PVV en VNL roepen kabinet op om Schengenverdrag op te zeggen

De mislukte aanslag in de Thalys van afgelopen weekend noopt tot het sluiten van de grenzen, vinden Wilders en Van Klaveren.

Nadat van het weekend een teruggekeerde Syriëganger een bloedblad probeerde aan te richten in de Thalys van Amsterdam naar Parijs, klinken er vanuit de politieke arena stemmen die beweren dat het hebben van een systeem van volledig open grenzen mede debet is aan de ontstane situatie. De politieke partijen PVV en VNL zijn onafhankelijk van elkaar tot de conclusie gekomen dat het beter is om het verdrag dat onze open grenzen reguleert – het Schengen-verdrag – beter kan worden opgezegd:

PVV-leider Geert Wilders pleit al langer voor het opheffen van Schengen, dat vrij reizen binnen de aangesloten landen in Europa biedt. Hij wil de controles aan de Nederlandse grens opnieuw invoeren. Maar ook VNL van de oud-PVV-Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren willen Schengen opzeggen.

In schriftelijke vragen aan premier Mark Rutte en minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken verwijzen de VNL-Kamerleden naar een oproep van de Belgische premier Louis Michel om Schengen aan te passen. Volgens VNL is dat noodzakelijk om de ,,groeiende terreur en asielproblematiek het hoofd te bieden”.

Ook het CDA is sceptisch over het Schengenverdrag. De christen-democraten willen het weliswaar niet opzeggen, maar Kamerlid Pieter Oskam pleit wel voor een kritischere benadering van de internationale afspraken over grenzen:

CDA-Kamerlid Peter Oskam wil Schengen niet opzeggen, maar wel meer bevoegdheden voor de marechaussee om in grensgebieden te controleren. De Europese regels hierover worden volgens het CDA ,,te streng geïnterpreteerd”, wat het aanpakken van grensoverschrijdende criminaliteit, terreur en illegaliteit bemoeilijkt. Zo mag de marechaussee nu maximaal twee treinen per dag per traject controleren. Oskam wil dat verhogen.

Schengen kent ook nog steeds politici die de afspraken willen verdedigen. SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen ziet niets in het sluiten van grenzen of het beëindigen van het verdrag.

Het Schengenverdrag werd in 1985 gesloten tussen enkele West-Europese landen waaronder Nederland. In de loop der tijd is het verdrag meer geïntegreerd in de Europese Unie en zijn gaandeweg ook alle EU-lidstaten partij geworden bij het verdrag. Ook IJsland, Noorwegen en Zwitserland hebben het akkoord ondertekend en geratificeerd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

109 reacties

 1. halo1

  Lukt natuurlijk nooit.. maar het is het begin van een hopelijk groots offensief. Doel 2020 : NL-EU-vrij !

  1. zomaar

   met steun van de bevolking , zal het wel moeten !!.

   toevallig sprak ik gisteren een Amsterdamse die hier in de buurt woont , en altijd heel sociaal opgesteld was naar de vreemde , die hier heen kwamen .

   toch afgelopen zaterdag ging zij met haar kinderen naar Amsterdam (Sial) , en eerlijk bekende zij mij dat zij angst had binnen een grote mensenmassa , na het gebeuren van de afgelopen jaren .

   en hier doelde zij mee te zeggen de aanslagen die gepleegd zijn door en uit naam van de islam .

   kijk zover zijn wij al , dat eens een tolerant mens , bang is en word om de straat op te gaan tijdens festiviteiten .

   straks krijgen wij nog dat vele mensen niet meer de super of winkelcentra durven te betreden , als er ooit in zulk soort winkels of centra een aanslag gepleegd is !.

 2. van Urk

  Waarom? De belofte was de grenzen op te heffen en een goede buitengrens te handhaven. Ook hier faalt de EU jammerlijk. Logisch gevolg; Opheffen Schengen.

 3. Nico

  De kans om slachtoffer van terrorisme te worden is zeer gering. Met grenscontroles zal dat niet nog geringer worden. Een terrorist komt namelijk toch wel waar hij zijn onheil wil zaaien. Gewone burgers hebben er echter wel kast van. Een tripje naar Parijs zal een stuk langer gaan duren en ook onze importgoederen bij de supermarkt zullen er langer over doen en een stuk(je) duurder gaan worden.

  1. zomaar

   wat is dat nu voor onzin , dus jij wil schrijven dat toen de EU in deze hoedanigheid nog niet bestond , en het de EEG was , wij op alles langer moesten wachten , en alles duurder was .

   als de EU in deze hoedanigheid beter op zijn buitengrenzen gelet had !, was dit nu niet ten spraken gekomen om het schengenverdrag op te zeggen.

   en tja ik kan straks onder een auto lopen , toch om te horen te krijgen dat mijn vrouw of dochter ,kleindochter , slachtoffer zijn geworden van een islamitische aanslag in de super , waar zij boodschapjes waren doen , vindt ik het risico van eigen grenzen en wat langer wachten of wat meer uitgeven wel waard !!

   plus eenmaal zeggenschap wie hier wel of niet binnen mag , geeft een overzicht wie wel een gevaar is voor onze samenleving , en daardoor minder kosten .

   al die klaplopers die voor nu a’26000 euro per man per jaar opgevangen worden , kan men dan besteden aan een prijsverlaging , of loonsverhoging .

   1. _Mediaevist_

    Dat mag niet van de Policor Brigades. De propagandamachines en de knokploegen zullen hier een stokje voor steken.

   2. van Urk

    Op Schiphol hebben wij er toch ook geen moeite mee als wij in een rij moeten gaan staan om volledig uitgekleed te gaan worden op verdachte zaken zolang we maar op vakantie kunnen. Door een detectiepoortje ben je er zo doorheen zolang je maar geen granaat in je broekzak hebt laten zitten.

    1. Nico

     Eerlijk gezegd zijn die controles op luchthavens de reden dat ik binnen Europa liever de auto of de trein pak. Met de auto ben ik in 5-6 uur in hartje Parijs. Met het vliegtuig doe ik er, inclusief transfers en beveiliging, een stuk langer over. Intercontinentaal is er geen keuze, maar daar zijn de vliegtijden dusdanig lang dat het niet veel uitmaakt.

     1. V.K.

      ——-

      Eerlijk gezegd zijn die controles op luchthavens de reden dat ik binnen Europa liever de auto of de trein pak

      ——

      -Zo denkt een terrorist ook. 😉

     2. LantR.fant

      Dat heeft ermee te maken dat Parijs niet veel verder dan 500 km van een Nederlandse luchthaven ligt. Je moet uren van tevoren op een vliegveld zijn -je moet er sowieso nog naartoe reizen- en dat is op een afstand van hier naar Parijs per definitie niet rendabel in tijd.

      Maar als je naar Milaan gaat wordt dat al een totaal ander verhaal. Daar heb je met de auto 11 uren voor nodig en dan moet je stevig doorrijden. Met het vliegtuig is dat alles bij elkaar in hooguit 6 uren wel gedaan, vanaf uw voordeur tot de voordeur van de luchthaven.

   3. Nico

    Als je kijkt naar het aantal uren wat je voor een product moest werken is de supermarkt nu goedkoper dan 25 jaar geleden. Door de inflatie zijn de prijzen omhooggegaan, maar het loon van de gemiddelde werkende is nog meer gestegen. Een vrije markt zonder hindernissen leidt altijd tot lagere prijzen voor de consument. Het heilzame kapitalistische proces van creatieve destructie kan dan goed zijn werk doen.

    En een terrorist laat zich niet tegenhouden door wat extra douane en marechaussee. Dat de buitengrenzen beter beveiligd mogen worden ben ik met je eens. Maar verwacht ook daar geen wonderen van. In de geschiedenis hebben grensbarrieres op langere termijn nooit gewerkt.

    1. zomaar

     Nico “Als je kijkt naar het aantal uren wat je voor een product moest werken is de supermarkt nu goedkoper dan 25 jaar geleden. Door de inflatie zijn de prijzen omhooggegaan, maar het loon van de gemiddelde werkende is nog meer gestegen. Een vrije markt zonder hindernissen leidt altijd tot lagere prijzen voor de consument. Het heilzame kapitalistische proces van creatieve destructie kan dan goed zijn werk doen”.

     zet hier tegenover nu eens de kosten besparing voor de Europese samenleving , als de grenzen gesloten zijn , en wij het schengenverdrag opzeggen , kosten per kop (nieuwkomer), nu 26000 euro , en voor vele een levenslange uitkering werken willen zij niet en kunnen zij niet!, gewoon omdat er hier al ruim 60000 werkelozen zijn , dus nog meer importeren zet geen zoden aan de dijk , en helpt onze samenleving niet !.

     en daarbij , zonder het schengenverdrag kan je iedere crimineel terugsturen naar zijn/haar land van herkomst of voormalig land , tevens heel de familie , tel eens uit wat je hiermee bespaard .

     1. emptyk

      @ zomaar
      ………zucht

     2. Nog1

      Ook voor het Schengen verdrag hadden we asielzoekers. De gedachte dat we die pas kregen nadat we de grenscontroles hebben afgeschaft is feitelijk gewoon niet juist.

    2. V.K.

     -@Nico,

     -De Chineese muur gaat anders ook al een tijdje mee.

    3. LantR.fant

     TIR. Dan wordt de LKW voor transport met een zegel afgesloten en bij aankomst door de lokale douane gecontroleerd. Bij de grens rijdt die gewoon door.

     De vrije markt, zonder barriëres heeft zeker zijn voordelen, maar als je buitengrenzen lek zijn en je vrije markt ook een aantal armoedzaaiers insluit werkt dat niet meer.
     Je betaalt voor alle onrendabelen die ons land binnenstromen en je betaalt voor hun criminaliteit. Oostblokkers halen hier in Brabant nogal wat tractoren en andere werktuigen weg..
     Op dit moment gaat het om oud ijzer bij garagebedrijven. Je wilt niet weten hoeveel schade die lui daarbij veroorzaken.

    4. M. Brandenburg

     Ach arme maar vooral naïeve Nico… De inflatie, wordt allang niet meer hetzelfde berekent, telkens weer worden er zaken uit de formule gehaald, en nu met klap als de vuurpijl, worden bepaalde uitgaven voor het gemak op de inkomsten kant gezet als zijnde investeringen(wat zij opleveren als zij al iets opleveren wordt angstvallig stilgehouden, maar tot nog toe kosten zijn geld), de inflatie wordt kunstmatig laaggehouden met creatief boekhouden, zou men de inflatie bereken volgens exact dezelfde formule als 25 jaar geleden, zou u spontaan een een pacemaker meten aan laten meten.

     Ik weet nog een paar jaar geleden bij invoering van weer een nieuw rekenmodel, volgens dat rekenmodel hadden wij net als Canada 3% inflatie, echter bij het omwisselen van Eurootjes naar Canadese Dollars was er de vreemde situatie dat de Euro toch even 11% minder waard was geworden ten opzichte van die Canadese Dollar. Jan lul in de straat geloofd het wel, echter wie ook eens buiten Nederland komt ziet dat de cijfertjes gecommuniceerd door de overheid in opdracht van de EUSSR niet helemaal kloppen, sterker nog ze wijken extreem af, van wat je in werkelijkheid waarneemt.

  2. Terzo

   Als die ‘gewone’ burgers lieden zijn met jouw gedachtegoed gun ik hen die overlast van harte….

   1. van Urk

    Wat je overlast noemt. Als het vliegtuig gekaapt wordt of neerstort door een explosie, kijk dan maar hoe snel de nabestaanden of de familieleden van de gijzelaars de schuldigen en de gebreken opzoeken van deze oorzaak.

    1. van Urk

     (ik bedoel familie van de gegijzelden).

  3. cmsuijkerbuijk

   @Nico
   24 augustus 2015 at 15:41
   Nou, dan stel ik voor het hele Wetboek van Strafrecht maar te schrappen. Stelen is weliswaar verboden, maar je houdt het tóch niet tegen. En moorden? Schrappen die straffen. Wie wil moorden, moordt tóch wel! Fraude? Moet niet langer strafbaar zijn, want fraudeurs weten tóch wel, hoe ze de boel op moeten lichten!
   Nico: Je bent een defaitist!

  4. LantR.fant

   Op dit moment varen ze ongehinderd van Turkije naar Griekenland, waar ze dan ongehinderd over land kunnen reizen.
   Frontex heeft hierin hopeloos gefaald en is totaal niet in staat om nog enige controle uit te voeren.

   Verder wordt er nogal grof gestolen door Oost Europese bendes. ‘s-Nachts halen ze op een boerderij een tractor weg, die dan de volgende ochtend de Poolse grens over is.
   Wederom geen controle.

   Onder deze omstandigheden is het Schengenverdrag een aanfluiting van de bovenste plank.

 4. Bromsnor

  Goed plan en hard nodig.

  Ook om dit soort immigranten die in onderstaande video te zien zijn buiten de deur te houden.

  Onderstaande video zal je niet zien bij de NOS en andere media.

  Illegal immigrants shouting “Allah Akbar” in Hungary
  https://www.youtube.com/watch?v=lKVMlmC1HSM&feature=youtu.be

  1. halo1

   Dit filmpje illustreert dat Europa door links(e invloed) een lot uit de loterij geworden is..je ziet het “”heethoofderisme”” van de mensen..wellicht toch raciaal geconditioneerd…

   1. Pimsch

    ze zullen ons nooit dankbaar zijn.

 5. Ruud562

  “Zo mag de marechaussee nu maximaal twee treinen per dag per traject controleren.” De naïviteit der EU-bestuurders/-aanhangers ten top!

 6. V.K.

  -Zie net dat de beurs is ingedonderd, na ja dan gaat er gras op de Rotterdamse kade’s groeien zonder dat we uit Schengen stappen.

 7. Terzo

  In ieder geval kan leugenachtig links over dertig jaar niet liegen dat rechts verantwoordelijk is voor de instroom van islamitisch ongedierte, zoals zij deden betreffende de instroom van gastarbeiders die nooit terug gingen en hun gehele tyfus familie over konden laten komen met alle gevolgen vandien.

  1. AnnieJansz

   Dat liegen gaat u anders prima af.

   Voor de rest heb ik geen behoefte om met mensen te spreken die zo afgeeft op hardwerkende gastarbeiders en hun gezinnen.

   1. M. Brandenburg

    De gast arbeiders waren nooit het probleem, indien het wordt gast en het contract waren nageleefd.

 8. Simon Brouwenstein

  Dat de clowns van PVV en VNL dit roepen verbaast niet maar dat CDA er ook mee flirt toont aan dat ze daar ook de kluts kwijt zijn.

  1. Lost Paradise

   Erg hè Brauenstein, dat zelfs de gevestigde partijen zich tegen je gedachtegoed keren …..

   Er moet toch wel iets fundamenteels mis zijn in de samenleving: dit kan toch zomaar niet……..?! Wie denken ze wel niet dat ze zijn…..!

   Zeker voor mensen met een Messias-complex zoals jij, moet dit haast onverteerbaar zijn….. het CDA ook al! Mijn Heer, is dan iedereen gek geworden?!

  2. Terzo

   Als er iemand een clown is ben jij dit wel Wim Hutten(stein)……

  3. cmsuijkerbuijk

   @Simon Brouwenstein
   24 augustus 2015 at 17:47
   Het lijkt mij eerder, dat ze hun kluts éindelijk teruggevonden hebben. Een beetje stoffig en verschrompeld weliswaar, maar het zegenrijke werk van Wilders zal daar snél verandering in kunnen brengen.

  4. carthago

   Ons geklutst ei grzstn praat weer als een kip zonder kop en probeert alsnog een links extremistisch ei te deponeren in zijn afgebrand kippenhok.

   1. carthago

    Erratum :praat =kakelt.

  5. _Mediaevist_

   Ik meen dat u zich in een recent verleden heel wat lovender heeft uitgelaten over VNL. Wat is er in de tussentijd gebeurd?

  6. LantR.fant

   Nu roept u nog dat ze clowns zijn. Totdat zo een allah-aap het rijksmuseum opblaast, met bezoekers en al.

   Of iets dergelijks. En dat gaat gebeuren omdat men aan kleine aanslagjes zoals in Parijs, of de Thalys gewend raakt.

   En dan zal uw voortschrijdend inzicht ook u een realistischer blik op de zaak geven.

 9. Gielah

  Een en ander toont hooguit aan dat u nog steeds de kluts kwijt bent.
  Toch dat déprogrammerings-project maar overwegen?
  Anders l**t u over 5 jaar nog net zo dom als nu.

  1. Simon Brouwenstein

   De behoefte om andersdenkenden psychiatrisch te deprogrammeren kennen we van voormalige communistische dictaturen.
   Mevrouw Gielah laat zich weer pijnlijk in de kaarten kijken.

   1. Gielah

    Nog steeds in de ontkenningsfase.
    Ach ja… dat gaat ook niet zo snel.

    1. Wachteres

     Sinds wanneer ben jij verbonden met communistische dictaturen, @Gielah?

     Ik vermoed dat Simon een beetje in de war is.

     Trouwens, zover hoeft hij niet terug gaan.

     Zweden, het lichtend voorbeeld van links, komt al weer aardig in de richting van deprogrammering van andersdenkenden.

     https://ejbron.wordpress.com/2014/04/02/vaarwel-zweden-je-zult-mij-niet-voor-krankzinnigheid-te-pakken-krijgen/

     1. Wachteres

      Vaarwel Zweden – je zult mij niet voor krankzinnigheid te pakken krijgen.

      Aanklager Magnus Pettersson in Malmö kan gewoon niet begrijpen hoe de kunstenaar Dan Park denkt.

      Park is voor de rechter gesleept, omdat hij een ‘folkgrupp’ (een speciaal beschermde groep mensen) heeft gekleineerd, maar hij is niet bereid om daarvan te leren – hij publiceert zijn foto’s opnieuw!

      De officier van justitie heeft een verklaring: Hij moet wel klinisch krankzinnig zijn.Ik geloofde het eerst niet.

      Toen ik aanklager Magnus Pettersson gisteren interviewde, zei hij geen woord over zijn voornemen om straatartiest Dan Park aan een psychiatrisch onderzoek te onderwerpen.

      Maar hier is het bewijs – een verklaring van de lagere rechtbank in Malmö met als gevolg dat de officier van justitie van mening is dat Park aan een psychiatrische ziekte lijdt.

      De methode is bekend uit de Sovjet-Unie, waar duizenden dissidenten door middel van valse diagnoses van krankzinnigheid te gronde werden gericht.

      De KGB gebruikte de procedure succesvol door politieke dissidenten naar psychiatrische ziekenhuizen te sturen.

      Zoals historicus Anne Applebaum in haar boek ‘Gulag: A History of the Soviet Camps’ schrijft.

     2. Wachteres

      Een artikel van Ingrid Carlqvist, een journaliste die gedwongen werd om naar Denemarken te verhuizen, omdat zij kritiek had en heeft op het immigratiebeleid van de Zweedse regering en op de islamisering van Zweden.

   2. Lost Paradise

    Je bent in alle opzichten aan de verliezende hand Brouwenstein. En het leuke is: aan je (steeds zwakker wordende) reacties is te merken dat jij dat ten volle beseft ook.

    Lullig voor je. Maar niet heus!

   3. Terzo

    Was jij nu niet degene, stuk ongedierte, die Gielah keer op keer schoffeerde betreffende haar intelligentie?

    1. AnnieJansz

     Ach meneer Terzo die met schelden nog steeds de handen hier op elkaar weet te krijgen.

     En laten we eerlijk zijn…als Gielah haar braaksel vanuit een gesticht of verzorgingshuis verstuurt zal dat ons ook niet verbazen.

     Wel lullig voor al diegenen die haar reacties met instemming begroeten.

     1. carthago

      Anniegans woont in hetzelfde afgebrande kippenhok als het geklutste ei grzstn, en toch nog doorkakelen, uniek.

     2. AnnieJansz

      Ik zou het ministerie van binnenlandse zaken toch zeker geen afgebrand kippenhok willen noemen.

      Straks stop ik eventjes met comment, dan gaan we lekker even sporten in de rust- en meditatieruimte.

      Daarna nog even een massage van Fatima en dan gaan we er weer tegenaan!

     3. _Mediaevist_

      Jij loopt voortdurend mensen voor nazi of kots uit te kafferen, je bent wel een beetje hypocriet.

     4. Lost Paradise

      Afgebrand, uitgeluld, klemgezet, afgezeken, vernederd, door iedereen uitgekotst: ik krijg bijna medelijden met je Annie Brouwenstein. Bijna!

      Je moet of een betonnen plaat voor je kop hebben op bunkerdikte, of te stom zijn om een en ander te vatten en verwerken. Eigenlijk denk ik ….. allebei natuurlijk!

      Afgeserveerd en weggevaagd…. Brouwenstein gaat vanavond in een heel stil hoekje zitten wenen.
      Goed voor je!

     5. AnnieJansz

      Ach meneer media, u haalt nogal wat zaken door elkaar….

      Als ik extreem rechtse reacties lees dan wijs ik die mensen daar even fijntjes op, veel mensen vinden het nu. Niet leuk om met een nazi vergeleken te worden. Wellicht dat ze dan even over hun uitspraken nadenken.

      Verder is het niets persoonlijks, dus ik scheld niemand uit….morgen drink ik net zo makkelijk een biertje met u in het café.

      En politiek laat ik altijd bij de voordeur staan als ik lol wil hebben.

   4. Gielah

    Get your act together, united trolls!

    Gisteren kwekte die rare Arie nog dat de overbekende uitdrukking: ´iemand weer op de rails krijgen´ volgens hem een duidelijke nazi-inslag verried ( ach ja… gek is lastig…) en nu komt de volgende zweefmolen alweer verkondigen dat het vriendelijke aanbod om hem – met zijn voor ons allen hinderlijke gedachtenspinsels- te déprogrammeren weer helemaal cómmunistisch is.

    Wát is het nu precies, mannekes: názistisch of cómmunistisch?

    1. AnnieJansz

     persoonlijk zou ik iemand op het juiste spoor zetten, maar daar gaat het niet om…

     In de context een dubbelzinnige opmerking plaatsen om Simon maar per trein af te voeren blijft een uiterst onsmakelijke uitspraak.

     Ik vrees dat u een geradicaliseerde christen bent….

     1. zomaar

      kijk Anniejansz , dat is nu het probleem met die mensen die het IS aanhangen , die mensen willen een maakbare samenleving , een samenleving die naar hun voorbeeld , (hersenspinsel ), geschapen dient te worden.

      zuiver een bewijs , dat deze hersenspinsel , vergelijkbaar zijn met het communisme , en de islam .

      ook deze stromingen hebben in hun verleden , HUN samenleving geschapen doormiddel van geweld , en onderdrukking .

 10. Gielah

  U vreest maar een eind weg, simpele ziel.

  1. AnnieJansz

   the simple minds, inderdaad! Tot 1984 de beste band ooit!

   Hoe wist u dat?

   1. _Mediaevist_

    Gadverdamme, ik zou bijna die 3 CD’s van ze uit het raam kieperen.

    1. AnnieJansz

     Geen CD’s…nog echt vinyl! Alles na het CD tijdperk, zeg maar vanaf Belfast Chili of Mandela-day is rotzooi.

     1982 met new gold dream was hun hoogtepunt…
     Hoe toepasselijk met de single “promised you a miracle” zal u toch aan moeten spreken.

     1. _Mediaevist_

      Er staan ook 2 op vinyl hier. New Gold Dream is ook mijns inziens wel de beste en ben het er mee eens dat het werk tot en met Once Upon a Time in orde was.

     2. AnnieJansz

      Ik ga tot Sparkle in the rain. Maar mijn laatste aankoop was ook once upon a time.

      veel mensen zullen mijn mening niet delen dat 1978 – 1984 het beste muziektijdperk was…

      Jou Divisionist, The Smiths, simple minds, Big Country…

     3. _Mediaevist_

      Zeker een goede periode, misschien vind ik 71-77 net iets beter nog. Verder had je oa: Talking Heads, Fischer-Z, Japan, The Clash.

     4. AnnieJansz

      Ach een kenner, idd bovengemiddeld goed!.

   2. skeeter

    je hebt dus ook geen verstand van muziek. verstand van niks dus

    1. JanKorneeldeWit

     Inderdaad Skeeter, je was mij net voor, wat een dom gezwets over linkse depri muziek uit de jaren tachtig. Die AJansz kan dan ook alleen maar een met de ogen dicht uit te tekenen ambtenaartje zijn, die op zijn best een plekje kan zoeken op een of ander muf en dubieus muziekforum. Ik begrijp niet zo goed waarom dit soort uitschot op dit forum komt zeuren en zuigen tenzij het alleen maar is om te treiteren. Daar is die linkse kerkmeute altijd goed in geweest, vooral als die voortkomt uit de eindeloze ambtenarenschare….

     En natuurlijk is Schengen een groot probleem voor de toekomst van onze nationale identiteit, alleen een debiel zal het tegendeel nog durven beweren. Wij worden als klein en onbelangrijk land weggezet in een toekomstig noordelijk blok. De EU is al lang uitgegroeid tot een dictatoriaal instituut waar alle zittende hoogwaardigheidsbekleders een wit voetje willen halen.

     Laten we ons hard maken voor een toekomst waar we weer zelf kunnen beslissen over wie we in ons armen sluiten. Ik raad iedereen aan hier een handtekening te plaatsen.

     http://www.burgercomite-eu.nl/nieuwsbrief/nieuwsbrief14.html

     Met ruzie maken op een forum komen we nergens, we moeten de straat op! Het is gewoon een kwestie van kiezen of delen, tot er niets meer te delen valt! De tijd van het politiek correcte gewauwel is voorbij!

     1. skeeter

      @ JKW,
      In die tijd was in Nederigland niet eens alle muziek verkrijgbaar, er werd op de radio ook nog al selectief om gegaan met wat je mocht horen. Pak een 3 man band als Rush en luister bv naar een song als ” By Tor and the Snow Dog, pak de lyrics erbij en dan zijn de simpleminds just that…, en om het maar niet te hebben over het drumwerk want daar lopen ook nog eens de rillingen van over je lijf.

 11. Wachteres

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/4128100/2015/08/24/Gevaar-IS-sympathisanten-wordt-hier-onderschat.dhtml?utm_source=dailynewsletter&utm_medium=email&utm_campaign=20150824

  ‘Gevaar IS-sympathisanten wordt hier onderschat’

  “Van de Syriëgangers die terugkeren, worden sommigen opgepakt, en anderen niet. Daardoor weten jongeren die terug willen komen niet wat hen te wachten staat. Als ze dat wel weten, kunnen ze tien keer nadenken voordat ze gaan. Er moet een duidelijk signaal worden gegeven. We moeten stoppen met dat kinderachtige gedoe van: ‘We willen geen angst zaaien’. Op deze manier is het gewoon wachten op de volgende aanslag.”

  1. AnnieJansz

   Zeker, gekken genoeg.

   1. Wachteres

    Voel je je aangesproken, Annie?

    1. AnnieJansz

     Welnee wachtmevrouw, uw voorspelling zie ik wel uitkomen…gekken genoeg in dit land die zich laten misleiden door het geloof….

     1. zomaar

      schrijf toch eerlijk , door het islam geloof!!!, of ben je daar te bang voor ?.

 12. van Urk

  Hoe dan ook, het zal weinig vruchten gaan afwerpen als de grenzen weer dicht zouden gaan. Dat bewijst al toen de meeste aanslagen in Nederland juist zijn gebeurd in een tijd (jaren zeventig en tachtig) waarin er langs de grens nog gecontroleerd werd.

 13. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=iighmzQTC30

  Big IS demonstration in Denmark with police protection

  Er is niets aan de hand, mensen. Gewoon doorlopen.

 14. BigLJohn

  Schengen is altijd een schandalige vertoning geweest. Je gaat toch ook niet zo met je eigen huis om. De voordeur open, de achterdeur open, en aan de voorkant een bord met de tekst; Vrij toegang voor iedereen, gratis eten en geld. In dit huis word niet gecontroleerd wie u bent of dat u mogelijk een crimineel verleden heeft. En heren bezoekers, ook mijn vrouw staat volledig ter uwer beschikking. Waar geen recht en Wet meer is, komt anarchie.om de hoek kijken. Die rellen in Duitsland kwamen niet zomaar uit de lucht vallen. Nu wil men de vluchtelingen gaan herverdelen, als dit al lukt. Dit laat dit niet onverlet dat op termijn Duitse toestanden in heel Europa gaan plaatsvinden. Want die immigranten stroom zal nooit stoppen, alleen maar steeds verder aanzwellen.

  1. AnnieJansz

   Vreemde, amper te volgen redenering…

   1. Lost Paradise

    Raar dat jij de hartekreet van BiglJohn niet kunt volgen en begrijpen Arie. De zinsbouw is coherent, er zit duidelijke logica in en er is geen woord Spaans bij. Wat snap je er niet aan? Wellicht kunnen we je het in Jip en Janneke taal uitleggen.

    1. Terzo

     Doe geen moeite, Annie heeft het verstand van een pootaardappel…..

   2. Simon Brouwenstein

    Ik kan er ook geen touw aan vastknopen, Annie.

    1. carthago

     EDIT: goh wat jammer. Geband.

 15. AnnieJansz

  Ik had er reeds over gelezen…

  Wat zou er gebeuren als Ajax-supporters in Rotterdam gaan demonstreren?

  In ieder geval een verdient pak slaag voor provoceren…

  En hier en in Denemarken verstopt rechts zich achter de iPad en gaat links het wel downplayen.

  Tsja, ze zeggen toch echt dat ongelovige honden moeten worden afgemaakt….en dat in een uitwedstrijd…

  Te gek voor woorden. Oppakken, vastzetten en TBS
  (Sorry Simon, soms is een beetje repressie best wel lekker)

  1. carthago

   @anniegans. En stiekem is nog lekkerder,zo samen met grzstn.

   1. AnnieJansz

    Uw reactie is bewonderingswaardig, maar waar bent u als er zo’n demonstratie wordt gehouden?

    laat me raden, uw gal spuwen op DDS en toezien op het NOS-journaal hoe deze demonstratie verloopt.

    stakker

 16. poldi

  Aan de Hongaarse grenzen staan horden “vluchtelingen” nu Allah Akbar te roepen tegen de Hongaarse grensbewakers. In Macedonië weigeren ze voedselhulp omdat het niet ‘halal’ zou zijn er een kruis van het Rode Kruis op de dozen staat.

  ‘t Is wel duidelijk welke horden op ons afkomen. En de politici staan erbij, kijken ernaar, en geven ondertussen autochtonen de schuld dat ze geen zin in die horden hebben! Wat een onmachtige politiek en EU!

  Maar het meest ergerlijke en opvallende is dat de door de staat gesubsidieerde media en ook RTL hier totaal geen aandacht aan schenken maar wel aangrijpende beelden met baby’s uitzenden om de bevolking maar te masseren om nog meer “vluchtelingen” op te nemen.

  Schandalig die indoctrinatie !

 17. Gielah

  Geen onmáchtige politiek, @Poldi.
  Fóute politiek!

  En ook niet machtelóós, want zie: alle media knikken braaf, stemmen in…. en verzwijgen wat de overheden verzwegen wensen te hebben.

  Dat is niet machteloos.
  Dat is machtsmisbruik.

 18. JanvanEechoud

  Als de goedwillenden bereid zijn 9 euri per maand betalen voor Jalta…. ben je van het gezeur van bepaalde personen af! Denk niet dat deze simon (kleine letter simon…) getolereerd zou worden op Jalta. Mvg

  1. AnnieJansz

   die Jan toch…komt altijd even langs om ons jalta aan te smeren.

   1. JanKorneeldeWit

    Maar nee, daar ben jij vast te pichirie (krenterig in papiamentu) voor, jij treitert liever mensen voor niets!. Aan het zandpad in utrecht lag vroeger een rosse boot en daar stond op de deur ‘bij annie kannie”. Was vast geen familie want was me een gezellig wijf…..

    Ik begrijp al helemaal niet dat bimbos als AJ en brouwenmeuk er de tijd voor uittrekken om op dit forum te reaguren, je moet wel een heel leeg en dom bestaan hebben…of een luie ambtenaar zijn natuurlijk…

    Rest mij nog even op te merken dat we beter gisteren uit de EU/Euro konden stappen dan morgen…

    Dat dan weer als voer voor de twee idioten van deze site…..

 19. Nicky

  Hmm, 12x€9= €108,- per jaar/216,- gulden, kan je toch leuke dingen voor doen.
  Voor die kosten negeer ik die bekakte landverrader kwijlbak liever! Je hoeft toch niets te lezen van hem, met al zijn nicks incluis? Kwestie van discipline!

 20. Nicky

  Tja die EC geeft ook zijn voorspelbare mening:

  “Binnen het Schengenakkoord zouden er voldoende instrumenten zijn om de veiligheid te garanderen. Zo kunnen lidstaten bij uitzonderlijke terreurdreiging gedurende maximaal 30 dagen op uitzonderlijke basis de grenscontroles weer invoeren. Permanente controle van paspoorten en bagage is echter niet mogelijk.”
  ______
  Okay okay, 30 dagen dan.

  Even wachten, we hebben de tijd.

  Dan: boemboem!! *#%$+<?(!!!)
  _____

  Duizend volle kalisnikovpatronen, hagel en donder, heb je nou ooit, honderdduizend bliksembommen en granaten, tienduizend grachtengordelheupafsteekbommen, vijf miljoen steekmessen met bloedgleuven, honderdmiljard hakbar overwinningsroepen, honderdduizend bommen en granaten, honderdduizend miljard bliksembommen en dondergranaten!!

  Stelletje EU-EC, Brusselse driedubbelovergehaalde omhooggevallen democratenmartelaars, knettergekke pennelikkerkorporaals!

 21. carthago

  Gisteren op het gecensureerde journaal een reportage gezien over die tsunami in Macedonië.Het werd niet gebracht als nieuws, maar een kennisgeving en aankondiging van de te verwachten tsunami. Zeer gezonde breed lachende gelukzoekers met de nieuwste i-phone.even later een allah akhbar en “we want griezelstein, maaike pollewop en anniegans” scanderende menigte met agressieve incestueuze blik in de ogen maar toch ook met de nieuwste i-phone, op weg naar het uiteindelijke pvda,sp loket in de bijlmer. Op prinsjesdag horen we wel weer van koning pils hoe dat gefinancierd gaat worden en vooral wie dat gaat dokken. En nog hilarischer, de beurzen en grondstoffen sodemieteren in elkaar, dus hoe de autochtone ambtelijke onrendabelen al gefinancierd moeten worden horen we dan ook nog wel van koning pils.Biertje?

 22. Gielah

  Ja… dat dacht ik ook al: de economie gaat kelderen en tegelijkertijd halen al die stomme West-Europese overheden, die hun éigen mensen straks al niet meer kunnen verzorgen ( want Brussel knijpt de bij haar aangesloten landen óók alreeds uit als citroenen)
  zitten fijn onder elkaar te verdelen hoeveel duizenden (!) asieleisers van elders zij eveneens moeten gaan onderhouden.

  Dat gaat fout, fout en nog eens fout.

  En wát voor asieleisers komen er dan naderbij… niét alleen vluchtende christenen, die nog wél talent voor dankbaarheid en aanpassing hebben…
  maar ook nog eens ( véél) moslims,
  die tot in hun genen óndankbaar zijn en absoluut óngeneigd tot aanpassen, maar die altijd… op grond van hun koran.. alleen maar tot eisen stellen, tot wilde woede over van alles en nog wat en tot het pootje over anderen ( lees: de oorspronkelijke bewoners) heen leggen.

  Een ware zelfvernietigingsdrang heeft zich van de leiders der volken meester gemaakt.
  Een andere conclusie kan onmogelijk getrokken worden.

  En laat niemand nu beginnen te blaten dat genoemde leiders wellicht vanuit enig menselijk gevóel en vanuit edele motieven zouden handelen… want wij weten allemaal, hoeveel menselijk gevoel zij voor hun eigen ouderen en zieken hebben laten blijken, de laatste jaren… géén menselijk gevoel, om precies te zijn, want Brussel was veel belangrijker.

  En die overheden zouden dan nu ineens medelijden hebben… zogenaamd?
  Schiet toch op!
  Tuurlijk niet!

  De dictatuur vordert veel sneller in landen, die een en al chaos, armoede en innerlijke conflicten zijn… dáár gaat het om!
  De democratie kan dan nog veel effectiever de nek worden omgedraaid… dát is het doel!

  1. Simon Brouwenstein

   “En wát voor asieleisers komen er dan naderbij… niét alleen vluchtende christenen, die nog wél talent voor dankbaarheid en aanpassing hebben…
   maar ook nog eens ( véél) moslims,
   die tot in hun genen óndankbaar zijn en absoluut óngeneigd tot aanpassen, maar die altijd… op grond van hun koran.. alleen maar tot eisen stellen, tot wilde woede over van alles en nog wat en tot het pootje over anderen ( lees: de oorspronkelijke bewoners) heen leggen.”

   Kijk, en door dit soort gebral is het ook terecht de moslimhaat van Wilders c.s. racisme te noemen.

   1. Terzo

    Je noemt het maar een eind weg Hutten(stein), racisme is zo wie zo een krankzinnige benaming betreffende mensen die die kutmoslims zo zat zijn als uitgespogen spek.

    Die kutmoslims zijn namelijk niet ras gebonden, die kwalijke en misdadige ideologie kan je namelijk ook gewoon afzweren, maar dit lijkt maar niet door te dringen in dat pindabrein van jou.

   2. carthago

    @grzstn. Je kunt ook gewoon zeggen dat de christen,joden en westerse haat van de moslims tot een normaal racistische reactie leiden en hopelijk op een dag zelfs tot uitsluiting en vervolging. Dan breng je oorzaak en gevolg in balans, grzstn.

   3. Wachteres

    Simon leest blijkbaar nooit kranten.

    Zelfs de summiere berichtgeving in zijn lijfbladen slaat hij over.

    Tja en dan komt een mens tot uitdrukkingen als ‘gebral’ en ‘moslimhaat’.

    We zullen dit maar op onwetendheid houden.

 23. skeeter

  @ gielah,
  yup, en ik ben benieuwd wat de volgende fase gaat worden want die komt er, daar ben ik van overtuigd.

 24. Wachteres

  Helemaal eens, Gielah!

  Ik herhaal het nog maar eens:

  De EU en haar schoothondjes zijn óf totaal achterlijk – waar ik niet vanuit ga, omdat de meesten een universitaire opleiding hebben – óf zeer kwaadaardig bezig.

  De stinkend rijke Arabische golfstaten weigeren langdurig ‘vluchtelingen’ op te nemen, omdat de moslims beseffen dat ze groot gedonder krijgen én omdat die landen inzien dat de instroom van de islam naar het Westen op deze manier zeer wordt bevorderd.

  https://ejbron.wordpress.com/2014/12/24/oliestaten-willen-geen-vluchtelingen-opnemen-omdat-ze-instabiliteit-vrezen/

  De EU laat klakkeloos honderdduizenden ‘vluchtelingen’ binnen.

  Daar wordt blijkbaar niet over nagedacht, terwijl de desastreuze gevolgen voor de autochtonen en voor het vrije Westen als geheel al lang zichtbaar zijn en steeds meer zichtbaar worden.

  In ieder geval is ondertussen wel duidelijk dat een hogere opleiding het nuchter verstand en het moreel besef niet noodzakelijkerwijs bevordert.

  Integendeel, op deze en andere sites tonen veel ‘gewone’ reageerders meer ‘common sense’ dan onze ‘elite’ met elkaar laat zien.

 25. Gielah

  Ja… inderdaad…alle gezond verstand zit tegenwoordig bij wat u ‘de gewone reageerders’ noemt.

  Dat is trouwens hetzelfde type mens, dat ik na de dood van Pim Fortuyn tegenkwam bij alle stille tochten en bij het afscheid van hem nemen in de kerk.
  Je stond uren met elkaar in de rij.
  Je liep naast elkaar in de rouwstoeten.
  Je praatte.
  Je wisselde uit.
  En allen dachten min of meer gelijk… allen hadden door wat er aan de hand was… allen waardeerden de goede dingen van ons vaderland en haar mentaliteit… en weigerden die zomaar prijs te geven.

  Allen zongen ook mee het lied, dat met name Feijenoord-supporters, in groten getale aanwezig, aanhieven” “Nooit meer links!”

  Die mensen zijn de ruggengraat van dit volk.
  Vergelijkbare mensen, met dezelfde instelling, zijn de ruggengraat van andere westerse volken.
  Zij zijn de ware rijkdom van het westen… en het geweten van het westen.

  Wat zij missen is mácht.

  1. AnnieJansz

   Daar zitten toch een paar pareltjes tussen hoor bij die uitspraken van Gielah.

   Feyenoord-supporters zijn de ruggengraat van dit volk, de ware rijkdom en het geweten van het westen…

   Deze Feyenoord-supporters, zijn dat soort fatsoenlijke en hoog opgeleide mensen met hun westers gewetenin Rome met andermans ruggenggraat voor miljoenen schade aan heeft gericht door gelijk aan haar IS-broeders ons erfgoed te molesteren.

   Beste Gielah, we hebben heel goed gezien waartoe groepen met een ongezond “wij-gevoel” toe in staat zijn als ze wél macht hebben.

   Droom maar lekker verder met dit tuig dat “nooit meer links” roept en morgen weer net zo makkelijk “joden aan het gas” schettert.

   domme domme vrouw….hier rest slecht medelijden.

   1. JanKorneeldeWit

    Bij ANNieJans Kannie. Dom mens shut the fuck up!

  2. Simon Brouwenstein

   “Wat zij missen is mácht.”

   En dat willen we graag zo houden.

 26. Wachteres

  Arie, je bent nog niet in staat om een reactie goed te lezen.

  Vandaar de onzin die je uitslaat.

  Je verwacht van ons toch niet dat we daar serieus op ingaan?

  1. AnnieJansz

   Ik lees heel goed….

   De feyenoord-supporters worden door uw grote voorbeeld Gielah toch echt geprezen om hun voortreffelijke inzichten.

   “nooit meer links” uit de monden van deze edele supporters klinkt toch als muziek in uw en Gielah’s oren?

   Dus lees het nog maar eens en zonodig nog een paar keer totdat u begrijpt wat Gielah in haar onmetelijke wijsheid hier gezegd heeft.

   Dus ja, ga daar maar eens kritisch op in….

 27. Wachteres

  http://media.tpo.nl/2015/08/24/bonusquote-politico-legt-uit-hoe-fijn-het-schengen-verdrag-voor-terroristen-is/

  Bonusquote: Politico legt uit hoe fijn het Schengen-verdrag voor terroristen is.

  ‘A symptom of a kind of democratic breakdown’
  24-08-2015, 21:44 Tags: fort Europa, Schengen

  “They move easily around, as do all other residents of Europe, and can tap into relationships from their time with the Islamic State of Iraq and Syria and other militant Islamist groups. For Western counterterrorism officials, this is the new reality and growing nightmare.”

 28. Impon de Rabilia

  Ik ben na Schengen een aantal malen achter elkaar per trein naar Wolfsburg, Duitsland, gereisd. Ik heb ALLE keren bij Bad Bentheim mijn paspoort moeten laten zien. Ik had het de eerste keer dat dat gebeurde toevallig bij me. Veel andere passagiers – nogal logisch – niet. Verwijzen naar Schengen vermocht voor hen niet de controleurs te vermurwen. Hoezo vrij personenverkeer?

 29. Nog1

  Toch hadden we in Nederland meer last van (internationaal) terrorisme in de jaren voor Schengen dan daarna.

  Ik noem de ETA (oa aanslag op een bank in Amsterdam) IRA (oa een aanslag op militairen in Maastricht) en de RAF (oa aanslag op politieagent).

  Het idee dat grenscontroles een goed instrument zouden zijn in de strijd tegen terrorisme wordt tegengesproken door de feiten.

  1. skeeter

   slaap rustig verder

 30. Nicky

  Nou Nog1, ik denk dan dat je el verkeerd geïnformeerd bent! Want we hebben het over Europa. Dat is Schengen.
  En niet die drie dingen in NL, toch? Hoewel interessant wat je zegt, in ‘onze’ Schengentijd hierna, is het veelvoud van deze drie te zien.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.