Premier Rutte komt als grootste verliezer uit Griekenlanddebat

De Tweede Kamer is uitgedebatteerd over Griekenland. Het steunpakket komt er. Maar de grootste voorstander van het pakket – VVD-premier Mark Rutte – houdt er wel wat kleerscheuren aan over.

Het debat in De Tweede Kamer over het nieuwe steunpakket aan Griekenland is reeds enkele uren afgelopen. Alle moties die oproepen tot het niet uitkeren van de miljardenlening, zijn verworpen. VVD-Kamerlid Joost Taverne was daarbij een dissident en stemde samen met het CDA mee met een motie die opriep de bailout te stoppen:

https://twitter.com/_vvd/status/634044723942944768

Het debat richtte zich vaak niet op Griekenland (en wat de gevolgen van de nieuwe miljardenlening voor het land zijn), maar op de VVD en hun voorman Mark Rutte. Vaak werd er specifiek gerefereerd aan één specifieke uitspraak die hij drie jaar geleden deed. Tijdens een verkiezingsdebat op 4 september 2012 zei (toen) lijsttrekker Mark Rutte tegen een nieuw derde steunpakket te zijn:

Nu, drie jaar later, wordt Rutte met dit fragment om de oren geslagen door zijn collega’s. Geert Wilders van de PVV noemt de premier de “Pinokkio van de Lage Landen”, met een neus die zo lang is dat die tot in Athene rijkt. Emile Roemer wist bij de premier los te peuteren dat hij inmiddels ook een vierde steunpakket niet meer uitsluit, en ook het CDA – traditioneel gezien als bondgenoot van de liberalen op centrum-rechts – riepen Rutte op om Griekenland richting een euro-exit te bewegen.

Na afloop waren de kritieken voor de minister-president desastreus. Verslaggever Xander van der Wulp:

Wat het effect van de Griekenlanddeal en dit debat zijn op de peilingen voor de VVD, is nog niet bekend. Momenteel is de VVD bij alle peilingen nog nipt de grootste. Of dat zo blijft is afwachten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

100 reacties

 1. Simon Brouwenstein

  We treffen hier slechts de gekleurde visie van Tim aan. Ik stel objectief vast dat Rutte zijn beleid op dit punt moeiteloos overeind hield en dat alle moties die dat ter discussie stelden met grote meerderheden werden verworpen.
  Rutten hoeft zich nergens zorgen over te maken.

  1. van Urk

   Rutte niet nee. Over het besodemieteren van zijn kiezers en het volk gesproken.

  2. van Urk

   5 miljard Simon, 5 miljard! Kunt u en uw medelanders die niet gebruiken soms om overeind te blijven? Of wilt u later aan de bedelstaf gaan lopen en iedere cent om moet gaan keren met de vraag of u het nog betalen kan aan zorg als de nood bij u hoog is?

  3. carthago

   @grzstn. Rutte weet drommels goed dat ie altijd kan rekenen op de farizeers in de zgn oppositie, dat pleit z’n leugens niet vrij, noch pleit het voor debatkunde, integendeel zelfs.

  4. zomaar

   Simon waar heb jij al die tijd gezeten ?.

   Rutte ving tijdens het verkiezingsdebat , bij RTL4 de vliegen weg van Wilders, met zijn opmerking het terug dringen van nuttelozen immigranten , (hier doelde hij gelijk als Wilders, op de hand ophoudende en eisen stellende moslims ), hij beloofde de werkman 1000 , hij gaf als Griekenland hierom zou vragen geen euro , meer aan Griekenland.

   drie beloftes die hij gebroken heeft , en ik weet Simon ook Wilders heeft een belofte gebroken, met zijn 65 en geen dag langer , die hij in heeft moeten ruilen door het CDA , anders was er toen geen kabinet gekomen , zonder gedoogsteun van de PVV.

   en waren wij al anderhalf jaar eerder besodemietert door dit rapaille wat nu de scepter zwaait , samen met D66, CDU en de SGP , en of af en toe hun steun vindend bij het CDA of GroenLinks , nu heb ik 7 partijen benoemd die alle zeven al enkele decennia deel uit gemaakt hebben van regeringen en of steun verleende .

   en toch zijn er vele Nederlanders die straks weer op een van die 8 partijen stemmen , waarom nu ineens acht zie ik jou denken?, ook de SP is een partij die voorstander is om onze samenleving aan Brussel te offeren , ten baten van een groot (in hun ogen communistes), rijk.

   ooit op mijn ronde met folders uitdelen kwam ik in gesprek met een jonge Dame (SP stemster) , werkeloos en helemaal idolaat van de binnenstromende buitenlanders .

   de reden hiervoor was het lekkere eten wat deze lieden hadden , kijk Simon dat zijn de intellectuele binnen de SP.

   1. toetssteen

    @Zomaar
    65=65 kon Wilders niet nakomen omdat op de avond van de verkiezingen de sociale partners (wergevers en werknemers) een deal hadden gesloten. In Nederland staat zulks dan vast.

    1. zomaar

     dank je toetssteen@, dan heb ik een grove fout gemaakt om het CDA te benoemen .

     in ieder Wilders kon toen niet anders , Rutte kon en kan wel anders , toch wil het niet .

     hij en zijn kompanen blijven zitten , tot de laatste Nederlander kaal geplukt is .

  5. LantR.fant

   Of je het nou weghaalt bij Defensie, zorg voor de ouderen, sociale zekerheid, jeugdzorg, of noem maar op, die miljarden die (weer) naar Griekenland gaan -en trouwens ook naar de overstroming van asielzoekers- moeten wel uit potjes komen die andere, voornamelijk zwakkeren in onze samenleving keihard treffen.

   Afgaande op de commentaren die u hier in het algemeen uit, kan ik me niet voorstellen dat u dat een goed idee vindt.

  6. LantR.fant

   En Simon, wat ik nog kwijt wilde. Het wordt steunpakket na steunpakket, want de economie van Griekenland is dood. De zwakke Griekse burger ziet er geen cent van,
   Wij betalen gemeenschapsgeld zodat Duitse, Franse en Italiaanse banken hun geld terugkrijgen.

   Zoals u weet ben ik door en door rechts en hartstikke liberaal. En juist daarom vind ik dat de belastingbetaler niet voor het ondernemersrisico van banken en haar aandeelhouders moet opdraaien.

  7. AnnieJansz

   Ach houd toch op.

   Als chef van het kabinet wellicht, maar Rutte is alleen maar premier van dit land, dankzij een minimaal verschil op de PvdA dank zij een paar tactische stemmers die VVD hebben gestemd vanwege die stoere taal van Rutte.

   De VVD heeft een keiharde belofte gebroken en daar had Samsom (het eerlijke verhaal) toen wel gelijk in, dat Rutte dit alleen maar voor politiek gewin heeft gezegd.

   Het is gewoon een stabiele, rotregering. Neoliberaal met Pechtold op de achterbank.

   Het beroerde is dat de landelijke PvdA tegenwoordig net zo denkt als jij dat doet….maar face it….dit is niet de PvdA waar ik op gestemd heb.

   In feite kreeg D66 mijn stem en ik voel me knap waardeloos dat ik als lokale PvdA’er het huidige beleid moet verdedigen.

 2. poldi

  Inbreng Geert Wilders bij debat over nieuwe steun Griekenland

  https://youtu.be/AQa51viHZ6o

  Zeer goede spreekbeurt van Geert Wilders. Alles wat hij zegt is waar, feitelijk en duidelijk.

  Daar kunnen de @Simon Moslimsteins en het wangedrocht @El Che geen speld tussen krijgen.

  1. Anna

   poldi. Onze Geert was weer goed zoals altijd.

 3. Lost Paradise

  Van de ‘soevereine’ Rutte is weinig meer over. Links en rechts werd hij om de oren geslagen en als een kleine jongen afgeserveerd. Weerwoord had hij nergens; begrijpelijk, gedane leugens blijven achtervolgen en zijn nimmer goed te praten.

  Rutte is duidelijk over zijn hoogtepunt heen en sleept zichzelf – en in zijn kielzog dit kleuterkabinet- voort op weg naar een zwart einde. Terecht: de man is een incompetente modderaar die door gebrek aan gewicht omhoog is gevallen.

  1. carthago

   Exact!

 4. Anna

  Mark Rutte minister president van Nederland krijgt de hoofdprijs voor de beste en de grootste Beloftebreker.

 5. GerD

  Het kan Rutte allemaal verrotten. Hij heeft zijn volgende baan in Brussel al lang veilig gesteld.

  1. Simon Brouwenstein

   Mogelijk, beste GerDE, zal hij op enig moment naar Brussel vertrekken, hij is er competent genoeg voor, maar ik ga er vanuit dat hij ook het volgende Kabinet zal leiden.

   1. van Urk

    In Griekenland zeker?

   2. GerD

    Dat lijkt me zo goed als uitgesloten. Deze man is duidelijk alle schaamte voorbij, maar hij is toch niet zo dom?

   3. carthago

    @grzstn. Genoegzame farizeeer!

   4. LantR.fant

    Qua competenties ligt de lat inderdaad nogal laag in Brussel. Een bruine arm volstaat.

   5. AnnieJansz

    Een competente windvaan, daar hebben we er in Brussel al heel veel van.

    allemaal type “Sophie in ’t Veld”, specialisten in lucht, Rutte sluit naadloos aan bij de ALDE

    Ik heb haar vaak genoeg horen spreken en vervolgens zat ik hard na te denken wat ze nu gezegd heeft.

    Zo iemand, zulke mensen zijn niet serieus te nemen.

 6. van Urk

  Inderdaad GerD. Als ie de volgende termijn weer haalt dan moet het volk wel over een heel extreem kort geheugen termijn beschikken. Tenzij hij overeind gehouden wordt door nieuwe kiezers die onlangs de middellandse zee waren overgestoken en nog niet mee gekregen hebben dat onze Rutte een leugenachtige boef is.

  1. Simon Brouwenstein

   Meneer van Urk,

   Rutte kan in 2017 een flink groeiende economie laten zien en een fors pakket gerealiseerde hervormingen. Daar win je verkiezingen mee.

   1. van Urk

    Dat geloof ik best Simon. Maar om nu onze buffers aan miljarden te verspelen aan de Grieken lijkt me eigenlijk niet zo slim.

    1. Simon Brouwenstein

     Beste heer van Urk,

     Feit is dat alle lidstaten van de EU liever miljarden besteden aan steun voor Griekenland dan een Grexit toelaten. In die zin had Rutte ook geen enkele keus.

     1. cmsuijkerbuijk

      @Simon Brouwenstein
      19 augustus 2015 at 21:14
      Dat komt alleen door het feit, dat ze als de dóód zijn, om toe te geven dat de Euro een totále mislukking is. Iets wat politici eigen is. Zij laten véél liever de hele Europese bevolking in de ellende storten, dan toe te geven, dat zij het bij het verkeerde eind hadden en dt de EU én de Euro een faliekante, epische, historische, nog nooit vertoonde en beschamende rámp voor de héle Europese gemeenschap is!

    2. AnnieJansz

     Die miljarden komen keurig in de boeken “uitstaande schulden” keurig gedekt dus met virtueel geld.

     Zoals Griekenland niet failliet gaat is er niets aan de hand.
     (en dus komen er nog heel veel meer steunpaketten)

   2. zomaar

    Simon wat zijn hervormingen ?,volgens u .

    het uitkleden van de sociale zekerheden.

    het opdoeken van overheidsinstellingen, (denk hierbij aan bejaarde en verzorgingstehuizen , hulp aan huis enz) , waardoor er meer werkelozen komen.

    toch elke manager , krijgt met het neerleggen zijn/haar functie (al dan verplicht of niet) , tonnen aan euro’s vergoeding mee.

    ja de arbeider een schamele 70% van zijn laats verdiende loon .

    afin Simon geef eens antwoord op deze vraag , als alles afgebroken word , uit naam van hervormingen , waarom hebben wij dat al vanaf de jaren 60-70 uitheemse onze grenzen over getrokken , onder het motto zij zijn nodig .

    1. AnnieJansz

     Ik hoor een echte socialist, dat klinkt goed en oprecht.

     U bent alleen niet geloofwaardig als u uit de VVD-hoek komt als vertegenwoordiger van de “sociale PVV”

 7. Wim

  Rutte is nog erger dan Anton Mussert .VVD .D66 en PVDA kun je best onder de noemer NSB plaatsen.

  1. AnnieJansz

   Dat past toch echt meer bij de PVV…maar ook daar had je een richtingenstrijd.

 8. GerD

  Als een hangende plaat bleef hij het verbreken van zijn belofte afzwakken… De omstandigheden zouden zijn veranderd… Ja, jongens, als ik een drenkeling zie, dan spring ik in het water… Later: waarom ik het NIET gedaan heb? Ik kon toch ook niet voorzien dat ik echt in de situatie zou komen?

  Rutte heeft duidelijk iets populistisch geroepen om stemmen te winnen, zich misrekenend dat de kans klein was dat hij hier op zijn uitspraken zou moeten terugkomen.

  Hij geeft het niet toe. Pathetisch leugenaar als hij is gelooft hij zichzelf misschien nog wel. Ik schaam me diep dat ik op de VVD heb gestemd en beloof bij deze plechtig dit NOOIT meer te doen, zelfs niet in het extreme noodgeval dat het Pechtold of Samson van een meerderheid zou kunnen afhouden.

  1. Simon Brouwenstein

   Verkiezingsbeloften breken doen veel politici, met name ook politici die compromissen moeten sluiten in coalitieregeringen.
   Niemand maakte het echter zo bont als Geert Wilders die al een dag na de verkiezingen zijn verkiezingsbelofte dat de AOW-leeftijd niet omhoog zou gaan brak.

   1. skeeter

    hangende plaatstein lijkt wel een beetje op een persoonlijk blafhondje van Pinokkio. Gelukkig bijten blaffende hondjes niet

   2. GerD

    Ja, dat is waar, maar er zo verschrikkelijk hardnekkig en doorzichtig over liegen, dat is een nieuw fenomeen.

    1. toetssteen

     @GerD
     Wilders kon die belofte niet nakomen omdat de sociale partner (werkgevers en werknemers) een deal hadden gesloten. Zulks is in Nederland dan aangenomen.
     Wilders kon dus helemaal niets, zelfs al had hij het gewild.

     1. Simon Brouwenstein

      Rutte kon ook helemaal niets, beste Toetssteen.
      Politici willen hun verkiezingsbeloften heel graag houden maar kunnen geen ijzer met handen breken.

   3. carthago

    @grzstn. Waren verkiezingsbeloften maar eens jouw nek.

   4. AnnieJansz

    Je breekt geen beloften op deze wijze.

    Rutte heeft de verkiezingen gewonnen met deze leugen.
    En hij is niet gedraaid om de PvdA te behagen.

    Hij zag dat ie alleen stond (zal de PVV ook eens moeten beseffen) en zag geen andere mogelijkheid dan het spel mee te spelen.

   5. V.K.

    -Inderdaad, na een dag.

    -Geen tijd voor toneelstukjes om geloofwaardigheid te kweken.

  2. Lost Paradise

   Beste GerD, bravo! Het is te hopen dat alle VVD’ers het zo scherp zien als u en bij hun voornemen blijven.

 9. Gielah

  Het gemak waarmee Rutte zijn herhaaldelijk gelieg erkent ( ‘Het was mijn verantwoordelijkheid… zegt hij nota bene daarover),
  wijst op een uitgeschakelde gewetensfunctie…. een fenomeen dat ontstaat zodra men van liegen een gewoonte maakt.

  Het geweten zegt dan: ” U doet maar.
  Ik ga hier geen energie meer in steken’.

 10. V.K.

  -Aij, pijnlijke tweet van Van der Wulp/NOS, denk dat dit het begin van het eind is van de staats-media-steun van de NOS.
  -Na ja, er zal door de media wel op een kabinetscrisis worden aangestuurd waarbij de PvdA in de luwte wordt gehouden.

 11. V.K.

  -Opvallend trouwens dat Pechthold een sneer naar wilders gaf door te stellen dat hij indertijd (als VVDer ) voor Griekenland in de EU heeft gestemd, alsof Griekenland het probleem is.

  -De waarheid is namelijk dat de EU haar eigen spelregels aanpaste (zo gaat dat nou eenmaal in een dictatuur) om geld in Griekenland te pompen om de geloofwaardigheid van de politieke Euro te redden.

  -Na ja, Nu zit Pechthold in de Jinekkliniek Griekenland zo te framen dat deze onbetrouwbaar is.

 12. V.K.

  -Ha ha, nu wordt Wilders door Pechthold welke zijn waarheid, dus niet de waarheid weer eens als populist geframed, wat een kritische vragen weer van Jinek.

  -Ha ha, Laat Pechtold maar vrij praten en je hebt een heel ander verhaal, eentje waar de MSM van smult.

 13. van Urk

  http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2015/8/deze-partijen-zijn-tegen-griekse-miljardenlening-2673873w/?masterpaiged=158493 Dat is toch meer dan de helft van alle regeringspartijen die hiermee toch de meeste stemmen lieten gelden om geen geld meer naar Griekenland te verkwanselen en dat het voor Rutte dan toch niet zo moeilijk is om daar in mee te gaan. Of de partijen willen net als de PVV populistisch gaan doen of Rutte is behalve een leugenaar ook nog stronteigenwijs.

  1. V.K.

   -@Van Urk,

   -Het vreemde is dat Pechthold op tv zat te beweren dat hij voor de geloofwaardigheid van de VVD op voorhand Rutte heeft verteld dat D66 voor het Griekse zal stemmen zodat er binnen de VVD fractie enkele tegenstemmen mogelijk zijn…lekker geloofwaardig dit soort afspraakjes om de kiezer te misleiden

   1. toetssteen

    @V.K.
    Hij wel erg lenig in de lendenwervels. Zelden iemand zonder tegenspraak harder zien en horen liegen. Rutte is er een kleuter bij.

    1. toetssteen

     is ontbreekt,blijkbaar zit ziggo opnieuw vast.

    2. V.K.

     -@Toets,

     -Met in het achterhoofd dat het de EU zelf is welke de spelregels aangepast heeft en zo Griekenland kon”hulpsteunen” ben ik de Jinekkliniek binnengestapt.

     -Het is werkelijk niet te geloven hoe hij met z’n Wilders heeft voor de toetreding van Griekenland in de EU gestemd een verhaal afsteekt waarin Wilders de populist is (zal wel, maar niet om die reden), hij dit dient te ontmaskeren. Grieken via Trispas overal de schuld van zijn, Hij Rutte op voorhand heeft verteld dat hij zijn verkiezingsbeloften niet waar kan maken.
     -De EU heel ingewikkeld is, na ja en maar meer van die reut met instemmende knikjes van die feut.
     -Geweldig, en reken er maar niet op dat deze man zal worden gefileerd door de MSM.

     -haha, hoe is het mogelijk dat er bij Jinek uitgerekend een gast, deel uitmakend van de oppositie, zit welke voor steun met Rutte meestemt voor noodsteun.

     -Nou, dan zag ik toch liever die GL lijstrekker aan tafel.

     -Na ja, wat is Pechthold door de mand gevallen.

 14. J.C.

  @Simon Brouwenstein

  “Niemand maakte het echter zo bont als Geert Wilders…”

  Toetssteen legt heel duidelijk uit dat de heer Wilders daarmee geen verkiezingsbelofte brak, al wilt u het nog zo graag.

  Kunt u overigens nog een belofte van de heer Wilders opnoemen, die hij gebroken zou hebben in uw visie. Ik weet zeker van niet.

  Van de meeste andere fractievoorzitters in de tweede kamer kan ik wel een gebroken verkiezingsbelofte noemen. Ik noem de meest flagrante: het Nederlandse volk gaf in grote meerderheid in het referendum aan de EU niet te willen, de EU is er toch gekomen………..

  Wat ik vanmiddag schokkend vond. Alle fractievoorzitters zegden in feite door het gedrag van met name Rutte (leugens en misleiding voor de verkiezingen) het vertrouwen in Rutte II op en toch stemden zij tegen de motie van wantrouwen van de PVV. Hoe ongeloofwaardig is dat?

  Het miezerige mannetje van de zwabberende D66 partij feliciteerde de heer Wilders met z’n 20e motie van wantrouwen. Zeer terecht overigens, het geeft immers nogmaals aan dat de PVV consistent is in haar opvattingen.

  1. toetssteen

   @J.C.
   Kunnen ze niet, net zomin als Pechtold. Oh ja, dingen waar Wilders in de gedoogconstructie niet voor tekende, maar D’66 en de rest van de heulers wel zodat het er toch door werd gedramd.
   De laatste was die van het CDA waarop de PVV afhaakte. Wat Verhagen ruiterlijk bekende.

  2. Simon Brouwenstein

   Wellicht is het voor meneer skeeter een goed idee ook eens een keer uit de kast te komen.

 15. J.C.

  @toetssteen

  Zeer met u eens. In november zei de heer Wilders (PVV) dat hij geen steun wilde verlenen aan Griekenland. En als Rutte I (VVD en CDA) daar toch mee door zouden gaan, dat de besprekingen in het Catshuis van maart alleen maar bemoeilijkt zouden worden. Rutte I ging uit vrees voor een te verwachten domino-effect (omvallen Italië, Spanje Ierland) als er geen geld aan Griekenland gegeven zou worden, door met het lenen van geld aan Griekenland (het zou ook nog eens met rente terugkomen, en er waren strenge voorwaarden gesteld aan Griekenland). Uit dit alles blijkt dat de PVV een scherpere blik had dan de andere politieke partijen in de Tweede Kamer.

  Kortom: het door de andere oppositiepartijen tegen de motie van wantrouwen van de PVV stemmen is een smerig politiek spelletje. Het maakt overigens deze 135 Tweede Kamerleden wel mede verantwoordelijk voor de rampzalige koers van Rutte II.

 16. J.C.

  Toevoeging: in november 2011 zei de heer Wilders……….

  De tegenstemmers voor het 3e hulppakket aan Griekenland van nu zien dus een kleine 4 jaar later dan de PVV dat Griekenland niet kan voldoen aan de gestelde eisen en dat de leningen dus nooit verstrekt hadden moeten worden. Vandaar mijn opmerking dat de PVV een scherpere blik had dan de andere politieke partijen in de Tweede Kamer. De eerste twee verstrekkingen aan Griekenland zijn een dure keuze gebleken, die ten koste van de zorg van de hardwerkende opbouwers van Nederland is gegaan.

  1. toetssteen

   @JC
   Niets aan toe te voegen.

   1. skeeter

    @ Toets,
    Behalve dat je eeuwig naar een poppekast kijkt.

  2. van Urk

   En van ons leger die naast het pang, pang geluiden nu ook broem, broem geluiden moeten gaan maken alsof zij nog in een functionerende pantservoertuig rijden.

 17. van Urk

  Je hebt twee soorten spreekwoorden “een ezel stoot zich niet voor de tweede keer aan dezelfde steen” en ” driemaal is scheepsrecht”. De vraag is in de toekomst welk van deze twee van toepassing komen te staan voor Rutte. Als het schip met ons geld na een derde maal alsnog de verkeerde kant op koerst dan is het de grootste ezel van dit rampenkabinet ooit.

  1. skeeter

   @ van Urk,
   Het begint er onderhand erg op te lijken dat de poppenkast niets meer heeft te vertellen, waarschijnlijk komen de bevelen van bovenhand. nSB zal een betere verklaring hebben.

   1. Gielah

    Dat is mijn vermoeden ook al enige tijd.
    Maar dan wordt er weer meteen om bewijzen geloeid.
    Desondanks wijst het hele (wan) gedrag in dié richting.

 18. skeeter

  @ Giehlah,
  hoe kan je anders al dat liegen en bedrog verklaren, iemand anders trekt aan de touwtjes, behalve lullenstein en aanhang heeft de rest het echt wel in de gaten.

  Wacht af op een reactie van borstkloppende bullshitstein die op komt dagen met glijmiddel leugens en pleisters om zijn zielige tk club te verdedigen.
  12345…..

 19. poldi

  Natuurlijk wist Wilders dat zijn motie van wantrouwen niet zou worden aangenomen.

  Maar door zijn meesterlijke inbreng heeft de Nederlandse bevolking een DUIDELIJK BEELD gekregen welke partijen verantwoordelijk zijn voor het storten van 5 miljard in een bodemloze put en hoe onbetrouwbaar Rutte is.

  En dat terwijl er al meer dan 100 voedselbanken zijn, de massale instroom van de 36000 euro per “vluchteling” kostende opvang, afbraak zorg, 80% van de gepensioneerden met financiele zorgen en velen die daardoor zorg mijden.

  En over kosten zorg gesproken.
  CBS vandaag: Allochtonen maken meeste zorgkosten.
  Allochtonen maken vaker gebruik van de zorg die wordt bekostigd uit het basispakket dan autochtone Nederlanders. Hun zorgkosten zijn daarom 13 procent hoger. Hoe men het ook wendt of keert: Ze kosten geld, veel geld en dat zal alleen maar toenemen. M.a.w. verder uitkleden basispakket en een nog hogere eigen bijdrage.

 20. poldi

  Copy & Paste
  ——————
  En als er straks een vierde, vijfde, zesde steunpakket volgt voor Griekenland, blijft ‘ons’ klootjesvolk nog op de gevestigde EU partijen stemmen.
  Dit laffe, lamgeslagen klootjesvolk en vooral de anti-Wilders neuroten onder aansporing van de NOS en RTL pikken echt alles.

 21. Ni28

  Zijn ziel heeft Rutte allang verkocht en dat laatste stukje gezicht heeft hij gisteren verloren. Op zijn neus na. Geloofwaardigheid van de politiek is gisteren helemaal verdwenen.

 22. Nicky

  @Van Urk 23.52, een derde mogelijke optie is dat Rutte eigenlijk geen kant uitkan, door de EU/USA/Banken/NWO elite die

  niet alleen

  de adviserende macht hebben maar ook

  de beslissingsbevoegdheid!

  En wij, de kleine mensjes maar denken dat onde ‘regeerders’ het alleen maar beslissen en uitvoeren. Dat is reeds lang achterhaald doordat

  de democratie

  is

  geweest.

 23. Nicky

  Kies nu eens tegen het fascistische, ondemocratische Brussel!

  Nederland moet weer terug naar eigen zeggenschap over o.a.:
  onze eigen grenzen, de €uro, Griekenland, Oekraïne, gelukszoekers en misdadige Bulgaren, Schengen, vervolgde Christenen (niet alleen ‘vervolgde’ Muslims), de anti-Israël hetzes en alle verkeerde en gekleurde info vanuit de elite en NWO, Reuters, BBC maar ook de nationale luie en (vaak bewust) verkeerd geïnformeerde media en journalisten zoals die van NRC, Trouw en Volkskrant en alle andere linkse wegkijk-invloed van de Eurolanden in Brussel!

  Niet meer ‘weg met ons’, maar ‘weg met Europa’ en alle ondemocratische linkse god-loze invloeden!

  Doe het NU:
  http://geenpeil.nl

  1. Gielah

   Mijn brief is gisteren al op de post gegaan.

  2. poldi

   Mijn brief zowel door mij als mijn vrouw ondertekend vanmorgen op de post gedaan.

 24. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2015/08/19/nieuwste-vluchtelingenprognose-nu-800-000-asielzoekers-in-duitsland/

  Van 750.000 naar 800.000 asielzoekers in één dag tijd.

  De prognose verhoogt met de dag.

  1. poldi

   De prognose verloopt exponentieel.
   Vorige week was de verwachting nog 450.000 “vluchtelingen”.

   Goed nieuws voor al die vervloekte politiek correcte linkse wegkijk politici en de @Simon Moslimsteins en @El Chees.

 25. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2015/08/19/zweedse-wet-geldt-niet-meer-in-tientallen-zweedse-wijken/

  Zweden, augustus 2015

  Jacob Ekström, die politiecommissaris is in voorsteden van Stockholm, zegt dat er steeds meer stadsenclaves in Zweden komen waarin de overheid geen enkele zeggenschap meer heeft. In deze wijken zijn familie-misdaadbendes oppermachtig. Zo werden in immigranten-wijk Rosengård in Malmö bij nachtelijke vuurgevechten in juni 25 mensen gearresteerd.

  Idem in Frankrijk, daar zijn al meer dan 750 van dergelijke gebieden. Evenzo in Duitsland en in GB.

  Merkwaardig dat we het linkse gebroed, dat toch zo voor het handhaven van onze wetten is, hier niet over horen.

  Net zomin als de linkse MSM. Zou dat komen, omdat ze er moeite mee hebben de islam te bekritiseren?

  In GB wordt een dominee vervolgd, die in een preek waarschuwde voor de gevaren van de islam.

  Vanzelfsprekend mag het fundamentalistisch moslimtuig voortdurend in hun moskeeën en daarbuiten tegen het Westen te keer gaan.

  Verschil moet er zijn!

 26. Wachteres

  En dan wordt er ook nog door links gesust dat er verhoudingsgewijs maar zo weinig islam is.

  Als links nu al doodsbenauwd is voor dit ‘kleine aantal’, dat moet wel de reden zijn waarom links het de islam zo naar de zin wil maken, hoe moet dat wel worden, nu er honderdduizenden binnenstromen?

  1. Simon Brouwenstein

   In Nederland zijn er hoogstens 800.000 moslims die ook nog in rap tempo seculariseren. Nog geen 10 % komt regelmatig in de moskee.
   Verhoudingsgewijs is er dus inderdaad niet zoveel islam in Nederland.

   1. zomaar

    kom Simon niet uit de nek kletsen , ga tijdens het vrijdag gebed eens bij een moskee staan .

    als al de lappen en haatbaarddragers , maar 10% vromen zoals jij beweerd , dan zijn er overduidelijk meer dan 800.000 moslims geïnfiltreerd binnen onze samenleving ..

    ach ja voor je weer onzin uit begint te kramen , ik snap dat je op vrijdag niet alle moskeeën in de gaten kan houden , dus pak elke vrijdag een anderen .

    1. Simon Brouwenstein

     De heer zomaar meent het aantal moslims alsmede hun secularisatiegraad te kunnen vaststellen door op vrijdag bij een willekeurige moskee te gaan staan kijken.
     We zullen het maar een innovatieve vorm van statistiek noemen.

   2. Anna

    Brouwenstein. Het aantal doet er niet toe. De uitwerking ervan wel. Ondanks volgens u kleine aantal van nog geen 10% leggen ze hun wil en eisen op tafel. Het neveneffect is dat moslims om hun wil en eisen te kunnen bewerkstelligen bedreigingen, geweld en moord gebruiken. Moslims zullen nooit iets inleveren van hun identiteit ze verlangen alles van de ander. In alle landen van Europa brengen moslims enorme ellende mee. Hoe meer moslims en moskeeën hoe meer problemen. Christenen worden uitgemoord van de boten afgegooid en in asielcentra worden christenen aangevallen. Bij alle problematiek zijn islamieten betrokken . Islam hoort kennelijk niet in Europa. Islam hoort bij de 57 OIS landen eigen cultuur en religie.

  1. zomaar

   Simon schrijft linkse poep!! , als elke dag 100 immigranten binnen stromen , (geen fictie gezien het plaats gebrek in de centra), en de helft is moslim , 365 dagen per jaar gedeeld door twee zijn dat 9125 moslims op jaar basis, dus de islamitische populatie (zendelingen) groeit hier per jaar met ruim 10.000 * 32 jaar is dat al ruim 1 miljoen , de na kweek niet mee geteld !, toch stel min 4 kinderen per koppel , zit je ras op ruim 5 miljoen moslims binnen onze grenzen .

   tel dan de overige immigranten , en kijk hoe de Nederlanders gehoor gegeven hebben aan de oproep van 1950 , van Juliana en haar toenmalige regering ..

   Nederland dreigt overvol te geraken , en ik raad de Nederlanders aan te immigreren , waren haar woorden , die van een Bilderberg er

 27. H.Vaes

  Het meest trieste aan het debat van gisteren, vind ik dat de vvd eigenlijk tegen het pakket was maar om gedoe….in Nederland te voorkomen……..kabinetscrisis dus………toch maar met tegenzin voor stemde.
  Diep en diep triest.

  1. Simon Brouwenstein

   Wat de kg meneer Vaes dat er zou zijn veranderd als de VVD tegen had gestemd.
   Het blijft verbazingwekkend hoe weinig mensen zich realiseren dat we feitelijk in de federale staat Europa leven en nationale parlementen van beperkte betekenis zijn als ze een kleine minderheid vormen. Democratisch gezien zou dat ook lastig anders kunnen.

   Nederland doet mee aan de EU of stapt er uit. Dat laatste is heel goed mogelijk maar zoals bekend is de meerderheid van ons volk voor de EU.

 28. Simon Brouwenstein

  De kg = denkt

 29. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/8/Rellen-in-overvol-Duits-asielzoekerscentrum-na-koranbelediging-2674214W/

  De zoveelste rel in asielzoekerscentra.

  De islam is vrede …. als je de moslims maar op geen enkele manier beledigt en al hun wensen inwilligt.

  Ook islamitische vluchtelingen weten al hoe je de ‘ongelovigen’ moet onderdrukken..

  Wat zou er gebeuren als Nederlanders moesten vluchten naar bv. Amerika en zich zo zouden gedragen?

  Persoonlijk zou ik er heel veel begrip voor hebben als de Amerikanen hen er subiet uit zouden trappen.

  Maar foei, dan zou je links horen. Dat autochtonen of andersdenkenden het slachtoffer worden, maakt voor de ‘linken’ niet uit.

  Als we de moslims maar niet kwetsen.

 30. H.Vaes

  Als de vvd tegen had gestemd dan hadden wij als Nederland kunnen laten zien dat wij vanaf nu niet alles wat ze
  ons bevelen slikken.
  En dan pas kunnen we een serieuze stem verwerven in de EU.

  1. zomaar

   als de VVD tegen gestemd had , was dit nu niet ter spraken gekomen .

   http://www.telegraaf.nl/binnenland/24395652/__Onderzoek_naar_uitkeringen__.html

   er is een andere zondebok gezocht en gevonden , om die miljarden aan Griekenland, te bekostigen , immers de oudjes zijn al leeg gezogen , dus moet de Nederlander die toen hij nog gezond was en een sociale premie betaalde voor het geval hij ziek werd , nu bloeden .

   toch gelukkig blijven de uitkeringen naar Marokko en andere islamitische landen ongemoeid , ook al is de levensstandaard minder dan hier .

   1. zomaar

    verplicht betalen wij sociaal , aan alles en nog wat .

    en halen onze regenten het sociaal weer weg bij ons , dus leveren wij verplicht sociaal weer onze rechten in !!, waarvoor betaald is .

    enkel en alleen voor de rijkdom van zoveel mogelijk islamieten op te vangen , die onze betaalde sociale centen weer toegestopt krijgen , dat eisen zij !!!.

  2. Simon Brouwenstein

   Ik vrees dat we dan de risee van Europa waren geworden. Daar het Rutte vast geen zin in.

   1. nick

    Liever je land verraden he?

    Kans laten lopen om de held van de Europese burgers te worden, is mijn mening!

    1. Simon Brouwenstein

     De Europese burger koos in meerderheid voor de EU, beste Nick, voor een democraat is dat een heldere zaak. Voor u naar ik vrees niet.

 31. Wachteres

  http://www.europa-nu.nl/id/vh93qqnk8atd/nederland_over_europa

  In aanloop naar de Europese verkiezingen in 2014 onderzocht onderzoeksbureau Ipsos de mening over Europa in negen lidstaten. Meer dan 60 procent van de Nederlanders vindt dat we de verkeerde kant opgaan in Europa. 77 procent van de ondervraagden vindt dat de economie is beschadigd door de Europese eisen over het begrotingstekort en daarmee samenhangende bezuinigingen. Iets meer dan 40 procent van de Nederlandse ondervraagden gaf verder aan dat Europa een positieve economische invloed op ons land heeft. Voor de crisis lag dat percentage nog boven de 60 procent

 32. van Urk

  Ja vanzelf ,wat had men anders verwacht. De EEG was meer dan genoeg geweest. Mensen als Simon weten best dat wij zonder de EU kunnen of zij hebben in hun jonge jaren liggen te slapen toen wij nog met een harde valuta betaalden onder de naam gulden , dat ons leger op sterkte was, economisch net zo goed draaiden, geen beklemmende regeltjes uit Brussel en dat er nog sprake was van normale zorg. Kijk de jeugd waarvan vele VVD en D66 stemmers weten niet anders en zijn gemakkelijk bang te maken dat wij niet zonder de EU kunnen. Als het echt zo,n geweldig voordelig project zou zijn om soevereine staten bij elkaar te voegen dan hadden de werelddelen Azie , Zuid Amerika of Afrika dat model ook net zo goed kunnen gaan overnemen om er economisch sterker van te kunnen gaan worden of om conflicten als oorlogen tegen te houden.

 33. Gielah

  Intussen dreigt #ISIS heel België op te blazen??

  http://www.wereld-nieuws.com/is-in-belgie-gaat-alles-de-lucht-in/

  1. Simon Brouwenstein

   Ocharm,
   Mevrouw Gielah doet geen oog meer dicht.

 34. nick

  Feiten:

  Rutte heeft al zijn verkiezingsbeloftes gebroken en is volkomen ongeloofwaardig voor iedereen met meer dan een hersencel.

  Wilders heeft wederom zijn gelijk, hij heeft dat overigens bewezen gekregen over alle standpunten waarop hij nu nog steeds gedemoniseerd wordt. Merkwaardig toch.

  Dus Wilders is volkomen geloofwaardig en heeft dit bewezen door 20 moties van wantrouwen tegen deze verzameling bedriegers en landverraders in te dienen. Hulde dus, en wij staan machteloos…of niet…

  Teken dus allen, die nog iets van democratie willen terughalen, de petitie van Geen Peil!

  https://teken.geenpeil.nl

 35. Philippine

  Rutte verliest niets.
  Maar Griekenland verliest Tsipras.
  Waarom?

 36. Philippine

  Tsipras had een gasdeal met Putin.
  Southstream pipeline.
  Maar dat vinden de Amerikanen niet goed vanwege hun geplande NAVO steunpunt aldaar.

 37. poldi

  Even een kostenplaatje wat de stroom “vluchtelingen” allemaal gaat kosten.

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/8/Opvang-migranten-kost-Duitsland-dit-jaar-8-miljard-euro-2674435W/?masterpageid=158493
  Duitsland verwacht dit jaar een recordaantal migranten te ontvangen. Naar schatting zal dit de Duitse schatkist 8 miljard euro gaan kosten.

  En nu voor Nederland als de huidige “vluchtelingen”stroom van 1700 per week aanhoud.
  Dat is opjaarbasis 52 x 1700 x € 36000 = € 3.182.400.000 zeg maar 3,1 miljard euro.
  Vorig jaar bedroegen de kosten van opvang de Nederlandse staat € 860.

  En nu voor Nederland als de huidige “vluchtelingen” stroom van 1700 per week aanhoud.
  Dat is op jaarbasis 52 x 1700 x € 36000 = € 3.182.400.000 zeg maar 3,1 miljard euro.
  Vorig jaar bedroegen de kosten van opvang de Nederlandse staat € 860.

  En dat allemaal nog los van de exponentieel voortwoekerende islamisering met alle ontwrichtende gevolgen van dien.

 38. Philippine

  De grote uitverkoop, de privatisering, van Griekenland is begonnen.
  Je maakt mij niet wijs dat Rutte dàt niet wist.

 39. Wachteres

  http://www.z24.nl/bijzaken/rutte-wenst-moslims-fijne-ramadan-vervolgens-loopt-het-uit-de-hand-568750

  Rutte wenst moslims ‘fijne ramadan’, vervolgens loopt het uit de hand.

  De ramadan is donderdag begonnen voor een groot deel van de ruim 800.000 moslims in Nederland. Ha, dacht premier Mark Rutte. Tijd voor een gelukwens. Maar de reacties waren niet bepaald lovend.

  Minister-presidentGeverifieerd account
  ‏@MinPres

  “Graag wens ik de miljoen moslims in Nederland een fijne ramadan toe. Ramadan kareem.”

  Lees de reacties.

  Kan iemand mij uitleggen waarom de islam hier [weer eens] een speciale behandeling krijgt door onze leiders? Andere Europese landen maken zich daar ook schuldig aan.

  Opdracht ven de EU?

  Je zou haast denken dat er geld uit het Midden-Oosten bij komt kijken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.