Circus Renz bang om voorgoed verloren te gaan

Geen categoriesep 05 2015, 17:00
Clown Milco laat weten: "Dit circus is ons hele leven."
Circus Renz zit ernstig in de problemen. Het oudste circus van het land kan volgende week namelijk zomaar ophouden te bestaan. De reden? Het circus moet een belastingschuld van 100.000 euro (oftewel 1 ton) afbetalen. Als dat niet lukt is het einde oefening.
En nee, het circus heeft het geld nog niet.
Clown Milco, de grootste komiek van het circus, legt uit dat het een geweldige impact op hem en zijn collega's heeft.
"Ik stond laatst in de garderobe enorm te huilen door alle problemen die we hebben. Maar een clown kan toch niet huilen? Ja, heel kort - als onderdeel van de show. Maar de mensen komen hier om hun eigen problemen even 2,5 uur te vergeten. Dan moet ik ze juist aan het lachen maken. Als je je eigen verdriet niet opzij kunt zetten, ben je een waardeloze clown."
Voor deze mensen - die bij het circus werken - is Renz meer dan slechts 'een baan': het is een manier van leven. Veel van hen zijn ermee opgegroeid en al jaren, zo niet decennia, verbonden aan het circus.
Eén van de problemen is dat het circus steeds minder populair is. De clown - die ook in de directie zit - gaat verder:
"We merken de laatste tijd dat mensen het niet meer kunnen opbrengen. Een gezin met twee kinderen is 60 euro kwijt voor toegangskaarten, daar komt nog een tientje bij voor een colaatje en een bakje popcorn. Ik hoor zo vaak: 'We hebben dat geld niet meer'. Daarnaast: mensen zien het circus als iets oubolligs, totdat ze een voorstelling komen bekijken."
Met andere woorden, ze begrijpen pas dat het circus van alle tijden is tot ze daadwerkelijk de tijd nemen om naar een voorstelling te gaan. Aangezien het 60 euro kost om dat te doen met je gezin, doen de meeste mensen dat niet. En ja, daar verergeren de financiële problemen van het circus natuurlijk door.
De clown hoopt dat het circus respijt krijgt van de belastingdienst. Als dat niet gebeurt is het binnenkort werkelijk einde oefening en wordt circus Renz opgedoekt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten