Deze agent twijfelt geen seconde als hij verneemt dat een baby aan het stikken is. Wat hij doet verandert hem direct in een held

Geen halve maatregelen als piepjonge kinderen in nood zijn!

Toen de agent Donald Venable afgelopen donderdag op zijn radio hoorde dat een paar straten verderop een baby aan het stikken was, twijfelde de politieman geen moment. Hij gaf plankgas en reed er snel naartoe met zwaaiende sirenes.

Dat was maar goed ook, want veel tijd had hij niet. Eenmaal daar aangekomen bleek een baby te zijn, die geen lucht meer kreeg. Maar Donald aarzelde niet: hij hielp de baby meteen, waardoor het jonge kindje zijn leven nu dankt aan de agent. Een collega van Donald was toevallig in de buurt en nam een geweldige foto van de twee:

12032115_501963179980702_5929781274455136326_nZijn collega had veel lovende woorden:

Agent Venable heeft gedaan waar hij voor is getraind en heeft het leven van de baby gered.

Op Facebook ging de foto al snel als een lopend vuurtje rond. Donald zelf laat zijn nieuwe roem in ieder geval niet naar z’n hoofd stijgen:

Iedereen zou hetzelfde hebben gedaan. Het klinkt misschien cliché, maar dit is waarom er politieagenten zijn: om anderen te beschermen.

Je weet dan, dat je met een écht held te maken hebt. Als je iemands leven redt, en dan vervolgens bescheiden weet te blijven.. ja, dan ben je een hele grote.

Wat zou jij doen als jij ineens met een stikkende baby geconfronteerd werd?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Seneca

    Wat heeft de goede man dan gedaan om het leven van de baby te redden?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.