Een bus met tientallen scholieren crasht in meer. Dan komt een 10-jarig jongetje in actie

Geen categoriesep 19 2015, 18:00
Hij bleef maar kinderen redden.
Een bus vol scholieren had onlangs een behoorlijk ongeluk. De chauffeur probeerde de boel nog te redden, maar er was geen houden meer aan: de bus verdween, met de kinderen, in een meer.
Gelukkig redde iedereen het zonder ernstige verwondingen. De reden? Een dapper 10-jarig jongetje.
Nicholas Sierra zag wat er gebeurde; de chauffeur drukte het rempedaal in, maar er gebeurde niets. Hij wilde wel remmen, maar de bus werkte niet mee. Het gevolg: de bus schoot van de weg een meer in.
Dat is altijd problematisch en beangstigend, maar al helemaal als er kleine kinderen aan boord zijn. En ja, dat was nu het geval.
Screen Shot 2015-09-19 at 14.04.11
In plaats van alleen om zichzelf te denken besloot Nicholas om in te grijpen. Hij zag een klein meisje - een kleuter - in paniek, pakte haar op, deed haar armen om zijn nek, tilde haar op... en bracht haar vervolgens aan wal. Toen hij haar veilig had afgezet keek Nicholas om zich heen, en zag hij dat er nog veel meer kinderen in de problemen zaten.
En dus deed hij iets bijzonder dappers: hij ging terug naar de bus, door het water, en haalde anderen kinderen uit de bus. Hij ging door tot iedereen veilig aan de kant stond.
Het mooiste van dit verhaal? Nicholas is niet de enige held. De buschauffeur liet ook zien uit het goede hout gesneden te zijn. Hij had namelijk kunnen ontsnappen, maar hij besloot in de bus te blijven tot het allerlaatste kind geëvacueerd was. Pas toen de bus leeg was en iedereen in orde was bracht hij zichzelf in veiligheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten