Ze kunnen het zelf ook zeggen hoor, maar ze verkiezen het om u op te stoken en zich te verschuilen achter de rug van een oud verward vrouwtje…

 14. AnnieJansz

  Veel emotie en weinig ratio vandaag.

  Simon draait de plaat van het “beste kabinet ooit” weer af en moppert over de waan van de dag en aan de andere kant kunnen de peilingen ineens niet meer stuk.

  Het zijn en blijven, daar zijn we het wel over eens, dagkoersen en het verdelen van virtuele zetels.

  Pas in 2017 zijn er verkiezingen en dan ontvouwt zich hetzelfde scenario als altijd in dit politiek verdeelde land.

  Een strijd tussen links en rechts.
  Gaan de linkse kiezers massaal over naar de SP of wat heeft de PvdA in het vat, niet voor niets wel in het bezit van de meest gewaardeerde bestuurders zoals Timmermans, Aboutaleb, Asscher, vd Laan of Dijsselbloem.

  Wat zal er gebeuren als een van die de lijsttrekker wordt en een nieuwe sociale agenda lanceren?

  De PVV zal maximaal 30 zetels scoren in de peiling, maar bij verkiezingen staan de twijfelende VVD’ers toch weer braaf achter Rutte.

  En die jankverhalen dat de PVV in het verdomhoekje zit, wel dat hebben ze toch echt aan zichzelf te danken als zeer instabiele fractie.

  OK…een voorspelling voor 2017, ik denk dat D66 helamaal in elkaar gaat ploffen en dat is gebaseerd op emotie.

  1. CJD

   Anniejansz

   Natuurlijk zijn peilingen alleen peilingen maar ze representeren wel een belangrijke ontwikkeling in de algemene stemming van het volk. Als maar 18 % van de Nederlanders Rutte ziet zitten dan zie ik dit vooral als een positieve ontwikkeling want zeg nou zelf Annie, hoop jij niet stiekem dat de VVD ook helemaal kapot gaat. Ik wel, en daar ben ik niet zo stiekem over. Nou is het zo dat hoewel Rutte vrij inpopulair is, de menig andere VVD er het vast nooit zo lang zou weten vast te houden. Als je op een nederlaag hoopt voor de VVD en dat doe ik zeker. Dit land zou 1000 beter zijn zonder deze verwerpelijke liberale ideologie dan zou je beter iemand als Schippers het roer over laten nemen

   1. AnnieJansz

    Helemaal met je eens. Zolang ik al leef heb ik een grote aversie tegen de VVD.

    Een partij die niet alleen voor ontmanteling is van de verzorgingsstaat, maar ook openlijk aan de kant staat van bedrijven die geen enkele maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen…

    Dat hier PVV-ers rondlopen, schouder aan schouder met hun rechtse overgelopen ex-VVD’ers die de mond vol hebben over graaiers, sociale misstanden en slechte pensioenen zal ik ook nooit begrijpen.

    Ze staan er vierkant achter en hebben altijd op een partij gestemd die dat allemaal aan de markt wil overlaten.

 15. Two Ravens Black Kettle

  Dus heeft Nederland -volgens de peilingen althans- nog een tanzige en vette 126 zetels aan eurofiele landverraders die bereidt zijn hun kinderen op te offeren op het altaar van het politiek correctisme en de islam.

  Stemt me niet vrolijk
  Dit land van wezels, lemmingen en schapen.

  1. nick

   Raaf, vriend, goed van je te horen, ik ben ook afgehaakt maar op een zonnig moment wil ik hier nog wel eens comment geven, slechts voor de lol, de feiten spreken tenslotte voor zich.

   1. AnnieJansz

    Welke feiten?

   2. Two Ravens Black Kettle

    Merci mon frère

    We blijven babbelen en schrijven maar ik vrees dat het allemaal weinig zin heeft. Tien over Twaalf and all that.
    De epoche van de Verlichting is binnenkort ten einde, althans in West en Noord-Europa.
    Wie weet moeten we over een aantal jaren vluchten naar O-Europa of Australië.

  2. Simon Brouwenstein

   “een tanzige en vette 126 zetels aan eurofiele landverraders die bereidt zijn hun kinderen op te offeren op het altaar van het politiek correctisme”

   Taalkundig valt er in de bijdragen van Two Tavens Black Kettle nog wel wat te winnen.

   1. JanKorneeldeWit

    We zijn hier dan ook niet bezig met het nationaal dictee of een wedstrijdje schoonschrijven, Brouwenpik. Ons doel is winnen van de domme politiek correcte meute waar jij deel van uit maakt. En ja, wij zullen daarvoor strijden tot het bittere einde. Uit de EU/Euro liever vandaag dan morgen!

    1. Simon Brouwenstein

     Dappere taal, Jan Korneel, ik neem aan dat je de bevrijding van ons vaderland onder leiding van Gigantische Geurt denkt te kunnen realiseren?

 16. Gielah

  Overigens zijn die 9 zetels voor de PvdA er natuurlijk nog 9 teveel.
  Zo ongeveer de láátste… eventueel zwakbegaafde…. Nederlander zal nu toch wel zo ongeveer weten hoe onbetrouwbaar en landverraderlijk en graaierig die club zichzelf heeft betoond?

  Zijn dat nu allemaal dementerenden, die in hun verzorgingstehuizen in volkswijken in de grote steden op doffe toon zitten te mompelen: ” Mijn grootouders stemden PvdA, mijn ouders stemden PvdA en dat zal ik dus ook maar blijven doen”…??… en dan nog een enkele analfabeet uit Verweggistan, die meent dat de PvdA garant staat voor zijn uitkering, tot in lengte van jaren?

  1. AnnieJansz

   Mevrouw Gielah toch….

   Het is juist verbazend dat de PvdA “maar” 9 zetels heeft.

   Dat u de bestuurders niet ziet zitten, staat los van het feit dat juist de meest gewaardeerde bestuurders bij de PvdA te vinden zijn.

   Nogmaals, u mag de pest aan ze hebben, maar geen enkele andere partij heeft zoveel talent als de PvdA in haar gelederen.

   We kunnen (u vreest het nu al) wel raden dat dit gegeven zich laat vertalen als er verkiezing gen komen.

   Tenminste, ik zou als campagneleider, daar goed gebruik van maken.

   Kortom, die 9 zetels is een merkwaardig verschijnsel en zullen er met gemak nog het dubbele worden…

   U geluk, dit zal ten koste gaan van D66….we delen het ongeloof dat deze enge partij nog op zoveel steun kan rekenen.

   1. Terzo

    ” staat los van het feit dat juist de meest gewaardeerde bestuurders bij de PvdA te vinden zijn.”

    Het staat er echt, whoewhahahahaha

    1. AnnieJansz

     Tsja Terzo, noemt u eens 1 bestuurder van de PVV die door minimaal 50% van de inwoners in dit land hogelijk wordt gewaardeerd.

     U leeft in een waanwereld.

     1. Simon Brouwenstein

      Mogelijk acht de heer Terzo mensen als Graus ministeriabel.

    2. Wachteres

     Annie bedoelde: Bestuurders die het meest bekwaam zijn ons geld in een aantal bodemloze putten te gooien, want dat geeft hen zo’n goed gevoel.

     1. Terzo

      Vandaag Ploumen gezien bij Buitenhof?

      En zo’n hersenloze trut gaat over miljarden die in ongedempte putten worden geworpen in o.a. Afrika….

     2. AnnieJansz

      Dat bedoelt Annie jansz dus niet.

   2. Simon Brouwenstein

    Ik twijfel er niet aan dat de PvdA sterk terug zal komen in de verkiezingen. Inderdaad, de PvdA heeft veel bekwame bestuurders in de gelederen (Dijsselbloem, Asscher, van Rijn, Klijnsma, van der Laan, Timmermans) en kan zichzelf het economisch herstel met de gerealiseerde hervormingen als verdienste aanrekenen.
    Dat in kringen van ongelukkige PVV-tokkies de PvdA niet hoog wordt gewaardeerd bevestigt de kwaliteit van die partij.

    1. Terzo

     Jouw prognoses zijn altijd weer een bron van vermaak Hutten(stein), je had commediant moeten worden met die Annie als aangever.

     Wim en Annie, vermakelijker kannie……

     1. Wachteres

      Simon vergeet dat er blijkbaar nog anderen zijn die de PVDA niet waarderen.

      Het indrukwekkende aantal van 9 zetels is toch echt niet aan de PVV te danken.

    2. cmsuijkerbuijk

     @Simon Brouwenstein
     23 augustus 2015 at 12:59
     Als Dijsselbloem, Asscher, van Rijn, Klijnsma, van der Laan en Timmermans “goede” bestuurders zijn, dan is dat geen aanbeveling. Wat zij doen kan de eerste de beste aap van de Apenheul ook. En beter!
     En dan ook nog zogenaamd het “economisch herstel” (Wélk economisch herstel?) op hun conto schrijven, is helemaal; een gotspe. Als er al een economisch herstel zou zijn (Ik merk er tot op heden helemaal nog niks van, winkels sluiten nog steeds, bedrijven gaan nog steeds met bosjes failliet), dan is dat te danken aan de export en dat niet dánk zij dat stelletje onbekwamen in het kabinet, maar ondanks hun bemoeienis! Als jouw bewering waar zou zijn, dan zou dat al lang terug te zien moeten zijn in de peilingen, maar dat gebeurt niet!
     Dat heeft dus niets met ongelukkige PVV aanhang te maken, maar met realiteitszin, die vér te zoek is bij de in stervensnood verkerende PvdA en haar wanhopige aanhang.

     1. Simon Brouwenstein

      Voor wanhoop lijkt me bij de PvdA geen reden. U weet heel goed dat er sprake is van een robuuste economische groei en dat zal zeker in 2017 heel goed zichtbaar zijn. Dat is voor een zittend Kabinet altijd een uitstekende uitgangspunt voor verkiezingen en ik kan me niet voorstellen dat verstandige kiezers niet een voortzetting van dit degelijke beleid wensen. Jammer is wel dat dat beleid wordt gesteund van VVD tot CU. Gevreesd mag worden dat het electoraat de stem weer gaat versnipperen over VVD, PvdA, D66, CDA en CU. Dat is minder gewenst maar gelukkig in Nederland geen belemmering voor bestendig beleid.

   3. mijn-idee

    Dat u de bestuurders niet ziet zitten, staat los van het feit dat juist de meest gewaardeerde bestuurders bij de PvdA te vinden zijn.

    Ik ontdek een klein tikfoutje …U bedoelt denk ik, de meest “overgewaardeerde” bestuurders.

 17. Pieter G

  Het perverse regime in Brussel met onze bestuurlijke elite die het regime in stand houden schieten in hun eigen voet.
  Men doet niets anders dan problemen vergroten om zichzelf meer macht toe te bedelen, maar het effect is dat dat ze steeds meer macht zullen moeten inleveren.

  Er komt ooit een kantelpunt wanneer de vijandige horde ( sommigen onnozelen noemen het vluchtelingen of immigranten) de sociale cohesie tot een kookpunt zal brengen. Nog meer islam aanslagen en ellende dicht bij huis al dan niet mede veroorzaakt door het voorgaande.
  Het Griekse zwarte gat oftewel piramidespel blijft escaleren. En ga zo maar door met alle bestuurlijke ellende.
  Op een punt aangekomen dat alles explodeert krijgen de realisten zoals de PVV en vergelijkbare politieke bewegingen in Europa de macht in de schoot geworpen. waarna er eindelijk een begin gemaakt kan worden met het opruimen van alle veroorzaakte ellende.
  Zelfs de zure Simon Brouwensteins van deze wereld zullen janken en smeken om verandering.
  Maar goed , dat soort trollende nep figuren zijn sowieso niet serieus te nemen.

  1. Simon Brouwenstein

   Beste Pieter, Als de sociale cohesie tot een kookpunt is gekomen zal ik inderdaad aandringen op veranderingen. Ik zie dat echter niet zo somber in.

 18. CJD

  Goede ontwikkeling! Weg met de VVD en mafioze beweging waar ze voor gaan. Deze partij gaat over lijken heen voor een beetje macht. Om deze droom te realiseren kunnen we beter iemand anders fractievoorzitter laten zijn. Een dom wijf zoals Schippers zou de afgang in volle snelheid vergroten

 19. H.Vaes

  Ach…. en wat de economie betreft……als je op de bodem van de put zit is er nog maar 1 mogelijkheid….en dat is proberen omhoog te krabbelen…… alleen zorgen…dat je niet weer op die bodem belandt.

 20. Wachteres

  Precies Henkie, Simon heeft waarschijnlijk ouders die vroeger de nazi’s ook waardeerden.

  1. Gielah

   Hij had in elk geval ouders die hem meer voeding dan opvoeding hebben verschaft.

 21. Gielah

  Het ego van deze *** groeit met de dag.
  Straks klapt hij nog uit elkaar.

  Hij denkt te kunnen bepalen wie wát mag.

  Tijd om een beetje aan hem te gaan sleutelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.