Haagse homo’s zijn woedend over ‘suggestieve’ homo-enquete

1007550437_1f5401a845_o
Foto: Eelco Cramer / Flickr

De Gemeente Den Haag vroeg inwoners of ze het eens waren met de stelling “Seks tussen twee homoseksuele mannen vind ik walgelijk.”

In Den Haag is onenigheid uitgebroken vanwege een enquete die de gemeente stuurde naar een burgerpanel. De Gemeente raadpleegt deze groep burgers regelmatig om te peilen wat de stemming in de Hofstad is rondom een bepaald onderwerp. Deze keer was het onderwerp homoseksualiteit, en kregen de mensen een aantal vragen voorgelegd. Het COC was het niet eens met enkelen daarvan:

Homobelangenvereniging COC was boos over de toon van de vragen en diende een klacht in. Voorzitter Arnout van Kooij zegt tegen Omroep West dat hij de vragen ‘pijnlijk en moeilijk’ vindt. Hij stoort zich aan de suggestieve toon van de vragen.

De vragen waar het COC over viel luidden: “‘Seks tussen twee lesbische vrouwen vind ik walgelijk”, “Biseksuelen zijn niet in staat monogame relaties te hebben,” en “Seks tussen twee homoseksuele mannen vind ik walgelijk.”

2932468Een klein deel van de gewraakte questionnaire

Het COC en de Gemeente Den Haag hebben inmiddels rond de tafel gezeten om de kwestie, en de twee zijn het eens geworden dat bij een mogelijk volgende enquete de homoclub geraadpleegd zal worden voordat de ambtenaren een dergelijke vragenlijst op de bus doen. Volgens het COC duurde het eventjes, maar zou Den Haag uiteindelijk hebben gesnapt dat deze vragen door een enkeling als grievend kunnen worden ervaren.

Het is niet voor het eerst dat de COC klaagt over kleinigheden. Onlangs lag de belangenorganisatie ook al in de clinch met de gemeente Tholen, die weigerde om de arbeidsovereenkomst van een drietal weigerambtenaren te vernietigen.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

13 reacties

 1.   

  -Ach, in Den Haag heeft men ook al door dat de allochtone stem van doorslaggevend belang is.

  http://denhaagfm.nl/2011/09/28/wilders-op-bezoek-bij-weggepest-homostel-met-audio/

 2.   

  Ik vind die vraagstelling eigenlijk wel eerlijk-confronterend…

  1.   

   In een stad, waar moslim-allochtonen dominant aanwezig zijn weet je op voorhand wel wat de uitkomst gaat worden.

 3.   

  @Tim/Mod/Website bouwer; ik kan hier weer niet reageren. Zoals gisteren weer het geval was op een ander topic.

  Doe er pleaeaease wat aan!!!
  Anders probeer ik mijn tekst weer ergens ander te plakken, niet ideaal maar ‘een’ oplossing voorlopig als jullie geen oplossing hebben!
  Hoewel, ook dat lukt niet vaak : ((

 4.   

  zolang ik er niet aan mee behoef te doen , of toekijken , laat ze maar wat aanrommelen , ieder zijn plezier..

  toch in een stad , waarvan bekent is dat 45% of meer van de inwoners de sharia aanhangen , deze vraag te stellen is onkies , de uitslag is dan inmiddels al bekent !!.

  45% of meer van deze inwoners , en van Aartse gaan gelijk op zoek waar de hoogste gebouwen staan , die met der tijd geschikt zijn .

 5.   

  Domme reactie van het COC. Deze enquete is bedoeld om de mening te peilen, maar als we doen wat het COC vraagt mogen er alleen meningen gepeild worden als ze positief zijn.

  En dan is deze enquete nutteloos, omdat het er juist om te doen was om achter te komen of (en hoeveel) burgers anders-seksuelen niet accepteren.

  1.   

   ik denk dat ruim de helft van de Haagsche burgers , anders seksuele niet accepteren !.

   een deel Hagenaars schat zo 15%, en het andere deel moslims schat ik op 40% , ook onder de moslims zitten anders seksuele .

 6.   

  Als Tim meent dat het hier over ‘kleinigheden’ gaat dan is de toon gezet en kunnen alle andersdenkenden beter emigreren. De vraagstelling is weerzinwekkend. Als je het woord homo’s zou vervangen door ‘joden’ was de wereld te klein.

  1.   

   Toch zou dat nodig zijn als je wilt ontdekken hoeveel antisemieten er zijn en hoe diep dit zit. En dat geldt hier ook.

   Als je wilt weten hoeveel mensen er verfoeilijke ideeen op na houden, kun je niet volstaan met politiek correcte vragen.

   1.   

    weer een benadering , ruim de helft van de linkse /christelijke , (denk aan onze christelijke van Agt ), stemmer en communisten , zijn antisemieten , en bijna alle moslims .

    dus al die mensen houden er een verfoeilijke gedachten op na !.

 7.   

  Daar heb je een punt Nog1

 8.   

  Ja, we zullen weten dat we een islamitische minderheid in ons midden hebben. Minderheid ja, maar met een uitermate, dominante invloed en een gewillig en vooral correct politiek bestuur. Wat zal de volgende vragenlijst voor stellingen inhouden: “Ik walg van vrouwen zonder hoofddoek of burka?” of “Moet het kerstfeest worden afgeschaft” of ….

 9.   

  Sorry: .”…politiek correct….”

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!