Ze werd gepest omdat ze van Star Wars houdt. Toen kwam de Star Wars gemeenschap in actie

Geen categorieaug 23 2015, 20:00
"Star Wars is voor jongetjes! Verander je in een jongetje ofzo?"
Dat waren uitspraken die andere meisjes naar het hoofd van Layla Murphy smeten. Dit meisje is acht jaar oud en is een enorme fan van Star Wars, de bekende Sciencefiction filmreeks.
Layla werd een fan nadat ze oud speelgoed van haar vader op zolder vond. Ze pakte de actiefiguren en wat dies meer zij erbij en raakte al snel verslaafd. Ook de films vindt ze ge-wel-dig. Geen wonder dus dat ze haar ouders om allemaal merchandising vroeg, waaronder een jas van R2 D2, de hartverwarmende robot.
Helaas veranderde dat opeens toen Layla naar een andere school ging. Op haar eigen school accepteerden haar klasgenootjes haar; nu niet meer. Nu lieten andere meisjes haar weten dat een 'echt meisje' Star Wars niet leuk vindt - dat zou alleen voor jongetjes zijn. Ook vroegen ze haar of ze misschien 'in een jongetje verandert.'
Voor een meisje van die leeftijd is dat natuurlijk behoorlijk beledigend.
Daarom vertelde ze haar ouders dat ze haar Star Wars-kleren niet meer wilde dragen. Toen die om uitleg vroegen vertelden ze hen wat haar overkomen was. In plaats van dat zomaar te accepteren besloot haar moeder, Nicolette Molina, om terug te vechten. Hoe? Door de fanschare van Star Wars te contacteren. Wat die vervolgens deden veranderde alles:
Molina told Tuttle about her bullying problems, and subsequently, the 501st fan community came together in support of her on Facebook earlier this month.
"A lot of the Star Wars community and fans are supportive, and a lot of the females can relate and had similar experiences in their own childhoods," said Molina.
People started sending Layla more and more "Star Wars" gifts.
Het gevolg? Haar collectie is nu immens. Ze heeft zelfs een Stormtrooper uniform dat speciaal gemaakt is voor meisjes (sterker nog: het was oorspronkelijk gemaakt voor een ander meisje dat precies hetzelfde had doorgemaakt als Layla).
Screen Shot 2015-08-23 at 18.33.55
Layla kwam zelfs in contact met Weird Al Yankovic, die onder andere twee fantastische Star Wars-parodieën heeft gemaakt.
Door al die steun trekt Layla zich nu niets meer aan van pestkoppen. Sterker nog, ze vindt het grappig om haar stormtrooper uniform te dragen en mensen te verrassen als ze haar helm afneemt: 'Huh! Je bent een meisje!?'
Zo werkt dat. In plaats van je kind te leren dat ze haar/zijn gedrag moet veranderen en zich moet conformeren aan 'de groep,' moet je er juist voor zorgen dat ze geen enkele stap terug doen en trots zijn op zichzelf. No matter what.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten