Dakloze moeder en kind hebben al dagen niet normaal geslapen en gegeten. Dan doet deze agent iets prachtigs

Geen categoriesep 01 2015, 12:35
Zijn voorbeeldige actie werd stiekem vastgelegd door zijn collega.
Voor politiecommandant Che Atkinson leek het een dag als gewoonlijk. Hij zat aan zijn bureau om wat papierwerk in te vullen, maar toen hoorde hij iets bijzonders. Zijn collega vertelde him dat een dakloze moeder en haar kind al sinds die ochtend in de lobby het politiebureau verbleven. De vrouw was vanwege huiselijk geweld gevlucht uit de daklozenopvang, maar had geen verblijfplaats waar ze kon slapen met haar zoon. Uit wanhoop was ze maar naar het politiebureau gegaan, waar ze in ieder geval veilig was.
Screen Shot 2015-09-01 at 12.08.51
Atkinson ging met de vrouw in gesprek, en vroeg of ze misschien familie had die haar kon ophalen en waar ze kon slapen. De vrouw belde een nicht, die zei dat ze wel kon komen. Maar de volgende morgen zag agent Atkinson de vrouw en haar zoontje weer in de lobby zitten.
"Ik vroeg: 'Zitten ze er alweer?' maar mijn collega vertelde dat ze er nog steeds zaten en de hele nacht op het politiebureau hadden doorgebracht"
Screen Shot 2015-09-01 at 12.08.46
De nicht van de vrouw bleek pas twee dagen later te kunnen komen, en daarom was ze met haar zoon maar op het politiebureau gebleven. De sympathieke politieagent besloot dat dit zo niet kon. Een moeder en een jong kind horen niet op een bankje in een politiebureau te slapen vond hij. Hij was al helemaal ontdaan toen hij hoorde dat zowel moeder als kind al dagen geen goede maaltijd hadden gehad.
Toen deed hij iets bijzonders. Hij besloot om de dakloze moeder en haar kind een fijne tijd te geven voor ze werden opgehaald door hun familielid. Hij vond een autozitje voor de peuter, en nam de twee in zijn politieauto mee naar een restaurant om te genieten van een goede maaltijd. Daarna nam hij ze mee naar een hotel, waar ze konden overnachten totdat ze werden opgehaald. Dat alles betaalde hij gewoon uit zijn eigen portemonnee.
11958103_1050438458307952_2679087385308742889_o
"Ik kon het betalen, en ik dacht: Het kan toch geen kwaad om een moeder en haar kind uit de brand te helpen?"
Maar het wordt nog mooier. Atkinsons collega had stiekem foto's genomen van de goede daad van zijn baas. Die werden op de Facebookpagina van het politiedistrict geplaatst, en binnen de kortste keren had de actie van de agent tienduizenden likes vergaard. Agent Atkinson was stomverbaasd:
"Ik ben nogal overdonderd. Dit leek me eigenlijk niet zo ontzettend bijzonder namelijk, omdat ik andere agenten dit soort dingen ook zie doen. Echt, het niet zo bijzonder. Als agent heb je de plicht om een hulpeloos kind te helpen, en dit kind had echt hulp nodig."
Op sociale media vonden mensen zijn mooie daad wél bijzonder. Talloze mensen spraken hun waardering uit voor de hartverwarmende actie, en waren blij dat de politie ook eens positief in het nieuws kwam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten