Bijzonder beleefde dakloze man wordt niet geholpen door buschauffeur. Gelukkig is deze man ter plaatse en grijpt hij wél in

Geen categoriesep 29 2015, 12:00
De dakloze man stond zijn stoel niet één keer, maar tweemaal af aan een andere passagier; een oudere man en een vrouw. Toen hij echter zelf hulp nodig had om een hostel te kunnen betalen, weigerde de buschauffeur om hem te helpen.
De Brit Michael Evans zat onlangs in de bus toen hem iets opviel: er zat een dakloze man in de bus. Vaak horen we heel negatieve verhalen over daklozen, maar dit keer is het juist bijzonder positief. De man stond namelijk steeds weer op als hij iemand zag instappen die wel een zitplaats kon gebruiken. Zo liet hij onder andere een vrouw en een bejaarde man op zijn plek zitten. Daarbij bood hij zijn medepassagiers zijn excuses continu aan omdat hij opstond (waardoor zij hun benen moesten verplaatsen).
Screen Shot 2015-09-29 at 12.17.39
Michael vond het opvallend én bijzonder prijzenswaardig - zeker omdat de zogenaamde 'nette' mensen in de bus lekker bleven zitten.
Maar toen gebeurde er iets geks. De dakloze man wilde namelijk uitstappen maar had geld nodig om in een hostel te kunnen slapen met zijn hond - lang niet alle hostels of opvangcentra accepteren dieren. Nou had hij zelf wel kleingeld, maar het is gemakkelijker om met een bankbiljet te betalen: hostels hebben dat liever (en de man staat dan niet voor paal). Dus vroeg hij de buschauffeur of hij geld kon wisselen.
Zonder nadere uitleg en zonder warmte, schrijft Michael later op Facebook, antwoordde de buschauffeur dat hij dat niet wilde doen. Ongelooflijk genoeg bedankte de dakloze man hem desalniettemin voor de moeite en wenste hij hem een prettige dag. Daarna stapte hij uit.
[caption id="attachment_120540" align="aligncenter" width="587"]Michael en zijn vriendin Michael en zijn vriendin[/caption]
Gelukkig voor de man was het Michaels bushalte. Ook hij stapte dus uit. Hij vroeg de dakloze man was er aan de hand was. Die legde het hem allemaal uit. Michael keek nog eens goed naar de man en zei dat hij wel bankbiljetten had. De man gaf hem 12.60 pond, en Michael gaf er 20 pond voor terug. Michael:
"Nu hebben Mark [zo heet de dakloze man] en zijn hond een dak boven het hoofd voor de nacht, kunnen ze morgen een warme douche nemen en hebben ze ook nog wat geld over om goed aan de dag te beginnen."
Het koste Michael maar een paar pond, maar hiermee heeft hij de dakloze Mark ongetwijfeld één van de beste dagen van de afgelopen jaren gegeven.
Michael legt uit:
"Ik deelde de post op Facebook omdat ik dacht dat het een mooi verhaal was voor op de vrijdagavond. Ik had er geen idee van dat het viraal zou gaan - het was, dacht ik, gewoon een mooi verhaal dat mensen zou doen glimlachen zo aan het einde van de week."
Zijn boodschap voor de rest van de mensheid?
"Ik hoop dat mijn post ervoor zorgt dat mensen goed nadenken voor ze iemand die het slechter heeft getroffen slecht behandelen. Als zelfs maar 10% van de mensen die mijn post geliket hebben besluiten om deze week een goede daad te verrichten voor een dakloze dan is dat geweldig."
Zo is het maar net.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten