Staatssecretaris Dekker niet te spreken over kosten Koningslied

Geen categorieaug 08 2015, 19:00
Het kostte al met al maar liefst 550.000 euro.
Staatssecretaris Sander Dekker, van cultuur, is niet te spreken over het prijskaartje van het Koningslied. Hij wil weten van de publieke omroep waarom de kosten voor het creëren van dit lied zo ontzettend hoog waren.
"Ik vind het in ieder geval heel veel geld. Momenteel weet ik nog niet waar dat 'm in zit. Ik kan heel moeilijk een inschatting maken van wat zoiets kost. Ik weet dat er vanuit de Tweede Kamer schriftelijk vragen zijn gesteld en ik zal ook met mijn mensen bij de publieke omroep nagaan hoe dat geld nou precies besteed is."
De totale kosten bedroegen maar liefst 550.000 euro. De publieke omroep naar daar zelf 150.000 euro van voor zijn rekening.
Dekker vindt dat zorgwekkend:
"Misschien is er wel een hele goede verklaring voor. Ik wil geen voorbarige conclusies trekken, maar vind wel dat de omroep een goed verhaal moet hebben van waar dat nou aan is uitgegeven."
Ook vindt hij dat de publieke omroep sowieso transparanter moet zijn over de manier waarop het omgaat met belastinggeld.
"Ik vind het goed als er achteraf verantwoording wordt afgelegd. Je moet uitkijken dat je niet vooraf een soort toets inbouwt, want dan ligt altijd het risico van censuur op de loer."
Wat in de ogen van de belastingbetaler wellicht het meest zorgwekkend is, is dat veel mensen het lied bijzonder slecht vonden. Veel mensen vonden de inhuldiging van Willem-Alexander als koning een fantastisch spektakel, maar het koningslied werd over het algemeen alleen maar bekritiseerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten