15-jarig meisje zit vast op verdenking van terrorisme

Geen categoriesep 16 2015, 9:00
Het meisje uit Sittard zou aanslagen willen plegen in ons land.
Welingelichte bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek naar de handel en wandel van een 15-jarig extremistisch meisje uit Sittard vertellen aan De Telegraaf dat ze ervan verdacht wordt lid te zijn van terroristische organisaties die aanslagen willen plegen in ons land. De krant voor wakker Nederland legt uit:
Volgens ingewijden gaat het om de van oorsprong uit Somalië afkomstige Rahma E. De voorlopige hechtenis van het tienermeisje, dat samen met haar moeder en broertje al enige tijd in Sittard woont, is inmiddels verlengd en zij zal morgen voor de raadkamer van de rechtbank in Roermond moeten verschijnen. Zij zit vast in een justitiële jeugdinrichting.
De organisatie waar zij lid van is zou het oogmerk hebben om terroristische aanslagen te plegen in naam van de Radicale Islam. Ze is al drie keer verhoord door de politie. Haar advocaat Björn Brinkman geeft toe dat zijn cliënte al sinds 3 september vastzit, maar gaat verder:
"Voor de verdere rest mag ik geen commentaar geven op deze zaak omdat er beperkingen op deze zaak rusten."
Dat laatste is natuurlijk het geval omdat het een bijzonder gevoelige zaak is... en omdat het meisje mogelijk andere wannabe terroristen in Nederland kan aanwijzen.
De opsporingsbronnen vertellen De Telegraaf dat het een bijzonder heftige zaak is die hen doet denken aan de zaak tegen de 19-jarige Aicha vorig jaar. Dit meisje, echte naam Sterlina P. heet, werd in 2014 opgepakt nadat ze terugkwam uit Syrië waar ze volgens het OM lid was van een terroristische organisatie.
Die zaak werd uiteindelijk geseponeerd door het OM zelf vanwege een gebrek aan bewijs. Laten we hopen dat dit keer anders zal zijn. Er zijn namelijk behoorlijk veel jonge radicale moslims in Nederland, die stuk voor stuk moeten begrijpen dat het lidmaatschap van een terroristische organisatie niet onbestraft blijft. Zij moeten ervan doordrongen zijn dat ze uiteindelijk opgepakt zullen worden als ze zich tegen de Nederlandse maatschappij keren en lange tijd vastgezet zullen worden. Alleen op die manier kunnen we er - hopelijk - voor zorgen dat deze tieners zich wel tien keer bedenken voor ze zich aansluiten bij deze of gene radicaal-islamitische terreurclub.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten