Felix Rottenberg stapt op als voorzitter van kandidatencommissie PvdA

Geen categoriesep 11 2015, 21:20
Hij vindt dat hij de belangen van zijn partij het beste dient door op te stappen.
PvdA-prominent Felix Rottenberg is opgestapt als voorzitter van van de commissie die de kandidatenlijst voor de Kamerverkiezingen gaat samenstellen voor de PvdA. Dat bericht de NOS.
Rottenberg liet dat vandaag weten in het televisieprogramma De Wereld Draait Door (DWDD).
De PvdA'er zegt dat hij vanmorgen het besluit nam om op te stappen. Hij was zijn column aan het schrijven voor het Parool, waarin hij verslag deed van de afgelopen dagen (hij uitte eerder deze week kritiek op Diederik Samsom, wat hem heel veel publiciteit opleverde). Het haperde bij de staart van zijn stuk: hoe loopt dit verhaal af?
"Toen ben ik op een gegeven moment tot de conclusie gekomen: het krijgt zo buitenproportioneel veel aandacht... Er zijn echt belangrijker zaken. Ik kan op deze manier niet meer adequaat functioneren dus ik stop."
Afgelopen dinsdag uitte Rottenberg fikse kritiek op Samsom. Zo noemde hij de fractieleider van de PvdA in de Tweede Kamer onder andere "de bedrijfsleider van het kabinet." Natuurlijk kan zo'n uitspraak normaal gesproken positief bedoeld zijn, maar helaas, dat was niet het geval. Rottenberg vindt het allemaal namelijk maar niets:
"Het waren overhaaste en ondoordachte onderhandelingen. Dit regeerakkoord leidt onder meer tot sluiting van sociale werkplaatsen en verslechtering van de positie van jonge arbeidsgehandicapten... Daar moeten we radicale conclusies uit trekken, anders worden we weggevaagd. Mannen als Samsom en Dijsselbloem hebben zich aan dit kabinet gecommitteerd. Ze geloven nog steeds dat de PvdA het op deze manier redt. Dat ís niet zo!"
Na bovenstaande uitspraken nogmaals gelezen te hebben is het lastig om tot een andere conclusie te komen dan dat er niets anders opzat voor Rottenberg. Feitelijk was het natuurlijk of hij eruit, of Samsom. Het is niet heel gek dat de fractieleider die strijd heeft gewonnen.
De voorzitter van de PvdA, Hans Spekman, is het daar overduidelijk mee eens:
En zo is Rottenbergs rol voorlopig even uitgespeeld in de PvdA. Tenminste, tot Samsom uiteindelijk aan de kant is geschoven en vervangen is door een nieuwe fractieleider, naar alle waarschijnlijkheid Lodewijk Asscher.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten