Bejaarde man wil rails overrijden in gemotoriseerde scooter maar komt vast te zitten. Dan riskeert deze jonge moeder haar leven om hem te helpen

Geen categoriesep 16 2015, 10:00
Enkele seconden de trein kwam worstelde ze nog om de bejaarde man uit zijn rolstoel te halen. Het wilde maar niet lukken.
De 19-jarige Ashley Aldridge, moeder van twee kinderen (van resp. 1 en 2 jaar oud), was lunch aan het maken voor de kids toen ze opeens zag dat een bejaarde man zijn scooter (feitelijk een gemotoriseerde rolstoel) stopzette op het spoor.
Niet heel gek vond ze dat nogal vreemd. Waarom zou hij dat doen?
Toen hoorde ze hem om hulp roepen: hij had het niet opzettelijk gedaan. Zijn scooter zat gewoon vast. En dat terwijl er al vrij snel een trein zou aankomen. Bepaald geen goede timing.
Ashley zag het aan en rende meteen naar haar buren om hen te vragen of ze even op haar kinderen konden letten. Zij zou dan naar het spoor gaan om de 75-jarige man te helpen die op dit moment een willoos doelwit was voor een aandenderende trein.
Ze rende naar de spoorwegovergang en ging aan het werk. De wielen van de scooter zaten vast in het spoor; het lukte haar maar niet om ze los te rukken. En toen had ze de schrik van haar leven:
"Opeens zag ik de trein op ons afrijden. Ik dacht bij mezelf, ik blijf het gewoon proberen. Ik probeerde het opnieuw en slaagde erin om hem net genoeg op te tillen om de rolstoel een beetje naar achter te kunnen drukken. Toen begon ik aan hem te trekken."
De bejaarde man, Earl Moorman, werkte natuurlijk mee voor zover het kon, maar het ging allerminst gemakkelijk. En de trein kwam steeds dichterbij; dit was heel snel einde oefening. Toen, op het laatste moment, lukte het Ashley om Earl te bevrijden. Ze trok hem naar hem toe, naar de veiligheid.
Juist op dat moment passeerde de trein:
"Op dat moment reed de trein vol op de rolstoel in. De rolstoel explodeerde meteen. Stukken van de rolstoel lagen aan de andere kant van Auburn [red. haar woonplaats]."
Op het moment dat de trein passeerde zag Ashley ineens een politieauto aan de overkant van het spoor staan. Iemand had het alarmnummer blijkbaar gebeld. Leuk, maar veel te laat: als ze daarop hadden gewacht had de arme Earl het niet overleefd.
Zoals Dave Beck, Earls schoonzoon, vertelde aan de media:
"Ik heb haar zo vaak omhelsd vandaag, ik weet niet eens hoe vaak. Het is ongelooflijk. Ik sta echt bij haar in het krijt."
Dave begrijpt namelijk dat zijn schoonvader het zonder Ashleys hulp niet had overleefd. En dat is niet alles; hij is er ook van doordrongen dat de jonge moeder haar eigen leven riskeerde om Earl te redden.
Eigenlijk is het ongelooflijk dat Ashleys reddingsactie slaagde. Earl is namelijk veel zwaarder dan zij: 90 kilo schoon aan de haak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten