Terroristische aanslag in Thalys vanuit Amsterdam

Geen categorieaug 21 2015, 20:42
De dader zou een man van "Noord-Afrikaanse afkomst zijn," van ergens tussen de 30 en 40 jaar oud.
In een Thalys (trein) van Amsterdam naar Parijs heeft een man vanavond een terroristische aanslag geprobeerd te plegen. Hij wilde een wagon inlopen met een kalasjnikov om vervolgens het vuur te openen op zijn onschuldige en van geen kwaad bewuste medepassagiers.
De Telegraaf legt uit dat de aanslag verijdeld werd door drie heldhaftige Amerikaanse mariniers:
De schietpartij gebeurde ter hoogte van Arras, in Noord-Frankrijk. Volgens eerste berichten is de dader door drie Amerikaanse passagiers overmeesterd. Het zou gaan om mariniers die hoorden dat op het toilet zware wapens werden geladen. Ze grepen in voordat de man terug de coupé in kon lopen. Door hun snelle handelen zou erger zijn voorkomen.
Het is werkelijk een godswonder dat deze mariniers a) passagiers waren, b) hoorden dat een wapen geladen werd en c) tijdig in actie konden komen om de terrorist te overmeesteren.
De politieke partij VNL heeft terecht onmiddellijk vragen gesteld aan de minister van Veiligheid en Justitie. Zoals Joram van Klaveren en Louis Bontes opmerken is het ongekend dat de terrorist probleemloos de trein kon instappen terwijl hij een automatisch vuurwapen bij zich had.
De vragen zijn:
1. Bent u bekend met het bericht 'Aanslag in Thalys uit Amsterdam'*?
2. Kunt u aangeven wat de nationaliteit(en) van de dader is (zijn)?
3. In hoeverre klopt het dat het hier wederom gaat om een islamitische terreuraanslag?
4. Hoe is het mogelijk dat een passagier in een Thalys vanuit Amsterdam ongehinderd een kalasjnikov mee de trein in kan smokkelen?
5. Bent u nu eindelijk bereid veiligheidsmaatregelen op te schroeven op stations, vliegvelden en andere kwetsbare plaatsen door waarachtige inzet van leger en marechaussee, in uniform? Zo neen, waarom niet
6. Bent u bereid de
Amerikaanse mariniers/helden, die de dader hebben overmeesterd en daarmee erger hebben voorkomen, te danken? Zo ja, op welke wijze?
Andere partijen zullen deze vragen ongetwijfeld herhalen; het kan en mag niet gebeuren dat een terrorist kan doen en laten wat hij wil en dat de veiligheid van Nederlandse burgers afhankelijk is van een stel Amerikaanse mariniers die toevallig op het juiste moment, op de juiste plek zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten