Deze vrouw vertelt hoe ze zich écht voelde na een bevalling. De reacties die ze krijgt zijn simpelweg geweldig

Geen categoriesep 20 2015, 9:00
Het is lang niet altijd rozengeur en manenschijn vlak na een bevalling. De meeste moeders kunnen daarover meepraten, maar deze vrouw doorbreekt het taboe.
Met alle schattigheid van pasgeboren baby's wordt het vaak vergeten, maar bevallen is hard werk. Het moeilijkste is vaak nog niet eens de geboorte zelf, maar de periode die erna komt. Postnatale depressie is een veelvoorkomend fenomeen, en kan hard, genadeloos en ruw zijn. Danielle Haines kan erover meepraten.
Danielle wilde afrekenen met de onverbloemde romantiek over het worden van een moeder, en de zaken eens van een andere kant laten zien. Op Facebook deelde ze een foto van zichzelf die genomen is daags na de bevalling en ze vertelde erbij hoe ze zich voelde. Ze was boos, trots, blij, had nog pijn van de weeën en haar borsten moesten nog wennen aan het geven van melk.
Een foto die een zus van haar en haar baby maakte, werd bijgevoegd. Het leverde Danielle een buslading aan likes en shares op:
kindmoederDanielle schrijft:
"Dit is een foto van mij drie dagen na de bevalling. Ik was zo rauw en zo open, ik was echt helemaal in de war. Ik hield van mijn baby, ik miste zijn vader (die moest weer werken), ik was boos op mijn moeder en mijn hoofd deed zeer."
Maar als een zus van haar diezelfde dag nog langskomt om voor haar te zorgen, ontstaat er iets prachtigs:
"Hé, hoe gaat het?" Ik zei: "Ik ben een bende." We praatten, zij luisterde en zei: "Ik weet precies hoe jij je voelt. Ik heb het ook gehad." Het hielpt om te weten dat zij ook helemaal gek werd na de bevalling!! Ze zei: "Ik weet dat dit gek klinkt, maar heb je een camera? Je ziet er zo rauw en zo oogverblindend mooi uit!"
En zo geschiedde. Maar uiteindelijk besluit ze:
Ik had een prachtige postpartum. Het was niet makkelijk, maar ik werd genoeg ondersteund en gevoerd en eraan herinnerd dat moeders voor me door dit deel van het moederschap zijn gekomen, en ook ik het zou halen.
Schermafbeelding-2015-09-19-om-17.16.33Alles kwam inderdaad op z'n pootjes terecht met Danielle. You go, girl! Inmiddels kan ze niet blijer zijn met haar kleine, prachtige, gezinnetje:
10625030_1125374437492371_5095172676900796276_n
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten