Anti-tabaksclub wil rookverbod in eigen tuin

Geen categoriesep 28 2015, 8:00
Clean Air Nederland wil dat het verboden wordt voor rokers om in hun eigen tuin te roken.
Anti-rokenorganisaties zetten hun oorlog tegen de sigaret voort. Daarbij nemen hun aanvallen steeds vreemdere vormen aan. Zo wil Clean Air Nederland nu dat de rechter het illegaal verklaart om een sigaret op te steken in je eigen achtertuin.
Clean Air Nederland moet nog bepalen met welke casus zij de meeste kans maakt op de gewenste gerechtelijke uitspraak. "Ik denk meteen aan een bejaarde vrouw die ziek wordt in haar eigen flat, omdat haar onderbuurman continu sigaren zit te roken op zijn balkon," zegt voorzitter Tom Voeten.
Volgens experts wordt het moeilijk voor Clean Air Nederland om zo'n zaak te winnen omdat je in de privésfeer als burger nu eenmaal meer mag doen dan in de publieke sfeer. In die laatste sfeer worden je medeburgers meer beschermd tegen gedrag van jouw kant.
Maar dat is niet het belangrijkste dat we uit dit verhaal kunnen halen. Het maakt namelijk eens te meer duidelijk dat anti-rokenclubs steeds verder gaan in hun afschuw voor roken. Het moge duidelijk zijn dat hun uiteindelijk doel is om het helemaal te verbieden; zowel buitenshuis als binnenshuis, zowel in de publieke sfeer als in de privésfeer.
Wat vind jij van deze campagne tegen tabak? Gaan anti-tabakscubs te ver of deel jij hun mening dat roken helemaal moet verdwijnen uit de samenleving - als niet goedschiks dan maar kwaadschiks?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten