De PVV gaat de bühne op: “Grenzen dicht!”

Geert Wilders en zijn partijgenoten gaan flyeren tegen opengrenzenbeleid.

Nu GeenPeil met succes geflyerd heeft voor 300.000 handtekeningen, gooit PVV-fractievoorzitter Geert Wilders er meteen een nieuwe flyeractie achteraan. Namens zijn partij pleit hij voor gesloten grenzen, en wil die mening krachtens glimmende A5-papiertjes ook aan de rest van Nederland duidelijk maken:

Behalve de aankondiging is momenteel nog niet veel bekend over de actie. Wel is bekend dat het in de smaak valt bij veel PVV’ers, getuige hun reacties op social media als Twitter:

https://twitter.com/stefanabbink/status/647679083476860928

Maar zijn er ook sceptische geluiden te horen. ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind reageert niet op de flyer, maar nodigt Wilders wel uit om eens wat vluchtelingen te ontmoeten. “Eens praten met hen welk verhaal ze hebben?,” aldus de christelijke politicus.

Anderen steken de draak met de poster vanwege de vormgeving. Twitteraar ‘Burger King’ kan het niet serieus nemen als politiek affiche en ziet er eerder een aanprijzing van een Efteling-attractie in:

Het vluchtelingenvraagstuk heeft de PVV tot dusverre nog geen windeieren gelegd. In de peilingen van Maurice de Hond is Wilders’ partij momenteel de grootste, en bij Ipsos staan de zelfbenoemde vrijheidsstrijders op de tweede plaats achter de VVD.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

109 reacties

 1. Simon Brouwenstein

  Het is wel wonderlijk dat Wilders hier durft te poseren met vaderlandse symbolen als vlag en molen en tegelijkertijd een partijprogramma en politieke stijl heeft die haaks staan op onze vaderlandse normen en waarden. Een landverrader wil ik hem niet noemen maar een echte Nederlander is hij toch zeker ook niet. Hij doet meer denken aan een Oostenrijkse rechts-extremist of een Teaparty-radicaal dan een Nederlander.

  1. Terzo

   Nee, een moskee is een vaderlands symbool…..

  2. poldi

   En Simon, is je mond al krom getrokken door al die zure druiven ?

  3. Wachteres

   Simon strooit met ‘extremisten’ en ‘radicalen’ of het pepernoten zijn.

   Oeps, wat zeg ik nu? Zwarte Piet; weer zo’n pijnlijk onderwerp!

   Niet voor echte Nederlanders, natuurlijk.

   Ik heb het sterk vermoeden dat Wilders in zijn jeugd ook geen trauma’s van zwarte piet heeft opgelopen.

   Net zo min als ik trouwens.

  4. Anna

   Brouwenstein. Kom eens met feiten. Wilders en vele anderen worden bedreigd met de dood om het vrije woord door MOSLIMS. Niet een moslim loopt met zware beveiliging vanwege Wilders. Kritiek op de gruwelijke moordende, wrede en levensgevaarlijke islam kost je leven. Hoe meer islam hoe meer ellende en ernstige problemen. Grenzen dicht voor nog meer vernietigende islam.

  5. Niek Verheyen

   ‘….een partijprogramma en politieke stijl heeft die haaks staan op onze vaderlandse normen en waarden’

   Baarlijke nonsens, Brouwenstein! Hoe kom je bij die onzin? Noem drie punten uit het partijprogramma van de PVV die haaks zouden staan op onze vaderlandse normen en waarden. Om het simpeler te houden voor een simpele ziel noem er twee. Nee, weet je wat, noem er EEN!

   Om het heel simpel te houden, Brouwenstein. Geert Wilders is onze nationale verzetsheld nummer een in de nakende oorlog tegen de islamitische jihad, die er onherroepelijk komen gaat als de islamitische hijra, die nu woedt, niet gestopt wordt.

   Get real, man!

   1. Simon Brouwenstein

    Beste heer Verheyen,

    In mijn antwoord hieronder aan Jan van Eechoud ga ik op uw vragen in. Als na lezing van dat antwoord vragen of verschil van inzicht bij u blijven bestaan ben ik altijd aanspreekbaar voor nadere verduidelijking of discussie.

    1. Niek Verheyen

     Verwijzend naar het antwoord van cmsuijkerbuijk op 26 september 2015 at 18:12 als reactie op jouw kermisargumenten zou ik willen zeggen:

     Kom op Brouwenstein, en nu graag een echt antwoord!

     Laten we beginnen met een punt uit het PVV verkiezingsprogramma.

     1. toetssteen

      @Niek Verheyen

      Kan B. niet, moet hij het programma echt gaan lezen.

  6. Niek Verheyen

   ‘…een landverrader wil ik hem niet noemen…’

   Dat is ook onmogelijk, Brouwenstein. Landverraders dat is de klasse waar jij je zelf gaandeweg naar toe manipuleert zonder het zelf in de gaten te hebben.

   Al vaker tegen je gezegd: ‘Ken je vijand, jongen! Probeer eens in te schatten waar een mogelijk volgende vijand vandaan zou kunnen komen, in het belang van je land en dierbaren. Wordt eens wakker in plaats van de brenger van de onwelgevallige boodschap voortdurend te demoniseren.

 2. Terzo

  Daar gaat Wilders mee scoren, wat ik je brom…..

  1. mijn-idee

   ik denk dat ie de handtekeningen binnen de helft van de tijd binnen heeft.

 3. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?t=2&v=o-Sk9U-viOE

  Gewonde Britse sergeant weggestuurd uit wachtkamer om uniform

  Een sergeant van de Britse luchtmacht is weggestuurd uit de wachtruimte van de spoedeisende hulp in een ziekenhuis. Het personeel was bang dat andere patiënten overstuur zouden raken van zijn uniform, schrijven Britse media zaterdag.

  De 38-jarige Royal Air Force-militair was naar een ziekenhuis in Margate gegaan, omdat hij chemische stoffen uit een brandblusser in zijn ogen had gekregen tijdens een oefening.

  Op de eerste hulp werd hij aanvankelijk in een hoek gezet waar nog niemand zat en later werd hij de wachtkamer uitgehaald. Ziekenhuismedewerkers zeiden tegen zijn familie dat ze ‘mensen niet overstuur wilden maken’ en dat er ‘heel veel verschillende culturen binnenkomen’.

  Het ziekenhuis heeft excuses aangeboden.

  Eén ding hoop ik, dat zowel NL als GB, mochten de grenzen dicht gaan, deze linkse waanzin ook kunnen stoppen.

  Verplichte hersenspoeling behandelingen zijn absoluut noodzakelijk.

  Links: bijna net zo erg als de fundamentalistische islam.

  Niet voor niks komen de linksen daar voor op.

  1. Wachteres

   Met ‘heel veel verschillende culturen’. wordt vanzelfsprekend maar één cultuur genoemd, de islamitische.

   Voor die zich in uitgebreid GB vestigde maakte men zich echt niet druk om een uniform.

   Stel je voor dat de moslims zich gekwetst zouden voelen.

   Links: KNETTERGEK!

   1. Wachteres

    GENOEMD = BEDOELD.

  2. poldi

   Mijn neefje is bezig het leger in te gaan en mag niet zijn pak aan in het openbaar. Ik kan me nog de tijd herinneren een paar jaar terug dat militairen gewoon in het openbaar pakken konden dragen.
   Maar er zijn ondertussen groepen mensen in Nederland die er gevoelig voor zijn. Die groep groeit en eigenlijk vind ik ook dat vrouwen binnen een aantal jaren niet meer zo uitdagend erbij moeten lopen, het liefst inpakken zodat weinig meer zichtbaar is.
   Nederland wordt steeds geslotener en ra ra, waar komt dat vandaan?

   1. Wachteres

    Klopt, Poldi. In plaats dat ze met hun geweer rond mogen lopen, om zichzelf te beschermen.

   2. Simon Brouwenstein

    “en eigenlijk vind ik ook dat vrouwen binnen een aantal jaren niet meer zo uitdagend erbij moeten lopen, het liefst inpakken zodat weinig meer zichtbaar is.”

    Dat vind ik een idioot standpunt, beste poldi.

    1. Anna

     Brouwenstein. U. Maar overgrote deel islamieten niet. Daarom zien we steeds meer onderdrukkende kopvodden. Europa steeds voller met islam en kopvodden. Oorspronkelijke bewoners zijn “hoeren”. Dat zal op den duur niet goed aflopen.

     1. Niek Verheyen

      ‘Dat vind ik een idioot standpunt, beste poldi.’

      Eens, als een bepaald omslagpunt bereikt is, zal dit onherroepelijk werkelijkheid worden, Brouwenstein.

      Te schatten valt dat dit omslagpunt ongeveer bereikt zal worden bij een bevolkingsaandeel van islamieten in Nederland van 15 tot 20%.

      Al vaak gezegd: ‘Wordt wakker Brouwenstein!’

  1. Beukman

   @Wim

   Heel begrijpelijk van IS om die journalist dat verhaal te vertellen.
   Ik ga vannacht maar onder mijn bed slapen.

   “In 2014 Todenhöfer visited Syria and Iraq, becoming the first Western journalist to be allowed extensive access to ISIL-controlled territories and to return safely.[6][7] In a subsequent interview he explains that ISIL is a reaction to violent actions taken by western countries in Afghanistan, Iraq and Libya. “The organization [ISIL] is the baby of George W. Bush. And the violence that we face now is the fallout or boomerang effect of our own wars.”[8]”

   https://en.wikipedia.org/wiki/J%C3%BCrgen_Todenh%C3%B6fer

 4. JanvanEechoud

  ff lekker rellebellen op de zaterdagmiddag…..

  “politieke stijl heeft die haaks staan op onze vaderlandse normen en waarden”…….

  Dat heet ‘roeptoeteren’ c.q. ‘bléren’ mijn beste Eerwaarde Simon….. wanneer er geen vóórbeelden van gegeven worden.
  Tuurlijk wel erg slim, want met proberen uit te leggen dat je door “minder” van een bevolkingsgroep, waarin de criminaliteit over-vertegenwoordigd is, in je land willen, a-sociaal zou zijn…. val je door de mand.

  Verheug je niet te veel op mijn aanwezigheid hier…., want ik discussieer liever met serieuze mensen.
  Mvg.

  1. Wachteres

   Prettig weekend, Jan!

  2. Simon Brouwenstein

   ““politieke stijl heeft die haaks staan op onze vaderlandse normen en waarden”…….
   Dat heet ‘roeptoeteren’ c.q. ‘bléren’ mijn beste Eerwaarde Simon….. wanneer er geen vóórbeelden van gegeven worden.

   Beste Jan, die voorbeelden zijn gemakkelijk te geven. Wilders wenst de Koran en moskeebouw te verbieden, een kopvoddentax te heffen, vluchtelingen te screenen op geloofsovertuiging en een afzonderlijk strafrechtregime voor moslims dan wel immigranten.
   Al dit soort gevaarlijke onzin is flagrant in strijd met de wet, de Grondwet en de kernwaarden van onze vaderlandse rechtsstaat. De man is feitelijk geen Nederlander of wenst Nederland onherkenbaar te veranderen tot een land en volk dat er totaal niet meer op lijkt.

   Hoop u hiermede een beetje te hebben bijgelicht.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Simon Brouwenstein
    26 september 2015 at 14:04
    Onzin. Aangezien de Islam een verderfelijke veroveringsideologie is, die helemaal niéts met een godsdienst te maken heeft, slechts voor de bühne is overgoten met een godsdienstig sausje, vallen ál je argumenten weg!
    Bovendien: Als wat jij beweert al waar zou zijn, dan zou Wilders al lang hiervoor zijn vervolgd!

   2. toetssteen

    @B
    Kopvoddentax…. Doet u mij even een linkje ernaar in het PVV programma, mag ook de tegenbegroting zijn waar deze post is opgenomen.

    Moskeebouw verbieden, lees geen moskee er meer bij, lijkt me erg gewenst. Nederland is een seculier land. Net zoals lege kerken zouden ook lege moskeeën aan moeten worden gemoedigd. Maar nee, islam schijnt een speciale te handhaven folklore te zijn.
    Koran verbieden? Wilders schreef dit:

    ”Verbied dat ellendige boek zoals ook Mein Kampf verboden is! Geef zo een signaal aan de overvallers van Jami en andere islamisten dat de Koran in ons land nooit en te nimmer als inspiratie of excuus voor geweld mag worden gebruikt. ”

    Mein Kampf is gewoon op internet te lezen B. dus de focus moet liggen op de rest van de zin, te weten dat dat boek nooit als excuus voor geweld mag zijn, laat staan dat zulks geaccepteerd zou mogen en moeten worden.

    http://www.volkskrant.nl/binnenland/-genoeg-is-genoeg-verbied-de-koran~a870859/

    Een apart strafrechtregime? U bedoelt three strikes and you’re out? Dat is niet apart, dat is in normale landen heel gebruikelijk als het gaat om mensen met een andere nationaliteit/dubbele.

    Overigens heeft u met uw comment nog steeds Nieck niet geantwoord. U zou komen met punten uit het PVV programma, dus niet zo maar wat losvast werk. Nee, komt u nu eens met de punten die echt in het programma staan.

 5. Bromsnor

  Heel goed.

  Van de politiek is niets meer te verwachtten…het moet nu van de mensen zelf komen.

  De gemeenten (politiek) hebben maling aan de mening van hun burgers. Dat zie je telkens weer . De immigranten en het COA worden belangrijker gevonden door de gemeenten dan de eigen burgers die ze moeten vertegenwoordigen.

  Ook hoop ik dat Geert Wilders meer praat over het feit dat het merendeel van de immigranten geen echte vluchtelingen zijn die op zoek zijn naar een veilige plaats maar in werkelijkheid immigranten zijn die hun levensstandaard proberen te verhogen door te trekken naar de Noord Europese landen die goede sociale voorzieningen hebben en ruime uitkeringen.

  Het zal een moeilijke klus worden voor Geert Wilders want hij moet opboksen tegen de leugens die de (pro-immigrant) media verspreidden.

  Bart De Wever : ‘Vluchtelingen zijn niet meer op zoek naar veiligheid maar zijn economisch gedreven’
  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150922_01880155

  1. Simon Brouwenstein

   “Van de politiek is niets meer te verwachtten…het moet nu van de mensen zelf komen.”

   Het is subtiel geformuleerd maar dit ruikt natuurlijk ongemakkelijk naar fascisme.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Simon Brouwenstein
    26 september 2015 at 15:03
    En dat fascisme is weer familie van het socialisme c.q. communisme, want precies zó gaan de socialistische /communistische revoluties: “Het moet nu van de mensen (Lees proletariaat) zélf komen”. Nu komt het eindelijk van de andere kant en eens niét van bloeddorstig links!

   2. toetssteen

    @B.
    Fascisme????? Stel ik bel bij u aan, ren achter u langs naar binnen, plof op de bank en ik eis eten, een bed en bewassing en asap graag. Hoelang zou u erover doen om me buiten te zetten?

 6. V.K.

  -Voordewind kan beter eens even luisteren naar wat christenvluchtelingen hebben te vertellen.

 7. Mar

  Een authentiek kerkje met toren, zoals je bijvoorbeeld in het noorden van het land ziet, op de achtergrond zou de boodschap nog duidelijker maken.
  Zoals Wilders vorige week zei: een christelijke waarde is opkomen voor eigen volk.

  1. Simon Brouwenstein

   Ja, Mar, met de liefdevolle boodschap van Christus kun je net zoveel kanten op als die van Mohammed, zoals Wilders en mevrouw Gielah zo onthutsend laten zien.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Simon Brouwenstein
    26 september 2015 at 16:09
    Welke “liefdevolle” boodschap van Mohammed? Noem er eens een?
    Oh, ik weet er een, die héél liefdevol is: “Altijd een vlijmscherp zwaard gebruiken bij onthoofding. Twee keer moeten slaan is traumatisch voor de beul.” Zoiets?

   2. Niek Verheyen

    Liefdevolle boodschappen van Mohammed bestaan niet, Brouwenstein. En als ze al bestaan worden ze ‘overruled’ door de meer bloeddorstigere boodschappen uit zijn latere periode. Abrogatie, heb ik je al een keer uitgelegd. Opzoeken!

   3. mijn-idee

    Ik ben geen evangelist maar de liefdevolle boodschap van Christus is liefde en vrijheid.

    De “xxxx” boodschap van Mohammed is onderdrukking, regels tot de dood er opvolgt en onvrijheid..

    Ik weet in ieder geval welke kant ik NIET op wil..

  2. V.K.

   -@Mar,

   -Die oude Groninger kerkjes waren zo gebouwd dat men zich daarin prima tegen vreemdelingen kon verweren. over christelijke waarden gesproken.

  3. toetssteen

   @Mar
   En wat klopt daar niet aan? Men kan de hongerigen voeden, de dorstige laven, maar nergens staat dat u zich in huis moet nemen. De Samaritaan bracht de gewonde man ook naar een herberg en betaalde voor verzorging. Daarna reisde de Samaritaan gewoon verder. Tenzij u een andere bijbel heeft natuurlijk.

 8. Anna

  Als er ooit problemen komen in Europa zal de Christen- Unie’er Voordewind als eerste worden opgevangen in een van de islamitische landen waar ze al de christenen ophangen, kruisigen, martelen,doodschoppen, kop eraf snijden en nog veel meer leuke dingen. Moslims houden van Joden en christenen en zeker van de CU.

  1. Anna

   Wachteres. De realiteit mag niet worden getoond.
   NOS liet vandaag achterwege dat de EU 500 miljoen heeft betaalt aan de nazi regering Porosjenko (Oekraïne) om de gas tot april te betalen die regering in Kiev nog steeds moest aflossen aan Gazprom. Oekraïne koopt wel wapens om Oost Oekraïeners te doden. Oekraïne is geen EU lid.

   1. Anna

    Anna 14.03 heeft betaald.

 9. Anna

  Eens komt de tijd dat de CU overstapt naar de PVV of van het wereldbeeld zal zijn verdwenen. Opgegeten en uitgemoord door de islam want moslims houden niet van christenen en Joden.

  1. Gielah

   De CU… of de kiezers daarop… zie ik nog niet overstappen naar de PVV.

   Ten eerste is dit een partij met…. vergis u niet… erg trótse mensen.
   Zij menen nogal eens dat zij echt de allerbesten zijn.

   Ten tweede is de houding van de CU naar de islam toe, dat de islam vooral een UITDAGING is… of zou moeten zijn.
   Waarschijnlijk meent men daar dat hier neergestreken islamieten binnen niet al te lange tijd tot de CU zullen toetreden.

   Ik bestrijd zowel punt 1 als punt 2.

   Het is de machtswellust van de CU (… ‘wij doen lekker méé… wij horen erBIJ’…) die deze partij blind maakt voor de werkelijkheid en die veroorzaakt, dat zij ook in deze kwestie de linkse partijen als kwispelende hondjes volgen.
   Ten tweede zal de islam geen uitdaging, maar de vernietiging blijken te zijn voor de christenen in dit land.
   De wereldsgezinde christenen ( in mijn ogen nepchristenen) zullen meegaan in de vorming van één grote mix-religie… allemaal Gutmenschen op een grote hoop… waarbinnen de islam respéct zal krijgen en wellicht zelfs waardering.
   De echte christenen… die nog wel vasthouden van het Woord van God.. en die dus NIETS van de islamitische afgoderij/ wereldveroveringsideologie moeten hebben… zullen door allen, die bij die nieuwe religiemix behoren, als extremisten worden uitgefoeterd en op termijn wellicht zelfs vervolgd gaan worden… dus wát nu: uitdaging…?

   Indien men met het raadselachtige woordje ‘uitdaging’ bedoelt,
   dat de islam zal bovenkrijgen wie er echte en wie er schijnchristenen zijn… dán zit er weer een beetje logica in.

   Maar wedden dat de CU dát niet voor ogen heeft… met die uitspraak?

 10. Wachteres

  http://nieuws.tpo.nl/2015/09/26/in-asielzoekerscentrum-erfurt-urineren-mannen-over-alleenstaande-vrouwen/

  ‘In asielzoekerscentrum Erfurt urineren mannen over alleenstaande vrouwen’
  Opnieuw ernstige misstanden in Duits asielzoekerscentrum
  26-09-2015, 13:40 Tags: asielzoekers, Duitsland, Erfurt

  In een onderkomen voor vluchtelingen in het Duitse Erfurt is sprake van gruwelijke misstanden. Vrouwen vernederen en misbruiken de vrouwen seksueel en er vinden sadistische praktijken plaats.

  Zo ‘urineren mannen over alleenstaande vrouwen uit andere landen’ en ‘als vrouwen slapen is aanranding aan de orde van de dag’. Dit blijkt uit een geheime interne memo van een legerarts die is uitgelekt, meldt Wierd Duk in het AD.

  Het nieuwste schandaalbericht uit een asielzoekerscentrum.

  Gisteren een messengevecht waar bij een 11-jarig meisje omkwam.

  Wat nog veel erger is. Dit tuig wordt straks op ons losgelaten. Geloof maar niet dat het teruggestuurd wordt naar land van herkomst. wat een normale gang van zaken zou zijn.

  En NIEMAND VAN DE REGERING zal ook maar enige verantwoordelijkheid op zich nemen als autochtonen op dezelfde manier worden aangepakt.

  Want natuurlijk is dit hun leefstijl.

  En dan hebben we hier lamzakken als Simon die kritiek hebben op Wilders.

  Dat hij zich niet dood schaamt zegt meer dan genoeg over hem.

  1. Wachteres

   Ik zeg het vaker en ik blijf het zeggen:

   WIJ KUNNEN NIET SLECHT GENOEG DENKEN OVER DE EU EN HAAR SCHOOTHONDJES; ONZE REGERINGEN

   1. Wachteres

    Angela Merkel: er is geen bovengrens aan de opvang van vluchtelingen.

    Moge de hemel ons en onze dochters en kleindochters bijstaan!

    1. Niek Verheyen

     Merkel is het menselijke voorbij, Wachteres, vrees ik; gezien haar reacties van de afgelopen week. Zij zit nu volledig gevangen in de dogma’s van de EU-machinerie en andere machtigen. Mijn inschatting is dat zij nu wellicht in staat is om leger en/of politiekrachten op haar burgers af te sturen als de EU-machinerie dit nodig acht.

     Voor Timmermans geldt hetzelfde. Hoe haalt deze socialist het in zijn hoofd om iedereen die het niet eens is met de huidige asieleisersellende uit te maken voor extreem-rechts? Smerige politieke streken met bijbedoelingen!

 11. Wachteres

  Geen straf is te zwaar voor mensen die dit over hun land en volk brengen!

  1. Niek Verheyen

   Zoals ik al zei, Wachteres, de EU-potentaten en de meeste regeringsleiders zijn een bepaald punt (of no return) ergens in de afgelopen weken gepasseerd, vrees ik, en komen straks onherroepelijk in aanmerking voor het in jouw opmerking gestelde.

 12. Gielah

  Simon moet waarschijnlijk léven van het hier neerzetten van al die quatsch.
  “Van de wáárheid rookt mijn schoorsteen niet!, zal de brave borst waarschijnlijk denken.

  Is dat een verontschuldiging voor hem?
  Nou… nee.

  Maar het is intussen wél de enig mogelijke verkláring, aangezien de man niet bepaald een analfabeet is en DUS boeken en kranten kan lezen….
  om nog maar te zwijgen over de verstandige reacties hier op DDS…. die hij dagelijks langs ziet komen… en die hij volgens mij bést moet kunnen begrijpen.

  1. Simon Brouwenstein

   Beste mevrouw Gielah,

   Ik kan de bijdragen op DDS inderdaad prima begrijpen. Verstandig vind ik ze vaak niet en dat geldt helaas ook voor uw bijdragen die ik niet zelden een luidruchtig vertoon van onwijsheid vind.

   Tot de uw onverstandige beweringen behoort ook uw paranoïde fantasie dat ik voor mijn bijdragen hier word betaald. U hebt dat nimmer met feit of logica kunnen onderbouwen maar u bent kennelijk aan deze leugen gehecht. Ik vrees dat voor dit soort leugenachtigheid is geen kruid is gewassen.

   1. Wachteres

    En ondertussen heeft Simon nog niet één keer – ook niet op voorgaande artikelen – gereageerd op het schrikwekkend moslimgeweld dat zich in asielzoekerscentra manifesteert.

    Wat ik eerder gezegd heb klopt: hij is of oliedom of kwaadaardig en dan interesseert hem de veiligheid van het Nederlandse volk geen donder.

    Sprak hij niet over fascisme?

    O wacht even, we kunnen altijd naar de rechter stappen.

    Het beroerde is; in GB is een moslimverkrachter al vrijgesproken, want zoiets hoort bij zijn cultuur. Hij kon niet weten dat dit in het Westen niet mag.

    Idem in Duitsland.

    1. Simon Brouwenstein

     “Het beroerde is; in GB is een moslimverkrachter al vrijgesproken, want zoiets hoort bij zijn cultuur. Hij kon niet weten dat dit in het Westen niet mag.”

     Bron?

     1. Simon Brouwenstein

      “En ondertussen heeft Simon nog niet één keer – ook niet op voorgaande artikelen – gereageerd op het schrikwekkend moslimgeweld dat zich in asielzoekerscentra manifesteert.”

      Hoeveel doden en gewonden vielen er al bij dit schrikwekkende geweld? Ik lees er weinig over en vermoed dat het vooral in de hoofden van islamofoben bestaat.

     2. Wachteres

      De Britse kranten hebben er vol van gestaan Simon. Zoek maar op.

      Als ik het idee had dat je dit werkelijk interesseert, dan zou ik het voor je doen.

     3. Simon Brouwenstein

      U zoog het dus weer eens uit uw duim, mevrouw Wachteres. Of u las het bij E.J. Bron, wat hetzelfde is.

     4. Wachteres

      Ja hoor, Simon. Dat is precies de reden waarom ik niets voor je opzoek.

      Hoeveel vrouwen moeten er verkracht worden en hoeveel doden moeten er vallen?

      Lapzwans!

     5. Wachteres

      De krantenartikelen die ik hier heb geplaatst zeggen je ook niets.

      Je geweten is al zodanig op slot dat niemand die nog open kan krijgen.

      Tenminste, zolang de islam nie wordt aangevallen.

      Ziek!

   2. Simon Brouwenstein

    Gaat u de volgende keer iets langer nadenken voordat u weer niet te onderbouwen fantasieën neerschrijft, mevrouw Wachters?

    1. Wachteres

     Je bent een smerige smiecht, Simon.

     Bij al mijn andere beweringen heb ik een link geplaatst.

     Maar die zin vervelend,want ze tasten de islam aan.

     Ik begrijp het best wel.

     Doei Simon !!!!!

     1. Simon Brouwenstein

      Uw links naar Bron en nadere leugenares open ik uiteraard niet omdat ze niet over feiten gaan, beste mevrouw Wachteres. U leeft in een fantasiewereld Maar daarin hoef ik u toch niet te volgen?

     2. cmsuijkerbuijk

      Simon Brouwenstein
      26 september 2015 at 17:50
      Ook serieuze bronnen worden bij Bron geciteerd. Ik zie het zo: Jij opent deze links niet onder het mom van “onbetrouwbaar”, maar de werkelijke reden is, dat je dan toe zult moeten geven, dat je helemaal verkeerd zit!

     3. Wachteres

      https://www.google.de/search?q=e.j.bron&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=TQLFVceVN4HEUoWygMgN#q=muslim+abuser+was+spared+jail

      Natuurlijk laat Simon niets van zich horen als ik de link met de krantenartikelen plaats.

      Hij is gewoon een rebelse leugenachtige puber.

      Maar misschien komt het nog goed met hem.

      Alhoewel … de puberale fase duurt bij hem wel erg lang.

     4. Wachteres

      Ja toets daar zie je inderdaad hoe gek de Britten al zijn.

      Als allochtonen [lees moslims] autochtone kinderen grijpen dan knijpt de rechter tien ogen dicht.

      Worden allochtone kinderen gepakt, dan krijgt de dader extra straf.

      Volledig van het pad af.

   3. afca1900michel

    @Brouwenstein,

    Je zal eens als een vent reageren ipv alleen maar draaien als een wentelteef……maar goed we zullen nooit een antwoord krijgen van wegkijkend volk als Simon,elke dag lees/hoor je weer de berichten van moslim mannen die zich misdragen tov vrouwen/kinderen en andersdenkenden…..het enige wat je dan nog hoort/leest maar die foute Geert dan blablabla…..

    1. Wachteres

     Als volgens Simon de islam wordt bedreigd dan draait hij inderdaad volledig door.

     Welke linken je ook geeft, die deugen allemaal niet.

     Als het niet zo erg was, het gaat om voor ons zeer bedreigende situaties, dan zou het bijna komisch genoemd kunnen worden.

 13. Wachteres

  http://regio.tpo.nl/2015/09/26/rijke-brabanders-kopen-grond-op-om-opvang-asielzoekers-te-voorkomen/

  Rijke Brabanders kopen grond op om opvang asielzoekers te voorkomen
  570.000 euro om 750 vluchtelingen weg te nimby’en
  26-09-2015, 11:30 Tags: asielzoekers, oudenbosch

  Een groep rijke buurtbewoners uit het Brabantse dorp Oudenbosch hoopt met de aankoop van een stuk grond te voorkomen dat 750 vluchtelingen naast ze komen wonen. Ze hebben geld bijeen gelegd om het voormalige voetbalterrein te kopen waarop de gemeente de vluchtelingen wil huisvesten, schrijft BN De Stem zaterdag.

  Ze zijn bereid de door de gemeente vastgestelde boekwaarde plus de winstverwachting á 570.000 euro neer te tellen. “Ik vind evengoed dat er een humane oplossing moet komen voor alle vluchtelingen. Maar 750 mensen op een veld stoppen met een groot hek erom geeft geheid problemen”, zegt woordvoerder Victor Timmermans namens de initiatiefnemers.

  Het gemeentebestuur van Halderberge, waar Oudenbosch onder valt, wilde gisteren nog niet reageren op het opkoopplan.

  Kijk, en dit is onze ‘grachtengordel elite’ die zo begaan is met de ‘arme vluchtelingen’.

  1. Terzo

   Een stad met zo’n prachtige Basiliek H.H. Agata en Barbara mag niet verontreinigt worden door moslims…

   Goed voorstel dus wat ondersteuning verdient, ook door de gemeente raad van Oudenbosch!

   1. cmsuijkerbuijk

    @ Terzo
    26 september 2015 at 15:36
    Inderdaad mag dat nooit gebeuren. Ik ben er overigens geboren en getogen en hoewel ik er nu al zo’n 36 jaar weg ben, denk ik nog met warmte aan dit stadje.

 14. Ni28

  Ik moest even lachen toen ik dit artikel zag. Wie zou als eerste reageren? En ja, hoor, S. B. en precies volgens verwachtingen. De Pechtolden overleven bij gratie van gehate tegenstanders. Wat zouden zij zonder moeten?

  1. Simon Brouwenstein

   Het doet me een genoegen, beste heer Ni28, dat mijn bijdragen bij u een glimlach wisten op te roepen. Lachen is gezond en maakt blij. Wat kan een mens meer voor zijn medemens doen?

   1. Ni28

    Nu lach ik weer, eigenlijk had ik geen antwoord verwacht zoals al vaker is voorgekomen maar kennelijk was het nu weer goed raak. Dus dan toch een antwoord met een ontwijkende en nietszeggende inhoud. Zoals je van de Pechtolden ook kan verwachten.

 15. Terzo

  Volgens radio Zeeland staat in Londen èèn van de grootste moskeeën in Europa in brand, zou het verzet nu echt op stoom beginnen te komen?

  1. poldi

   Dat er meer mogen volgen.

   1. V.K.

    -@Poldi,

    -Dat hoop ik niet.

 16. Nicky

  @Gielah, mss voor t eerst ga ik een beetje een andere richting uit in mijn denken ; )

  ====
  Je zegt: “De CU… of de kiezers daarop… zie ik nog niet overstappen naar de PVV.
  Ten eerste is dit een partij met…. vergis u niet… erg trótse mensen.
  Zij menen nogal eens dat zij echt de allerbesten zijn.

  Ten tweede is de houding van de CU naar de islam toe, dat de islam vooral een UITDAGING is… of zou moeten zijn.
  Waarschijnlijk meent men daar dat hier neergestreken islamieten binnen niet al te lange tijd tot de CU zullen toetreden.”
  ====

  Wel, ikzelf ben niet alleen behoorlijk links geweest (God-loos links; dwz God werd erbuiten gelaten, en zelfs verafschuwd ontdekte ik) in mijn studententijd, maar daarna, toen ik kind van God dus wedergeboren werd ende Bijbel ging lezen, heb ik jarenlang op deze Christelijke groepen gestemd.
  Áls ik stemde. Tot 25(?) jaar geleden, alleen soms op de SGP, want ik miste absoluut daarna de rechtse Christelijke signatuur in elke politieke klup, uitz. de SGP!

  Maarrrr, daarom kan ik hen wel 100% begrijpen.
  Ik ben er nl allemaal ook geweest,
  Bij links, maar ook in de CU kringen.

  M.i. hebben velen (net als bij godloos links) bij de CU broeders ‘linkse’ opvattingen, waarvan ze echt geloven dat dit Bijbels is, en zij hierdoor Jezus volgen. Ik respecteer dat geheel, en begrijp precies waarom.

  Ik heb zelf bijv. jarenlang echt geworsteld – al sinds mijn infanterietijd – of ik ooit iemand zou mogen/kunnen doodschieten. Dat zijn geen simpele levensvragen, maar ik meen er sinds zo’n twintig jaar ‘uit’ te zijn.

  Heel verhaal kort; die CU mensen, ik sta zo dicht bij ze… maar ook weer erg ver. Soms is het een kleine stap naar ontnuchtering.

  Maar ook bij deze vriendelijke, halve zachte, beleefde, beschaafde ‘Christenen’ – hoewel oauw zo gemanipuleerd zodat je idd een soort hoogmoed kan onderscheiden, zonder dat ze het zelf weten (moderne farizeëen), kan idd het licht verschijnen aan het einde van de tunnel (en het bleek geen andere trein te zijn).

  En dat zal bij velen komen, slowly but surely, of opeens (door een vreselijke ‘tegenvaller’, een deuk in hun kinderlijke (mss: kinderachtige… childisch, not childlike) ‘geloof’ in de goedheid van de mens – en in dat geval kan ik met Anna 13.57 meegaan! Wie zal het zeggen, ik heb hoop… want zellufs bij mij kon dat haha!! Dat zegt heel wat.

 17. Nicky

  Oja Gielah, en die ‘uitdaging’ zien in alles door de gelovige, dat herken ik ook enorm.
  Iets heel goeds kan dat zijn… maar idd zoals met alles: het kan ook een dooddoener worden. Enz.

 18. Nicky

  Wat een gigamoskee daar in London! Het lijkt wel een fabriek zo groot.

  Maar ik hou zelf niet zo van fabrieken voor mulimexport.

 19. Gielah

  Sorry, Nicky…. maar we zijn al máánden bezig… en dat dagelijks… om een aantal CU-ers wat kennis over het gevaar van de islam bij te brengen,
  maar ze BLIJVEN roepen dat dit óók een geloof is… al is het dan ook niet het goede misschien…
  en soms beweert er zelfs een dat “we toch in feite allemaal dezelfde God dienen”.

  En verder komt dus steeds weer dat ergerniswekkende zinnetje te voorschijn, dat ” de islam een uitdaging is”.

  Kijk… een en ander wijst niet op beschaafde terughoudendheid en een in iedereen iets goeds willen zien.
  Het is ook méér dan gebrek aan kennis van de (kerk) geschiedenis… hoewel óók dat!

  Hoe ik dat weet?
  Omdat diezelfde ó zo begrijpende broeders en zusters, zodra het over meneer Wilders gaat, één en al haat, afschuw, oordeel en verwerping zijn!
  Het lijkt wel of de Allerhoogste hen een bediening van oordeel en verwerping heeft geschonken!

  Dus BEGRIP en tolerantie voor de islam en voor islamieten ( die planeet-wijd strómen bloed vergieten, mensen onvrij máken en onvrij hóuden… overal angst en terreur zaaien…)
  en absolute afkeer van meneer Wilders,
  die de waarheid spreekt, die waarschuwt voor gevaar, die elke dag bewaakt moet worden en die NIEMAND kwaad doet.

  Die CU-ers… het is een heel clubje…. hebben héél duidelijk gekozen.
  Als er ook CU-ers met een andere insteek zijn… dan hoor en merk ik dat graag.

  Vooralsnog word ik van een Arie Slob behoorlijk misselijk… is de heer Seegers naar mijn idee véél te aardig voor de islam ( en dat hij ooit in Egypte woonde is voor mij geen excuus), had Rouvoet bijna stalinistische trekjes met zijn Jeugdzorg en schaamhaar-tellerij, heb ik mevrouw Esmée Wiegers op een congres, waar mijn man en ik ook waren, uitermáte ondemocratische uitlatingen horen doen… en kan ik slechts voor Joël Voordewind, met zijn liefde voor Israël, bewondering opbrengen.

  Zo zit dat!

  1. Simon Brouwenstein

   Christelijke barmhartigheid volgens de sekte van mevrouw Gielah.

   1. Ali Yas

    Ik snap die reactie niet. Het lijkt mij in elk geval wel christelijk te zeggen waarop het staat ook al vindt de elite dat niet leuk.

    1. toetssteen

     @Ali Yas
     B. Bedoelt dat collectief zelfmoord plegen een christelijke daad is. Feitelijk zouden we ons zelf aan het kruis moeten nagelen.
     De waarheid is natuurlijk dat Jezus zowel bezetter als collaborateur verafschuwde, maar ja B. blijft volhouden dat barmhartigheid is jezelf overleveren aan het roofdier. Geen dier dat je zo dom zult krijgen, maar de ideale socialist brouwt hem er in een ommezien uit. Gij zult lijden in mijn naam dus hup, op de knieën, eerst de belasting en dan de kop eraf.

     1. Simon Brouwenstein

      De heer Toetssteen maakt eerst een bizarre karikatuur van mijn opvattingen om daar vervolgens schande van te spreken. Dit noemen we ook wel een stropopredenering, het kenmerk van de zwakke debater.

     2. toetssteen

      @B
      Weerleg het dan maar in plaats u eraf te maken met de bekende platitude! Kom, vertel maar waar Jezus zei dat het de voorkeur verdiende kapot te gaan aan andermans onverdraagzaamheid. Waarom zei hij dan om bij de bijbel te blijven dat hoeren en tollenaars (nota bene) voor zouden gaan?
      Kan hij zijn dat hij spuwde op de collaborerende farizeeën? Ja hè!

      In dit bestel is het niet veel anders als destijds B. De elite collaboreert en wat Gielah al stelde, een deel van de kerk idem.

      O, en als u in gebreke blijft inzake feitelijke kennis B. is het nogal dommetjes de ander weg te zetten als zijnde zwak debater.
      Het mag hoor, ik kan er om lachen want het zegt meer over u dan over mij.

    2. Simon Brouwenstein

     Meneer Yas, mevrouw Gielah presenteert zich hier als christen en zet zich af tegen andere christenen die barmhartigheid en mededogen jegens vluchtelingen, overeenkomstig het woord van Christus, nog wel als leidraad nemen.

     Ze vertegenwoordigt dus een aparte (en hoogst curieuze) christelijke denominatie. Dat gelovigen elkander de waarheid en de moraal betwisten is overigens meer regel dan uitzondering, de shiieten en de soennieten zijn het ook niet met elkaar eens.

     1. toetssteen

      @B
      Ach gut, u heeft de joker ingezet.
      Waarom zei Jezus ook weer: ga weg van mij gij werkers der wetteloosheid? Was dat om de Joodse wet, of was dat vanwege collaboratie. Nou B. aangezien Jezus eindigde aan het Romeinse kruis, et laatste!

      Het had niets van doen met richtingen, maar alles met meelopers en mensen die het verdoemden om overstag te gaan voor de Romeinen.

      Maar ach, B. blijft lekker dromen, draait zich nog genoeglijk eens om, hem zal het toch niet treffen….

      Ow wacht, het is de schuld van Wilders. Heus waar mensen!

     2. zomaar

      Simon , wist je dat deze groepering ” Door de meeste moslims worden de Ahmadiyya niet als moslims beschouwd”, door de moslim (islam) als ongelovigen beschouwd worden !!.

      enkel en alleen omdat de oprichter hiervan “Mirza Ghulam Ahmad”, de koran (de islam) , vreedzamer heeft proberen te maken ..

      afin dan weet je het nu !, toch het dit laat zien , dat de huidige islam (moslims) , uit zijn en blijven op het overheersen en afslachten van alle in hun ogen ongelovigen .

   2. Wachteres

    Nog meer argumenten, Simon?

    En iets intelligenter?

 20. Wachteres

  Simon maakt gebruik van de Jezus die links heeft gecreëerd. De kerk als middel om een linkse boodschap te verbreiden.

  En dat is precies de reden waarom duizenden mensen de kerk hebben verlaten.

 21. Nicky

  @Exact Gielah, en ik probeerde slechts uit te leggen dat er twee kanten zijn. Waar Jezus ook mee te maken had.

  a). Het eerlijke, recht voor zijn raap – met de fouten die mensen daarmee maken, dat is daar inherent aan. Maar je kan wel vaak op die mensen bouwen. Het is niet altijd een kunnen, maar de goede wil is er.
  Zijn niet echt mensenbehagers en zeker ‘politiek correcten’.

  b). Het openlijk, herkenbare foute. En hoewel mensen geen twee hoorntjes op hun gezicht hebben, en een rode duivelstaart uit hun broek, is dit soort mensen – door Bijbelgetrouwe mensen en door anderen vaak best te onderscheiden. Ook vaak heel goed door CU mensen. Door Pechtholdjes, enz.

  c). … en het sluwe, farizee-achtige. Het huichelachtige type.
  Zich ‘nederig’ voordoen, maar in Gods ogen is het puur hoogmoed en mensen behagen. Niks nieuws onder de zon, ook 2000 jaar geleden had onze geliefde Heer hiermee het meest(!) te maken. ‘Door hun traditie (hardheid, eigen gelijk) hebben zij het Woord van God krachteloos gemaakt’, zei Jezus over hen! Draaikonten, nooit echt te vertrouwen, maar uiterst aardig en ‘beschaafd’ vaak. Zie in ons DDS geval een blauwprint daarvan; ‘onze’ Gruwelliegbeeststein.

  Deze religieuzen hebben Hem ook gekruisigd!
  Deze groep wordt helaas opnieuw en masse bevolkt in elke religie, dus ook in de Chistenheid.
  Horende doof en ziende blind. Hard van hart, ‘callous’ KJV; ‘eeltig’.

  Zij proberen steeds anderen te ‘bekeren’, en door te drammen; zij geloven verandering from the outside in. Het is dan evenwel een tijdelijke, opgelegde ‘verandering’! Die de mens behaagt. En eigelijk ook hoogmoed en farizeïsme dan weer als vrucht laat zien.
  Eigen gerechtigheid, ipv Goddelijke gerechtigheid, die allen voor de ware gelovige een openbaring is!!!

  Vandaar, veel (wettische) ‘eigen gerechtigheid’ bij religieuze mensen – zie Griezelegruwelstein e.a. ook bij de CU en linkse mensen – en dat kan heel goed buiten de ware God om!

 22. Nicky

  You can live holy and not love God.
  But you cannot love God and not live holy.

  Het motief (Liefde) is totaal anders. Het gaat veel dieper, is duurzaam en brengt ware vrucht.
  Zonder liefde is álles ‘without profit’, 1Kor13:3 KJV

  Bij wáár Christendom, het volgen van Jezus, komt verandering ‘from the inside out’, vanuit het hart, en je kán helemaal niet anderen veranderen (kan alleen dmv de Geest, 2Kor5:17, hoewel vrijgezet door de gelovige, Rom10:14-17) en je wil dat dus ook niet eens! Wáár Christendom is het einde van alle religie! Halleluuuuujah!

  Kortom, groep c). is altijd weer het grootste probleem,mnet als 2000 jaar terug! Net als hier op DDS, Griezelbrakenstein is een wolf in schaapskleren. Door sommigen moeilijk te ontmaskeren, maar gelukkig hier bij het gros van de reagerenden (prijs God!) wel heel eenvoudig!
  Ondanks zijn gekunstelde meedraaierijen en ‘gevoelsmatigheden’ (wars van alle FEITEN!), is men hier niet gevoelig daarvoor!

  Maar, hij DENKT dat hij mensen kan veranderen (religie zoals ik noemde!), en ook het doel heiligt de middelen bij zijn smerig spelletje.
  Nou moet ik erkennen dat niet iedereen zó is bij de CU, beste Gielah.

  Ik ken er ook een stel, zelfs persoonlijk, en ze zijn vaak van goede wille, hoewel ondergesneeuwd door de verkeerde info, geen echte relatie met Jezus hebbende, de verkeerde vrienden, verkeerd Bijbel onderwijs. En daardoor vaak, zie boven; hoogmoedig geworden, hardhearted en zijn moderne farizeeën van vandaag…

 23. Gielah

  Intussen… beste Nicky ( ik heb wat haast, want ik moet naar de kerk) winnen we daar in deze gruwelijke tijden geen oorlog mee.
  Ik wil hen best aardig vinden, zal ook altijd vriendelijk tegen hen zijn… waarom niet….maar we hebben nu toch echt een ánder type mens nodig… flinker… met meer hartstocht voor de waarheid… én vervuld van de Geest en de kracht van God.
  Als deze dingen beginnen te gebeuren… richt u óp en heft uw hoofden omhoog… want uw verlossing komt eraan!
  Al dat geneuzel en genuanceer… daar is het NU de tijd niet naar.

  Als de Heere die sterke mensen niet binnen de kerken vindt… géén nood… dan vindt en roept Hij die BUITEN de kerken… en dan werkt Hij door hén heen.
  Zijn Plan gaat door!

  Vannacht die bloedmaan… die zegt ook iets.
  Het wordt allemaal erg urgent.
  Tot later.

  1. Simon Brouwenstein

   “Vannacht die bloedmaan… die zegt ook iets.”

   Het staat er echt!

 24. puttertje

  Wat een vreselijke ,zich christelijk noemende huichelaars.
  Ben zelf christelijk opgevoed(CU-milieu) Daar gaat men noch steeds uit van medemenselijkheid, liefde etc. Bij Nicky en Gielah zie ik een soort dikke Ik houding. Wij hebben gelijk. Zeg maar wat de KKK in Amerika ook predikt.

  1. Simon Brouwenstein

   Ja, beste puttertje, wat Nicky en Gielah hier uitbraken is een perversie van het christendom. Tamelijk pijnlijk om te lezen.

 25. puttertje

  Beste Simon ;
  Heb alles nog eens doorgelezen en je hebt gelijk : pijnlijk Eigenlijk zijn het fundamentalisten , van hetzelfde slag als die moslims die ze zo haten. Christenjihadis Nu snap ik de onredelijke haat tegen eigenlijk alle mensen met andere opinies.Deprogrammeren heeft volgens mij weinig zin. Maar wanneer overtreden ze de wet ? Bij geweld of ook bij sommige uitlatingen op dit forum.
  Of is Livestro verantwoordellijk voor deze fascistenporno.

  .

 26. Nicky

  Okay Gielah 09.33, ‘een goede preek’ toegewenst, was altijd de Protestante wens op zondag ; )

  Maar inderdaad, al dat theoretische geneuzel vaak. ‘Geloof zonder werken is dood’, Gal. Wat dóen we met die wetenschap, met dat levend geloof in een levende Persoon?! Betreffende GEWELD van de ander bijvoorbeeld? Zelfs van ‘je nááste’?!

  Als laatste zal ik dus een voorbeeld geven in de praktijk. Gewoon op straat! God gaf enorm veel vrucht een paar jaar in de UK, door mijn straat-evangelistatie. Vooral in de zomermaanden, vele honderden mensen mocht ik tot de Heer leiden, en Hij vergezelde het met – zoals de Schrift ook als eigenlijk ‘vanzelfsprekend’ noemt en een kenmerk van het ware Evangelie!) – vele bovennatuurlijke genezingen en bevrijdingen. Moeders brachten hun kinderen bij me en ik gooide in de Naam van Jezus die smerige demonen eruit (gr; ‘ex ballo’). Een groep Duitse stuwardessen bekeerden zich en ik gaf ze een Engelse Bijbel of video mee. Politieagenten zagen wonderen vóór hun ogen gebeuren, en beaamden dat tegenover anderen, enzovoort. Heb daar ook een zeer gecomprimeerd maar toch behoorlijk dik boek over geschreven, met alle waargebeurde feiten en gebeurtenissen.

  Nu was er ook een persoon (Muslim) die – allicht dat hoort erbij, zei ook Jezus duidelijk! – door dat ware Woord in liefde gebracht, mij ontiegelijk haatte.
  Hij stond tegenover mij en spuwde me in mijn gezicht.

  Ik keek hem alleen liefdevol aan (immers ik was daar ook geweest, jaren geleden!) en keek hem recht in de ogen, zeggende: ‘No problem, I love you just as before”, terwijl ik de spuug van mijn gezicht afveegde. En ik meende dat absoluut!

  Dát kon alleen maar Jezus zijn, Die in me woonde, hallelujah! In genade. Hoewel deze woorden in genade en liefde realiseerde ik zelf; in gelóóf.
  ‘Door genade bent u behouden, en wel door geloof’, Ef2:8. Altijd die balans!
  Wetende dat ik altijd gezegend BEN, wat er ook gebeurd, zou ik ook een ‘martelaar’ kunnen zijn voor Jezus. Als het moet. Waarom niet.
  Ik ben al gezegend, en als bijv. iemand (een Muslim?) mij met een mes in mijn rug steekt, ben ik nog méér gezegend als dat een nieuw, roestvrij mes is! Hallelujah, no problem, ik wéét waar – liever; naar Wie – ik ga!

  Hoewel, Jezus ging ook een keer ‘uit hun midden, toen zij Hem wilden stenigen’ (= de juiste Joodse steniging; van een berg af met gebonden handen op de rug, door twee getuigen, enz. Op die plek heb ik ook gestaan, in Nazareth).
  Misschien is dat soms wijzer, om dat te doen? De tijd zal het leren, als het ooit voor zal komen, met geweld. Maar, de beréidheid om voor Jezus te sterven, is er absoluut, no problem!

 27. Nicky

  >>>> MAARRRR (vervolg, kortom)….

  wat dacht je, als iemand mijn portemonnee wilde stelen, dat ik een halve zachte was? De andere kant uit keek? En riep, ‘I love you’? Okay, ik kán niet eens iemand ooit haten, wil ik niet eens, never nooit niet, maar wel zijn handelen natuurlijk. Of als ik zag als iemend misbruikt of mishandeld wordt, vooral een vrouw of een kind??!

  Denk erom dat ik alles in het werk zou stellen, om dat te voorkomen, en desnoods zeker met geweld!
  Nóóit met de dood hoop ik, hoewel ik kan iemand doodslaan in één slag als ik wil.
  Maar hopenlijk hoeft dat nooit en te nimmer!
  En bijv. CU zeverds kunnen daarin niet meegaan misschien. So what. Alleen als het hen opeens zelluf betreft, moet je kijken hoe dankbaar ze mij zouden zijn!

  En dat geldt natuurlijk ook in voor deze hele gelukszoekers tsunamie!

  Voor de ware vluchteling, weduwen en wezen staat een waar Christen 100% klaar, logisch (dus niet meteen voor sterke jonge besneden mannen met designer shoes en iPhones en een vermogen om mensensmokkelaars te betalen, en het zevende veilige land te bereiken – NL dus, waar t beter toeven is dan in zuidelijke, veilige landen!).

  Dat is van oorsprong een Bijbelse opdracht in Liefde én Waarheid, en miljoenen gelovigen praktiseren dat over de hele wereld!). Dit heeft het Socialisme natuurlijk (vaak zeer slecht, en niet met ware liefde) in alles geïmiteerd! Amen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.