Ze zat bijna 10 jaar lang in een asiel. Maar nu, op haar oude dag, wordt ze alsnog welkom geheten in een liefdevol gezin

Geen categorieaug 30 2015, 16:00
Lesje geleerd: geef de hoop nooit op.
Een hond die bijna tien jaar lang in een lokaal asiel zat is uiteindelijk dan toch geadopteerd. Bridget is nu elf jaar oud en heeft êindelijk een baasje gevonden.
Bridget werd tien jaar geleden opgenomen in het asiel. Hoewel ze bij binnenkomst een vriendelijke, vrolijke hond was veranderde dat langzamerhand. Hoe langer ze in het asiel bleef, hoe depressiever ze werd. Niet zo gek natuurlijk als je bedenkt dat honden twee dingen nodig hebben in hun leven: voedsel en liefde. Als het aan het eerste ontbreekt sterft hun lichaam, als het aan het laatste ontbreekt sterven ze een beetje van binnen.
Dat gebeurde ook met deze arme hond. Ze werd ieder jaar verlegener en depressiever. Dat zorgde ervoor dat ze nóg minder bekijks trok; mensen willen immers een hond adopteren die vrolijk en actief is. Zoals een medewerker van het asiel zegt:
"Ze willen een hond die op ze af komt rennen. Zo zat Bridget (niet meer) in elkaar. En dus werd ze totaal genegeerd."
Screen Shot 2015-08-30 at 12.37.36
Toen kwam Sherri op een goede dag binnenlopen. Ze was op zoek naar een hond voor zichzelf (en haar volwassen zoon). Opvallend genoeg was het juist die dag Bridgets verjaardag. De hond kreeg dus wat extra aandacht en werd aan Sherri getoond.
Sherri vond Bridget meteen ontzettend lief en vertelde de medewerkers van het asiel dat ze haar best wilde adopteren. Dat kon, aldus het personeel, maar dan moesten ze eerst een band met elkaar opbouwen. Anders zou Bridget mogelijk in paniek raken - waardoor zowel Sherri als de hond ongelukkig zouden worden.
Geen probleem, zei de gepensioneerde Sherri, "ik heb alle tijd ter wereld." En dus kwam ze ontzettend vaak langs met haar zoon. Na verloop van tijd ontstond er een sterke, hechte band tussen de hond en de dame. Onlangs kreeg Sherri toestemming om Bridget dan eindelijk te adopteren.
Sherri:
"Ik word gewoon emotioneel als ik bedenk dat Bridget zo lang in het asiel heeft gezeten; dat niemand haar wilde adopteren."
Overigens heeft Bridget helaas ook enkele gezondheidsproblemen. Zo heeft ze last van haar nieren. Voor Sherri is dat gelukkig geen enkel probleem: ze houdt van Bridget en doet er alles aan om de hond een geweldige oude dag te bezorgen.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/08/11-year-old-dog-adopted-after-nearly-a-decade-in-shelter-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten