Blanke lesbische vrouw per ongeluk bevallen van halfzwart dochtertje

Geen categoriesep 07 2015, 12:31
Een kunstmatige inseminatie die niet helemaal volgens plan ging.
In Amerika heeft een lesbisch stel een spermabank aangeklaagd omdat er iets misging bij de kunstmatige inseminatie van één van hen.
De dames wilden namelijk een kind hebben. Om dat te regelen gingen ze naar de spermabank. Daar werd één van hen behandeld en werd daadwerkelijk zwanger. Het was haar bedoeling om zwanger te worden van een man die 'genetisch bij haar paste.' Dat betekent dus een blanke man die ook aan andere voorwaarden voldeed.
De spermabank had die informatie niet goed verwerkt. Men dacht namelijk dat ze juist een kind wilde van een Afro-Amerikaanse man. Het gevolg? Toen ze vier maanden zwanger was ontdekte de vrouw dat het kind voor de helft Afro-Amerikaans was.
De vrouw zegt dat het kind moeilijk geaccepteerd wordt in haar omgeving omdat ze gekleurd is. Volgens haar is ze daardoor een buitenstaander, wat slecht zou zijn voor haar psyche (en dat van de ouders). Aangezien ze juist hadden afgesproken dat de biologische vader blank moest zijn eisen de dames nu 45.000 van de spermabank in kwestie, Midwest Sperm Bank.
De advocaat van de spermabank zegt dat de claim onjuist is: die stelt namelijk dat de geboorte onrechtmatig is. Volgens hem is dat onzin: de zwangerschap verliep prima en het kind is gezond. De rechter in deze zaak is het daarmee eens, maar heeft de vrouw de tijd gegeven om haar claim alsnog aan te passen zodat ze mogelijkerwijs wél een zaak heeft.
Wie heeft, vind jij, gelijk? Moet het lesbische stel niet klagen omdat ze toch een gezond kind hebben of hebben ze gelijk dat het wel wat merkwaardig gegaan is allemaal?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten