Binnen twee uur en voor $825: een Syrische paspoort voor Mark Rutte

Geen categoriesep 16 2015, 13:00
Het blijkt bijzonder gemakkelijk te zijn om een Syrisch paspoort na te maken.
Journalist Harold Doornbos vroeg zich af hoe makkelijk of moeilijk het zou zijn om een nep-Syrisch paspoort te verkrijgen dat nauwelijks of zelfs helemaal niet te onderscheiden is van een echt paspoort. 40 uur later had hij, voor de magere som van $825, een Syrisch paspoort op zak. Op naam van Malek Ramadan met een foto van onze premier, Mark Rutte.
Doornbos schrijft in Nieuwe Revu:
"Het enige wat je nodig hebt is een telefoonnummer van een van de vele paspoortvervalsers en omgerekend 750 euro. En binnen 40 uur heb je een paspoort."
Screen Shot 2015-09-16 at 13.16.21
Eerder lieten experts al weten dat veel wannabe immigranten uit het Midden-Oosten een nagemaakt Syrisch paspoort aanschaffen omdat ze weten dat Syrische vluchtelingen met open armen verwelkomd worden in Europa.
Op Twitter legt Doornbos uit dat het echt appeltje-eitje voor hem was om dit paspoort in handen te krijgen:
"Ik kon zelf foto en naam kiezen die op het paspoort moest. Dus toen heb ik maar een fotoootje gebruikt van Mark Rutte (M.R) en naam Malek Ramadan (M.R). Een proefdruk van het paspoort appen de vervalsers ook eerst naar je toe, zodat je het kunt checken."
Met andere woorden, het wordt bijzonder professioneel aangepakt en letterlijk iedereen met een beetje geld kan zich voordoen als een Syrische vluchtelingen.
Het moge duidelijk zijn dat dit bijzonder problematisch is. Niet alleen omdat niet-Syriërs op deze manier misbruik kunnen maken van onze gastvrijheid, maar ook omdat terroristen dit soort middelen kunnen gebruiken om het Westen te infiltreren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten