Presentator interviewt een vrouw op een boot. Maar opeens verandert alles als de twee een grote blauwe vinvis zien

Geen categorieaug 31 2015, 18:00
Het leek een rustig interview. Maar de plotselinge verschijning van één van de meest zeldzame dieren op aarde zorgt voor een abrupte verstoring!
Als presentator Steve Backshall aan boord van een zonnige boot de maritiem expert Doris Welch interviewt, lijkt nog niks erop te duiden dat dit een hele bijzondere dag gaat worden. Maar als de programmaleiding een boodschap doorgeeft via z'n oortje, is Steve helemaal door het dolle heen. Eén van de meest zeldzame dieren op aarde - de blauwe vinvis - is namelijk vlakbij de boot van de twee gesignaleerd, en dat betekent dat de tv-man nu voor het eerst in z'n leven met eigen ogen kan zien hoe dit magnifieke beest eruitziet:
vlcsnap-2015-08-31-16h41m29s224"Dit is één van de meest bijzonder dingen die ik ooit gezien heb," zegt Steve:
"Toen ik 16 jaar geleden begon met het filmen van de wilde natuur, en iemand had gezegd 'ga een blauwe vinvis filmen,' dan had ik gedacht dat ze gek waren geweest. Maar deze dieren hebben zo'n buitengewoon indrukwekkende comeback gemaakt!"
Blauwe vinvissen waren ooit bijna uitgestorven, maar sinds het jagen op de reusachtige en magnifieke dieren is uitgebannen, gaat het beter. En kan je dus - als je geluk hebt - zo'n enorm dier zelf waarnemen als je met je boot de zee op gaat.
De dieren zijn bijzonder om te zien, want ze zijn de meest reusachtige diersoort die ooit op aarde geleefd heeft. Dus als je er één tegenkomt tijdens een interview, mag je jezelf - net als Steve - een bijzonder gelukkig mens noemen:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/251937df-3cf7-4069-bffb-adff9ad69bca-libx264-main-2028k.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten