Politieagent ziet bejaarde vrouw die naar haar familie wil maar geen geld heeft voor een vliegticket. Dan doet hij dit

Geen categorieaug 09 2015, 16:00
"Ze had hulp nodig. Het had mijn moeder kunnen zijn."
Een Amerikaanse politieagent, Andre Almeida, wordt alom geprezen voor zijn vriendelijke daad: hij hielp een bejaarde vrouw terug te keren naar haar familie nadat ze verdwaald was in een vreemde stad.
De 65-jarige vrouw werd vermist opgegeven door Royal Caribbean Cruise Lines - een cruise-organisatie. Op een gegeven moment had ze het schip, de Jewel of the Sea, namelijk verlaten; ze was niet meer teruggekomen. Niemand wist waar ze was, haar familie ook niet.
De politie werd natuurlijk meteen ingeschakeld. Eenmaal aangekomen bij het cruiseschip vertelde de echtgenoot van de vrouw dat ze dementerend was. Hij maakte zich dan ook ernstig zorgen over haar.
De politie zocht naar naar en vonden haar uiteindelijk in een hotel. De medewerkers van het hotel vertelden de politie dat ze gedesoriënteerd en in de war was. Agent Andre Almeida ging naar haar toe en sprak met haar. Het was hem meteen duidelijk dat de medewerkers gelijk hadden. Daarom bracht hij haar naar het ziekenhuis.
Na een nacht in het ziekenhuis te hebben doorgebracht bracht agent Almeida haar naar het vliegveld. Daar bleek er echter een probleem te zijn: de creditcard van de vrouw werkte niet. Het gevolg: ze kon geen vliegticket betalen.
Almeida legt uit wat hij vervolgens deed:
"Ik belde met Air Alaska [red.: een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij] en boekte een ticket voor haar."
Ja, hij deed dat zonder er over na te denken. De arme vrouw had hulp nodig en hij vond het belangrijk dat hij haar hielp.
"Ze had hulp nodig. Het had mijn moeder kunnen zijn die daar stond en hulp nodig had. Dan had ik graag gewild dat een vreemde haar ook had geholpen."
De vrouw is nu veilig terug bij haar gezin in New York en, misschien wel het mooiste van dit alles: Alaska Airlines besloot om agent Almeida zijn geld terug te geven omdat hij zo ontzettend gul was geweest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten