VVD en D66 Amsterdam laten politie ‘islamofobie’ apart registreren

Op verzoek van de liberale partijen gaat de Amsterdamse politie agressie tegen moslims apart noteren.

De Amsterdamse gemeenteraad gaat met een grote meerderheid akkoord met een plan van D66 en de VVD. De twee partijen stellen voor om bij geweldsdelicten met een discriminerende achtergrond ook islamofobie als aparte categorie op te nemen bij de aangifte. Zodoende moet de politie een beter beeld krijgen van de omvang van hate crimes die gepleegd worden jegens moslims en moskeeën:

De partijen zijn bezorgd over geloofsgerelateerd geweld in de hoofdstad tegen islamitische Amsterdammers en instellingen. Twee op de vijf moskeeën in Nederland hebben volgens D66 en VVD in de afgelopen tien jaar te maken gehad met gewelddadige incidenten, variërend van een varkenskop voor de deur tot dreigmails en bekladding. Twee op de drie docenten zei vorig jaar getuige te zijn geweest van moslimdiscriminatie in de klas.

Aparte categorieën op het aangifteformulier bij achtergronden van geweldsincidenten zijn reeds antisemitisme en homohaat. Islamofobie wordt nu dus de derde categorie.

Niet iedereen lijkt echter weg te lopen met de nieuwe regels voor de politie in de hoofdstad. Op de twitteraccount van de VVD Amsterdam komen allerlei tweets binnen van burgers die er toch zo hun bedenkingen bij hebben:

VVD en D66 benadrukken dat ze vooral willen dat de omvang van het probleem zo beter in kaart wordt gebracht:

„Nu wordt niet geregistreerd dat het om moslimdiscriminatie gaat, waardoor de werkelijke omvang van incidenten tegen moslims in Amsterdam niet zichtbaar is”,

Behalve deze twee partijen, stemden ook GroenLinks, de PvdA en de SP in met het plan om de politie islamofobie beter te laten registreren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Bromsnor

  De regio overvol? Rijke buren doen niets voor vluchtelingen

  ” Europa zou meer vluchtelingen moeten opvangen omdat landen in de regio overbelast zouden zijn. Het tegendeel is het geval.

  In het debat over immigratie hoor je steeds dat de regio zelf al overvol is. Daarmee wordt bedoeld dat vluchtelingen niet meer in buurlanden kunnen worden opgevangen. Met als impliciete boodschap dat Europa ‘dus’ een helpende hand moet bieden.

  Dat doet Europa natuurlijk ook en zal Europa blijven doen. Ook al gaat het in veel gevallen helemaal niet om vluchtelingen die in aanmerking kunnen komen voor asiel.

  Onder de immigranten die de Middellandse Zee oversteken of via Macedonië naar Europa reizen, zijn immers ook veel jonge mannen die graag vooruit willen in het leven. Dat zijn geen vluchtelingen, maar potentiële illegalen.”

  http://www.elsevier.nl/Nederland/blogs/2015/8/De-regio-overvol-Rijke-buren-doen-niets-voor-vluchtelingen-2677065W/?masterpageid=158493

  1. Wouters

   Wow… totaal irrelevant gezien de bovenstaande berichtgeving. Dat is ook een kunst… En nu iets schrijven met een ietsiepietsie relevantie. Kom op, je kan het!

  2. zomaar

   Bromsnor , gisteren avond bij nieuwsuur , kan een man (asieladvocaat) aan het woord , die zegde dat er bij vluchtelingen uit Syrië, eerst gekeken werd of zij niet in het leger van Assad gediend hadden , zo dat zij bij de tegenpartij gediend hadden werden zij hier met open armen ontvangen .

   en volgens mij is dit meten met twee maten , heb je bij isis gediend en je hebt vrouwen verkracht , mannen onthoofd , christenen vervolgd , ben je hier welkom .

   toch als je als Syriër je land en leiding trouw gebleven bent , en vandaar behoor je tot de stroming binnen de islam der sjiieten ben je niet welkom .

   hier worden alleen soennieten en onderstromingen opgevangen (asiel verleend, uit Syrië ) , juist die stroming die de islamitische staat inwording ondersteund .

   ooit zo zout gegeten ?.

 2. Bromsnor

  Mensen zijn terecht bezorgd om de islam gezien de wereldwijde terreur die de islam uitoefent en waar de islam voor staat.

  Dat benoemen als “Islamofobie” is natuurlijk een manier op mensen de mond te snoeren.

  Net zoals kritiek op de massale immigratie door de media vaak word bestempeld als “extreem rechts” met de bedoeling deze mensen te demoniseren.

  1. Nog1

   @ Bromsnor

   Volgens mij lees je niet goed. Men wil gaan registreren hoeveel strafbare feiten gepleegd worden tegen islamitische doelen.

   We hebben het dus niet over bezorgde burgers de mond snoeren maar over de registratie van criminele handelingen.

   Tenzij jij denkt dat al die bezorgde burgers ook criminele handelingen verrichten.

   1. toetssteen

    @Nog1
    Komt het dan ook een breed in het nieuws als ze hun eigen toko aansteken voor verzekeringspenningen? (Imam deed dat, hij was alleen de camera aan de ander kant van de straat vergeten), de moord op een vrouw en een kind van een imam die gepleegd bleek te zijn door diens broer, ay, foutje. Kortsluiting, een in de fik gevlogen friteuse, ach nou ja het kón een vorm van islamofobie zijn van die pan en de bekabeling….
    Dreigmails, ook zo lekker veelzeggend. Net zoals die nepmeldingen waar er 1 ding was, te weten de dikke duim!

    Inzake de argwanendheid ten aanzien van islam, gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren lijkt m dit weinig weghebben met een fobie, maar meer met een terechte argwaan.

    Ik vind dit bizarre initiatief van VVD en D’66 een blunder. Zelfs op de Joop hoor ik deze geluiden, dus het heeft zekerlijk niet te maken met een eenzijdige blik.

 3. V.K.

  -Ha reli politie, daar zat ik al op te wachten, en plop daar duikt de dankbetuiging van Van Aartsen weer op betreffende handhaving vanuit de moskee en het wegkijken bij (Ahem) joelfeesten.

 4. poldi

  Daar krijgen ze hun handen vol aan. Elke vorm van kritiek wordt door deze permanent verongelijkte “slachtoffers” als discriminatie beschouwd.

  En hoelang nog voordat de verkoop van produkten die niet halal zijn, als discriminatie wordt beschouwd?

  Of de aanwezigheid van joden, homo’s en westers geklede vrouwen op straat?

  Vergezocht? Wie had 10 jaar geleden kunnen denken dat de onschuldige kindervriend zwarte piet uit de meeste winkels is verbannen.

  Met alles wat de Islam niet welgevallig is, zal het dezelfde kant opgaan.

  EN WANNEER GAAN ZE AGRESSIE TEGEN JODEN, HOMO’S EN MIET-MOSLIMS REGISTREREN ??????

  1. Wouters

   Zo, hallo Captain Capslock!
   Lees even eerst de berichtgeving door voordat je gaat lopen schreeuwen, alstublieft. Had je namelijk kunnen lezen dat er naast “islamofobie” ook reeds “antisemitisme” en “homohaat” op de aangifteformulieren staat. Eerst lezen, dan nadenken en dan heel misschien je grote waffel opentrekken. In die volgorde. Dank u!

   1. toetssteen

    @Wouters
    Sinds wanneer is behoort homoseksualiteit tot een religieuze overtuiging? Je bent homoseksueel ongeacht de al dan niet religieuze overtuiging.

    Zelfde geldt t.a.v. vrouwen of mensen met een niet inheems uiterlijk, dat heeft men, daar kan niet voor worden gekozen.
    Religie, elke religie, moet gekritiseerd worden en kunnen worden. Excessen wijs ik af, maar religie kritiek mag per se niet en nooit worden geschaard onder het het hebben van een fobie, of erger, vallend onder het wetboek van strafrecht. Dat is de wereld op zijn kop!

 5. poldi

  En kennelijk vindt de gemeenteraad agressie tegen moslims ernstiger dan agressie van moslims tegen joden en ongelovigen.

  Bij mijn weten hebben ongelovigen meer te lijden van agressieve moslims dan moslims van agressieve ongelovigen.

  Zo zijn me geen gevallen bekend van ongelovige jongens die oude moslima’s mishandelen en beroven.

  Nooit van gehoord dat blanke jongens getinte homo’s afrossen. Voor de wet zijn we allemaal gelijk, maar in Amsterdam zijn moslims gelijker dan ongelovigen.

  Laat de gemeenteraad maar eens gaan turven hoeveel ellende Marokkaanse jongens op hun geweten hebben. De synagoge wordt beveiligd met een politiecontainer om aanslagen op joden te voorkomen. Er is nog nooit een aanslag gepleegd op moslims.

  1. Niek Verheyen

   Precies, Poldi.

 6. CJD

  Ook al heb ik een schijthekel aan de liberale partijen (VVD en D66) geef ik ze als uitzondering voor een keer gelijk. Moslimgeweld en discriminatie zal ongetwijfeld in de komende maanden/jaren ernstig toenemen dus daarom moeten er maatregelen genomen worden om deze vorm van discriminatie tegen te gaan

 7. poldi

  Copy & Paste
  ——————-

  Ga ik mee akkoord, op voorwaarde dat er ook een meldpunt komt voor onaangepast gedrag van (licht)getinten tegen autochtone Nederlanders.

  Ik denk aan:
  zeuren over zwarte piet
  ramadan en daar rechten aan verbinden
  suikerfeest en daar rechten aan verbinden
  meisjes betasten
  meisjes na-sissen
  meisjes voor hoer uitmaken
  “respect” eisen
  uitkeringsfraude
  scooterdiefstal
  ++++
  aanvullingen zijn welkom

 8. V.K.

  -Haha, D66 haalt wet Donner van stal om het na enige aanpassingen te presenteren als islamofobie-wet

  -Hoe stom kan je zijn…..ezeltjes

 9. Gielah

  Wat is dit voor een achterlijk gedoe?
  ANGST voor moslims is héél iets anders dan gewéld tegen moslims!

  Denken die weirdo’s dat mensen zómaar bang zijn voor de islam?
  Dat het raar is… dat mensen een gezond wantrouwen hebben naar een ideologie toe, die wereldwijd dagelijks strómen onschuldig bloed laat vloeien?

  Het geweld kómt niet van mensen die terecht bang zijn voor koran-volgelingen.
  Het geweld komt van de islamieten!

  Wordt dáár nog iets aan gedaan… snél iets aan gedaan?

  Of waren die bestuurders EVEN vergeten dat zij er zijn om onschuldige burgers te beschermen…?

  Als alle islamieten álle geweld zouden afzweren, in het eigen gezin én in de samenleving,
  dan was er NIEMAND meer islamofoob.

  Van dat geweldloos maken van de islám zal de oplossing moeten komen.
  Zonder verwijdering van de koran lijkt me dat nog een hele toer te gaan worden.

 10. Simon Brouwenstein

  Van mevrouw Gielah verwachten we uiteraard niet dat ze geweld tegen moslims verwerpt,

  1. Gielah

   Ik verwerp wél geweld tegen moslim, smerige trol!
   Ik verwerp geweld tegen iederéén…. en ook tegen moslims.

   U bent echt een minderwaardig mens.
   U roept maar wat… en nooit iets conform de waarheid.

   Maar ik verwerp vooral ook geweld ván moslims.
   Dát schreef ik.
   dat schrijf ik altijd en overal.
   En dat zal ik blijven schrijven.

   WAAG het niet, om nóg eens zomaar zoiets over mij te schrijven.
   U hebt dan een ban met de snelheid van het licht.

   1. AnnieJansz

    scheld toch niet zo, het is ronduit gênant hoe u tekeer gaat met schelden en dreigen….

   2. Simon Brouwenstein

    In uw bijdrage sprak u alleen maar over het geweld van álle islamieten en u ontkende dat het geweld van moslimhaters zou komen. Beide opmerkingen zijn belachelijk onjuist.
    Nochtans is het goed dat u geweld tegen moslims (dat u kennelijk toch wel erkent) afwijst. Het is niet veel maar al meer de ik van u verwachtte.

    1. zomaar

     kom simon , leg mij eens uit hoe ik gewelddadig kan zijn naar (of met) een moslim , binnen onze samenleving .

     ik zal je een voorbeeld noemen , is de overbuurvrouw overkomen , zij kwam van rechts de straat uit, de auto vanuit links ramde haar , (per toeval was het een Marokkaan) , zij wilden dat hij zijn verzekeringspapieren liet zien , en de toedracht van de aanrijding omschreef , toch binnen een minuut stak het de moord van de Marokkanen , Moslims dus !!.

     dus herhaal ik mijn vraag , hoe kan ik of een ander gewelddadig zijn naar een moslim toe ?.

     leg uit .

  2. Svetlana

   Gielah heeft te maken met een ernstige geval van zelfontkenning Simon. Ik begrijp het wel hoor. Ik zou me ook doodschamen als ik de denkbeelden zou hebben die zij heeft en mezelf ook nog eens een christen zou noemen

   1. Simon Brouwenstein

    Mevrouw Gielah verwerpt de kernwaarden van onze vaderlandse rechtsstaat. Vandaag bepleitte ze aan de grens vluchtelingen op geloof te selecteren en alleen christenen toe te laten. Een walgelijke uitspraak die pijnlijk herinnert aan de de manier waarop nazi’s christenen wel burgerrechten toekenden maar Joden rechteloos maakten.

    1. Niek Verheyen

     Brouwenstein, hou toch op met dat onnozel gedoe.

   2. toetssteen

    @Svetlana
    Waarom? Moet een christen in uw idee deemoedig buigen voor een religie die in deze dagen verwoestingen aanricht in kerken, geestelijken vermoordt en zelfs naar de volgers van dezelfde koran moorddadig is.

    Wat is er toch voor een waanzin gevaren in de Westerse wereld die vrijelijk kritiek uitoefende toen het ging om het christendom? Ze liggen al zwijmelend voorover voor islam, het wordt weerzinwekkend!

    1. Wachteres

     Precies Toets, en deze figuren, die zich superieur voelen omdat ze opkomen voor een voor-middeleeuwse achterlijke ideologie, interesseert het geen r##t dat onze burgers of de christenen in het Midden-Oosten het slachtoffer worden.

     Verkrachting van een paar duizend meisjes en vrouwen, Joden die worden weggejaagd, terwijl ze hier al generaties lang wonen, no-go areas, vrouwen die dagelijks voor hoer worden uitgescholden, ik heb die in mijn kring, dit alles is voor hen niet van belang.

     Ach, van Svetlana kan ik me het voorstellen dat ze denkt. zoals zij denkt.

     Als je van het ene communistisch gebied overloopt naar het andere communistisch gebied, hoe zou je dan moeten weten dat er vrij denken mogelijk is en dat de waarheid er wel eens anders uit zou kunnen zien dan jou wordt voorgehouden..

 11. nick

  Goh, ik was er vroeg bij in een ander artikel, ook maar even hier dan:

  plak:

  Amsterdam is zonder twijfel de meest verloederde stad van ons land, hoewel Den Haag en Rotterdam, Gouda enzo enzovoort ik weet het niet…misschien moeten we het eens gaan onderzoeken…

  Amsterdam staat wel nummer 1 met de meest krankzinige (linkse) gemeente raad van het land, in het verleden en nu zeker nog steeds!

  Het feitje uit de krant dat ze bedacht hebben om antiislam incidenten te gaan registreren is wel het toppunt van de omgekeerde wereld. Dan lijkt het me niet meer dan reëel om ook alle andere incidenten te registreren…

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24422104/__A_dam___Registra-_tie_islamifobie___.html

  Bewijs voor de totale krankzinnigheid van het gemeentebestuur Amsterdam en hun ongeschiktheid om te besturen.

  Islamfobie bestaat helemaal niet, het is Islamangst en deze is volkomen reëel. Niemand kan mij verbieden angst te hebben voor de islam, ook omdat deze bewezen terecht is. Ik ben ook bang voor kanibalen, je weet tenslotte nooit of je bij ze in de pot beland. Die angst kan ook niemand mij verbieden!

  En gaat men nu ook de christenfobie, seculiere fobie en antiwestersefobie van de moslims registreren bij elk “incident” welke ze veroorzaken, dan hebben ze een dagtaak!! Zeker weten dat er veel en veel meer ‘incidenten’ waaronder beledigingen, discriminatie, geweld en erger door de alhier wonende moslims, tegen de autochtonen gepleegd worden dan andersom. Walgelijk, dit vrijwillige islamiseren van de gemeente Amsterdam want iets anders is het niet.

  De eigen bevolking discrimineren, het gebeurd inmiddels overal in ons land maar Amsterdam loopt voorop!

  PS: En ik ben geboren en opgegroeid in Amsterdam, wil er nooit meer wonen, ken mijn stad niet meer.
  Leuk om even te komen en (verbaasd en verontrust rond te kijken (naar o.a. de verloedering) en daarna nog veel fijner om er weer weg te kunnen gaan.

  1. V.K.

   -@Nick,

   – strikt genomen is elke moslim islamofoob.

   -Maar anyway, waarom de politie cijfers strikt voor de statistiek moet bijhouden, en dit niet meer doet voor bijvoorbeeld fietsendiefstal,geeft al aan dat de Amsterdamse politie er niet is voor de burger.

   -Maar pas op, er wordt op scholen dus ook een database opgenomen vanwege discriminatie van geloof.

   -Wat gebeurd er met de juf welke inde klas een ruzie oid probeert bij te leggen en dit vervolgens niet afvinkt als islamofobie………ha ha, communistische toestanden, je kan thuis maar beter je mond houden.

   1. zomaar

    deze statistieken zijn makkelijk voor later !.

    luister wat onze Joop.van.Riessen te vermelden heeft , type gerust zijn naam in bij YouTube, en er komen nog meer en meer NSB verhaaltjes uit zijn bek gerold .

   2. zomaar

    en hier een link , dan heb je een deel van dit rapaille bij elkaar!!.

    https://www.youtube.com/watch?v=CNkSvhD4wEY

    1. zomaar

     ik denk dan ook dat ieder die tegen het IS gedachtengoed is , en dus tegen de maakbare samenleving van deze Internationale Socialisten is , binnen afzienbare tijd zijn heil elders moet zoeken , of capituleren!.

     dit is van meet af aan een goed doordacht plan geweest van de , Internationale Socialist , waar vanuit de EU ontstaan is met zichzelf benoemde besturen (cq bestuurders), ten aller tijden kan elk land of samenleving , een beroep doen op de militaire macht van een buurland om de onrusten de kop in te drukken , en bepaalde bewoners hieruit te verwijderen , die niet het gedachtengoed van de IS aanhangen .

  2. Niek Verheyen

   ‘…christenfobie, seculiere fobie en antiwesterse fobie van de moslims registreren…’

   Nick, idee van de week.

 12. poldi

  Het lijstje landverraders groeit gestaag. Ik zou niet graag zo’n landverrader zijn. Kijk eens naar Merkel, die verrot wordt gescholden. Het enige wat haar van de woedende menigte scheidt is een handvol politieagenten. En dan moet je je nu eens afvragen wat die politieagenten eigenlijk zelf van Merkel vinden, en van al die kansloze amokmakende gelukszoekers in de AZC’s. Vraag je maar eens af hoe dat op een bepaald moment gaat uitpakken, over een jaar of wat, als de kwade menigte zo door blijft groeien en de linkse gutmensch-rulers met hun vinger blijven wapperen terwijl ze miljarden euro’s extra belastinggeld bij politieagenten en burgers innen om ze bij Griekenland over de grens te kieperen, terwijl honderdduizenden islamitische gelukszoekers in omgekeerde richting Europa komen ‘verrijken’.

  1. Niek Verheyen

   ‘Vraag je maar eens af hoe dat op een bepaald moment gaat uitpakken, over een jaar of wat…’

   Krijgen ze de European Gendarmerie Force, EUROGENDFOR of EGF, op hun dak.

 13. poldi

  Copy & Paste
  ———————

  Go interessant om te weten waar moslims zich het meest misdragen en de beest uit hangen.
  Interessant om te weten waar de meeste criminaliteit door moslims voorkomt.
  Interessant om te weten waar de inwoners het meeste overlast van moslims hebben.
  En wat veranderd hiermee iets aan het gedrag van de moslims?
  Wat gaat hiermee iets veranderen aan het gebrek van opvoeding van het moslim kroost?
  Word hier überhaupt wel iets mee opgelost.
  De gemeente kan zich beter afvragen waarom deze groep moslims zo zijn uit gescheten en zo worden gedecriminaliseerd.
  9 van 10 keer is dit toch de aanleiding van een langer voortslepende problemen en ergernissen in de buurt.
  moslims zijn nu eenmaal geen lieverdjes, dan druk ik het nog netjes en zacht uit.
  De bal moet bij de moslim gemeenschap neergelegd worden, Zei moeten nu eens maatregelen gaan nemen in samenwerking met de gemeente hoe ze hun kroost kunnen aanpakken en bestraffen.
  Zodat straatterreur ook bij mij in de buurt eens aan banden kan worden gelegd.
  Wat nodig is zijn snelle hogere gevangenisstaven. Wil je niet leren dan moet je maar voelen dan nog langer de gevangenis is.

  Moraal van dit geheel.
  Niet het probleem bij de discriminerende Amsterdammers zoeken maar bij de relschoppende misdadige criminele moslims.
  Waar de Amsterdammers zich al jaren mateloos aan ergeren.

 14. Nicky

  Amsterdamse VVD en D666; met hun waarheidsfobie,
  politiek oncorrectheid fobie,
  Hollands Glorie fobie,
  keiharde cijfers fobie,
  gezonde rechtse opbouwing fobie,
  democratie terug fobie….

  dan is die ‘islamofobie’ zelfs steeds meer een geuzen uitdrukking geworden!

 15. Seneca

  Nu heeft DDS vier trollen t.w. SB, AJ, Svetlana en nu komt onder een andere steen ene Wouter gekropen.
  @Wouter
  U noemt Poldi captain Capslock, origineel hoor ware het niet dat die term ongeveer 6 jaar de ronde doet op het internet. u geeft echter niet aan – zoals meerderen op dit forum met linkse hersenverweking – wat de overheid doet tegen antisemitisme. Een goede vriend van ons – orthodoxe Jood, dus kenbaar aan zijn kleding – heeft tig keer last van bedreigingen en handtastelijkheden. Gelukkig is de man met recht slagvaardig en heeft 3 van die pokkemoslims een pakslaag gegeven. Ook heeft hij in het verleden – nu doet hij het niet meer omdat men het noteert en hem een goede dag wenst – aangifte gedaan. Er wordt niets aan gedaan. Wat is daarop uw antwoord? Ik weet het al, u spreekt er schande van maar denkt wel: ‘eigen schuld, moet deze Jood maar een andere outfit aantrekken’. Leer mij de linkse klootzakken op dit forum, in de journalistiek en politiek kennen. Tuig van de richel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.