Sepp Blatter stopt als lid van het Internationaal Olympisch Comité

Geen categorieaug 03 2015, 15:00
De sportmoloch neemt niet alleen afscheid van de FIFA, maar ook van de Olympische Spelen.
Sepp Blatter, de Zwitserse baas van de FIFA, zal zichzelf niet aanmelden voor een nieuwe termijn als lid van het Internationaal Olympisch Comité. Als voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA komt de oudgediende van het voetbal automatisch in aanmerking voor herbenoeming, maar Blatter ziet af van de positie. Hij vindt het ongepast om mee te regeren met het IOC als het einde van zijn termijn bij de FIFA ook in zicht is:
FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft zijn lidmaatschap van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) neergelegd in aanloop naar zijn vertrek bij de wereldvoetbalbond. IOC-voorzitter Thomas Bach heeft dat gezegd.
De Zwitser zou normaal gesproken worden herkozen als IOC-lid voor een nieuwe termijn van acht jaar tijdens een IOC-bijeenkomst die bezig is in Maleisië. Maar hij zou zijn IOC-functie ook weer neer moeten leggen als hij in februari afscheid neemt bij de wereldvoetbalbond.
Blatter kwam in opspraak toen enkele hoge functionarissen van de FIFA werden opgepakt wegens corruptie. Eén van zijn rechterhanden, Chuck Blazer, bleek een daarbij een spin in het web. Nadat Blazer een FBI-informant werd, kon een breder netwerk van fraude en vriendjespolitiek worden blootgelegd. Blatter zelf werd niet geïmpliceerd in de corruptiezaak, maar aangezien veel van zijn naasten wel werden veroordeeld raakte de FIFA-voorzitter zwaarbeschadigd.
Dientegevolge maakte de Zwitserse voetbalbobo afgelopen mei zijn aftreden bekend. Hij blijft echter in functie totdat op een buitengewoon FIFA-congres in februari een opvolger kan worden aangewezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten