Amerika gaat atoombommen in Duitsland moderniseren

Geen categoriesep 22 2015, 17:00
De atoombommen die Duitsland hoegenaamd niet heeft worden gemoderniseerd.
Hoewel er publiekelijk net wordt gedaan alsof Duitsland geen nucleaire wapens heeft weet de hele wereld dat dit onzin is. Niet zo gek, natuurlijk: Duitsland werd tijdens de Koude Oorlog bewapend door de Amerikanen om ervoor te zorgen dat de Sovjet Unie West-Europa niet zou aanvallen. Als onze oosterburen (en wij!) dat soort wapens niet hadden zouden Stalins opvolgers ongetwijfeld een gooi naar de macht in West-Europa hebben gedaan. Hun rijk was immers bijzonder gericht op expansie.
Hoe dan ook, de nucleaire wapens die Duitsland heeft gekregen van Amerika zijn toe aan een behoorlijke upgrade. Tot nu toe werd dat niet gedaan, maar daar komt verandering in omdat zowel Duitsland als Amerika zich ernstig zorgen maken over de imperiale ambities van het huidige Rusland, geleid door Vladimir Poetin.
De Telegraaf legt uit dat dit moderniseringsproces niet geheel kritiekloos wordt ontvangen:
Na de Russische annexatie van de Krim en tijdens de oorlog in Oekraïne worden twintig kernwapens van het type B61 in het Rijnland vernieuwd. Dat stelt de Duitse publieke omroep ZDF. Vanavond in hun uitzending ’Frontal 21‘ worden er harde bewijzen gepresenteerd. Deze zijn afkomstig van klokkenluidersite Wikileaks en gebaseerd op een gedetailleerde begroting van het Pentagon in Washington voor het jaar 2015. De Duitsers zitten er mee in hun maag want eerder hadden ze besloten dat alle kernwapens het land uit moesten.
"Alle kernwapens" eruit klinkt natuurlijk bijzonder leuk en positief als alles goed gaat in de wereld, maar het wordt een ander verhaal als de Russische beer zich toch weer roert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten