ADO-sponsor gaat helemaal los op Aziatische eigenaar: "Wat moeten we nou met een half tamme Chinees?"

Geen categoriesep 24 2015, 21:00
Toen John van Zweden las dat de Chinese eigenaar van ADO een voetbalcoach uit China importeert, sloegen bij hem alle stoppen door.
ADO-supporters staan over het algemeen niet bekend als fijngevoelige jongens. Dat geldt ook voor John van Zweden, ongetwijfeld één van de rijkste supporterts van de Haagse Eredivisieclub en ook een sponsor van de Haagse voetballers.
Van Zweden vernam namelijk het nieuws dat de Chinese eigenaar van de club - de heer Hui Wang - een landgenoot van hem - Gao Hongbo - aanstelt als de nieuwe coach van Eredivisieclub ADO Den Haag. Zijn aanvankelijke reactie op Twitter loog er niet om:
https://twitter.com/johnvanzweden/status/647036492917944320
Maar ook in een Interview met Metro windt de eigenaar van de gelijknamige behangwinkel er nogmaals geen doekjes om. Hij noemt Hongbo niet alleen een 'spleetoog', maar verwijt hem ook nog eens helemaal niets van voetbal te weten:
De ADO-sponsor is woest op clubeigenaar Hui Wang. ,,Hij belooft gouden bergen, maar voorlopig komt er alleen maar stront vanuit China. We worden zo het lachertje van de eredivisie."
Van Zweden, die ook mede-eigenaar is van Premier Leagueclub Swansea, zegt namens veel supporters te spreken. ,,We zijn doodsbang dat als ADO straks drie wedstrijdjes verliest Henk Fraser op straat wordt gezet en dan zal je zien dat die rare spleetoog doorschuift. Dat gaat me echt aan mijn hart, ik ben een echte ADO-man. Die Wang belooft dat hij twee nieuwe spelers gaat halen en dan wordt die struisvogel opeens op de bank neergezet. Nee, hier word ik heel ongelukkig van.''
Ook noemt Van Zweden de nieuwe trainer een 'kabouter' en meldt dat hij hier 'heel ongelukkig van wordt.'
Het incident met clubeigenaar Wang is zeker niet de eerste keer dat Van Zweden akkefietjes heeft in de voetbalwereld. In 1995 werd de man voor het leven geschorst door de KNVB, omdat de verfhandelaar een compleet clubhuis kort en klein had geslagen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten