Anti-Zwarte Piet activisten organiseren morgen een anti-Gouden Koets demonstratie in Amsterdam

Geen categoriesep 04 2015, 21:00
De koets zou racistisch zijn.
Activisten die jaren geleden de oorlog verklaarden aan Zwarte Piet (wat nu geresulteerd heeft in een 'advies' van de VN, waarbij Nederland gevraagd wordt om deze culturele traditie aan te passen) hebben een nieuw doelwit gevonden: de Gouden Koets van de koning.
Op de koets, die momenteel wordt gerenoveerd en jaren uit de running zal zijn, zouden racistische afbeeldingen staan. Daarom organiseren actievoerders, van wie er velen ook actief zijn in de Zwarte Pietendiscussie, zaterdag 5 september een demonstratie op het Museumplein in Amsterdam. Ze willen dat de koets in een museum terechtkomt.
De reden dat de activisten zo fel tegen de Gouden Koets zijn? Er staat een paneel op van donkere mensen (uit Indonesië en Suriname) spullen overhandigen aan blanke Nederlanders. Dit zijn natuurlijk historische gebeurtenissen, maar dat vinden de activisten niet relevant: voor hen is dit hoegenaamd een teken dat het kolonialisme en racisme verheerlijkt worden.
Op hun Facebook-pagina zegt de groep het volgende:
Op de koets staan panelen met racistische afbeeldingen waarop het koloniale verleden verheerlijkt wordt. De actiegroep vindt het schandalig dat de koning rondrijdt in een koets waar koloniale propaganda wordt vertoond, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. De actiegroep pleit ervoor om de koets in een museum te zetten, waar het kan dienen als educatiemateriaal wat tevens de juiste context is om de koets te vertonen.
De demonstratie wordt morgen (5 september) gehouden op het Museumplein in Amsterdam, en begint om 14:00 uur. Hoewel 2100 mensen uitgenodigd zijn om te komen, hebben slechts 188 mensen laten weten dat ze dat inderdaad zullen doen. Dat is minder dan 10 procent van de genodigden. Een additionele 82 mensen zeggen 'misschien' mee te doen.
Hoewel de politiek zich vaak laat beïnvloeden door dit soort politiekcorrecte activisten heeft de gemiddelde Nederlander vaak veel minder geduld met ze. Vandaar mijn vraag aan ons lezers: wat vinden jullie hiervan? Hebben de activisten een punt of overdrijven ze verschrikkelijk en moeten ze maar eens ophouden met het geroep over (niet-bestaand) racisme?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten