Tienermeisje ontdekt manier om plastic zakken te gebruiken als brandstof

Geen categorieaug 21 2015, 16:00
En wordt onmiddellijk een internationaal erkende grootheid.
Azza Faiad is een tiener uit Egypte. Hoewel normale tieners het eerst en vooral fantastisch vinden om naar het café of de bioscoop te gaan, en school zoveel mogelijk proberen te vermijden, geldt dat niet voor deze jongedame. Zij is namelijk buitengewoon geïnteresseerd in de wetenschap.
En gelukkig maar. Dankzij haar liefde voor de wetenschap heeft Azza namelijk een manier uitgevonden om plastic zakken te gebruiken als brandstof. Haar ontdekking/methode is letterlijk tientallen miljoen euro's - zo niet honderden miljoenen - per jaar waard. En dat geldt voor Egypte zelf. Als haar methode geëxporteerd wordt levert die natuurlijk veel meer geld op.
Azza ondekte een goedkope - en ruim aanwezige - katalysator genaamd aluminosilicaat. Deze stof vermindert de kosten om plastic afval in gassen als propaan en methaan te veranderen drastisch. Deze gassen kunnen vervolgens omgezet worden in ethanol, een zogenaamde "biofuel" (oftewel: biobrandstof).
Egypte produceert jaarlijks miljoenen tonnen in plastic afval. Volgens experts kan Azza's methode gebruikt worden om tenminste $78 miljoen aan brandstof te genereren. Dat komt neer op 69 miljoen euro.
En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Volgens haar eigen berekeningen komt de opbrengst namelijk neer op $163 miljoen per jaar, oftewel 144 miljoen euro. En dat alleen in Egypte!
De Europese Unie heeft Azza al een indrukwekkende prijs gegeven voor haar ontdekking, maar het Egyptische ministerie van energie werkt nu ook nog eens met haar samen om haar ontdekking te perfectioneren en daadwerkelijk in de praktijk te gebruiken.
Eerder maakte CNN al de volgende video over Azza en haar fantastische werk. Ik zou zeggen: kijk de video en moedig je kinderen vervolgens aan om óók het beste uit zichzelf te halen.
Screen Shot 2015-08-21 at 14.44.26
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten